עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת לוח למחשב ישן (לא יודע איך לדעת מה מתאים)

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן עם מעבד amd athlon 2200+ ולוח ga-7vax של חברת גיגה בייט.

המחשב הפסיק לעבוד. בחנות אומרים לי שהלוח נשרף וצריך לוח אחר אבל הם יכולים לשים לי רק לוח אחר שלא יכול לעבוד עם וינדוס xp... נשמע לי דפוק.

עכשיו אני רוצה לקנות לוח כזה באינטרנט אבל אני לא מוצא כזה לוח בדיוק אז איך אני מוצא לוח שיתאים ויעבוד לי עם המחשב?

האם הלוח צריך להתאים רק למעבד? או שיש עוד דברים?

ואיך אני יודע איזה לוח מתאים לי?

פורסם

1. אין דבר כזה לוח שלא מתאים ל XP. כנראה הם ייתנו לך לוח אחר ואז הם גם ייצטרכו להתקין מחדש את מערכת ההפעלה שלך והם פשוט לא רוצים לעשות את זה.

2. אם יש לך אחריות תדרוש לקבל לוח זהה או יותר טוב (תשאל פה לפני שאתה מחליט). אני לא מציע לקחת לוח GA-7VAX מהחזרות כי היה לי מקרה דומה, והלוחות מהחזרות היו על הפנים - הייתי צריך להחליף את הלוח 5 פעמים (במקרה אחד - כבר למחרת...). אני מדבר על הדגם הספציפי הזה.

3. אתה בכל מקרה צריך לוח לסוקט A (שכבר מזמן לא בייצור).

4. האם שקלת להחליף כבר את המחשב כולו - גם אם תקנה סמפרון 2800 בסוקט 754 אם לוח מתאים, הביצועים יישתפרו לעומת המערכת הקיימת.

פורסם

1. אין דבר כזה לוח שלא מתאים ל XP. כנראה הם ייתנו לך לוח אחר ואז הם גם ייצטרכו להתקין מחדש את מערכת ההפעלה שלך והם פשוט לא רוצים לעשות את זה.

2. אם יש לך אחריות תדרוש לקבל לוח זהה או יותר טוב (תשאל פה לפני שאתה מחליט). אני לא מציע לקחת לוח GA-7VAX מהחזרות כי היה לי מקרה דומה, והלוחות מהחזרות היו על הפנים - הייתי צריך להחליף את הלוח 5 פעמים (במקרה אחד - כבר למחרת...). אני מדבר על הדגם הספציפי הזה.

3. אתה בכל מקרה צריך לוח לסוקט A (שכבר מזמן לא בייצור).

4. האם שקלת להחליף כבר את המחשב כולו - גם אם תקנה סמפרון 2800 בסוקט 754 אם לוח מתאים, הביצועים יישתפרו לעומת המערכת הקיימת.

עם עוד כמה ג'ובות לSEMPRON 2800 הוא יכול להשיג 3000 בסוקט 939 ולוח של ASROCK.

השאלה היא האם יש לו תכסף או את הרצון להשקיע במערכת חדשה או שהוא מסתפק ובמה שיש?

פורסם
  • מחבר

ואללה האמת חשבתי על שדרוג כללי אבל המחשב הוא הוא מחשב שלא ממש צריך אותו....

אז המטרה שלי היא להחזיר אותו לשימוש בעלות הכי נמוכה.

יש רעיונות ללוחות תואמים? מה דעתכם על יד שנייה?

פורסם

ואללה האמת חשבתי על שדרוג כללי אבל המחשב הוא הוא מחשב שלא ממש צריך אותו....

אז המטרה שלי היא להחזיר אותו לשימוש בעלות הכי נמוכה.

יש רעיונות ללוחות תואמים? מה דעתכם על יד שנייה?

שמעף אני חושב שהכי זול שתמצא יהיה טוב.

משהו בלא יותר מ300-400 שח. אם זה חדש אז שיהיה עם כמה שיותר אחריות.

אם יד שניה אז כמה שיותר חדש.

פורסם
  • מחבר

אז מכל אילו לא הבנתי איך אני מוצא לוח שמתאים למעבד? והאם הוא צריך להתאיםרק למעבד או לעוד משהו?

פורסם

אז מכל אילו לא הבנתי איך אני מוצא לוח שמתאים למעבד? והאם הוא צריך להתאיםרק למעבד או לעוד משהו?

אתה חייב להתאים למעבד(סוקטA) לזיכרונות(DDR) וכ.מ. (AGP).

פורסם

בעיקרון כל לוח שתצליח להשיג לסוקט A היום יתאים לך

פורסם
  • מחבר

טוב תודה

אני אחפש משהו לסוקט a אבל אתה בטוח שכל לוח כזה יעבוד אין עוד תאימיות שצריך להתאים?

פורסם

מעבד AXP 2200 עובד עם FSB של 266MHz, כך שכל לוח אמור להתאים. כמעט כל לוח שתמצא תומך גם ב FSB של 333MHz. מצד שני אם אתה רוצה כבר להשקיע, אולי כדי לחפש לוח שתומך ב FSB של 400MHz כך שתוכל לעשות OC למחשב הזה (אני לא בטוח, אבל אני חושב שהמכפלות במעבדים האלו עדיין היו פתוחות, מה שאומר שאם תוריד את המכפלה ותעלה את ה BUS תוכל לקבל ביצועים טובים יותר. כמובן שהזיכרון צריך להיות מסוגל לעמוד בתדר של מעל 266MHz).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים