עבור לתוכן

מה עדיף לקנות? AM2 או 65nm?

Featured Replies

פורסם

זה מה שאני אומר

אם AMD מפסידה היא תנסה לשפר את הדור הבא של המעבדים שלה!!

אני יש לי A64 3000

אז אני חושב שאני יכול פשוט "לדלג" על הדור הזה

ולקנות ישר את הדור הבא שיבוא בעוד 2-3 שנים אחרי AM2

אז לא אכפת לי ממש שAMD יפסידו בדור הזה

להיפך אני די רוצה שהם יפסידו

ככה הם ישתדלו יותר חזק בדור הבא! חחחח

מי יודע אולי עוד 3 שנים מעבד מרובע-ליבה יעלה 200 דולר! חחחחחחחחח :smile1:

• תגובות 72
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקשר לאינטרס לשקר וחברות גדולות שמשקרות, תסתכל על הנתוני יצרן במכונית שלך, ותראה כמה ק"מ לליטר היא עושה שם... אין חברה אחת שנותנת את הנתון האמיתי.

בקשר להספדת AMD, אל תשכחו שיש דרכים "מלאכותית" להעלות את הביצועים שאינטל לקחה וAMD לא. כמו להגדיל את הקאש, הקטנת טכנולוגית הייצור (שAMD אמורה להגיע לזה בקרוב), וOC.

אבל מה שהכי מוזר לי בבנץ' הזה זה הנתון שהם אמרו שהקונרו יותר טוב ב40% מהפנטיום D. לפי הבנץ' זה נראה כאילו הוא יותר טוב ב80-100 אחוז. קצת מוזר...

(כאילו תחשבו על ה950 מול FX60 ב2.8...)

פורסם

בקשר לאינטרס לשקר וחברות גדולות שמשקרות, תסתכל על הנתוני יצרן במכונית שלך, ותראה כמה ק"מ לליטר היא עושה שם... אין חברה אחת שנותנת את הנתון האמיתי.

בקשר להספדת AMD, אל תשכחו שיש דרכים "מלאכותית" להעלות את הביצועים שאינטל לקחה וAMD לא. כמו להגדיל את הקאש, הקטנת טכנולוגית הייצור (שAMD אמורה להגיע לזה בקרוב), וOC.

אבל מה שהכי מוזר לי בבנץ' הזה זה הנתון שהם אמרו שהקונרו יותר טוב ב40% מהפנטיום D. לפי הבנץ' זה נראה כאילו הוא יותר טוב ב80-100 אחוז. קצת מוזר...

הם מחשבות את זה לפי איזה נוסחה מסוימת ככה שמבחינתם זה נכון..("על הנייר"ז ה נכון אבל מעשי לא ממש)..

ולא מתחשבים בכול מיני נתונים..

פורסם

אבל עדיין אי אפשר לשחזר את זה...

פורסם

זה לא ממש משנה

זה לא ממש באנצ' אמיתי ואמין

אולי נסיים כבר עם הדיון הזה!

אתם סתם טוחנים מיים

פורסם

היה שיפור מסויים. אי אפשר להגיד שלא. פשוט הוא היה קטן יחסית...

ד"א הפרסקוט לא בא לחדש משהו על הנורט'ווד, רק להעביד אותו ל90NM, ככה שדוגרי אני לא חושב שזאת דוגמה טובה...

דוגרי זאת הייתה דוגמא מצויינת, אם מוציאים ממנו את הפורמולציה של הכפלת מספר הטרנזיסטורים במעבדים כל 18 חודשים, אז גם כן אין שום קשר "לחידוש" אתה מסכל על חוקיות כמו על כל חוקיות. חוק מור לא אומר שתיהיה הכפלה של ביצועים רק אם "יש חידוש" הוא מתאר מצב שונה לגמרי. אם רוצים לבסס השארה כלשהי על חוקיות מסויימת, צריכים לקחת את החקיות כפי שהיא, לא כפי שאתה רוצה לראות אותה. אין פה שום קשר "לחידוש" גם הAM2 לא אמור לחדש שום דבר, זה סוקט, כל השאר זה ספקולציות טהורות, בעקר כיוון שהמעבדים הנוחכיים לAM2 לא יהיו שונים מאלה ל939. אותי מעניין מתי AMD תפסיק להחליף סוקטים כמו גרביים, משום מה אף אחד לא מבקר אותם על זה. אולם כאשר ישנם פירסומים לא רשמיים על שמועות שאולי הצ'יפסטים הנוכחיים לא יתמכו במעבדים חדשים של אינטל כולם עושים מזה סיפור, עד שבסופו של דבר מתברר שעניין הוא שיקרי. חור מור אומר שהמורכבות של מעגל משולב ביחס לעלות היצור המנימאלית של כל יח' תכפיל את עצמה כל 18 חודשים.

בפועל חוק מור הוא בולשיט אחד גדול, טרנזיסטורים לא מייצגים שום דבר ישיר בכל הנוגע לביצועים, הפרסקוט לא הציג ביצועים עדיפים על פני הNW במהירויות זהות חוץ באפליקציות שSSE3 או הקאש העצום(מה שבעצם גרם להכפלה במספר הטרנזיסטורים) היוו איזה שהוא גורם מכריע. וכמו כן כבר ראינו מעגלים משולבים שמפרים את חוק מור, כמו כרטיסי המסך, שמתקדמים בקצב כמעט מרובע לזה שגורדון מור קבע.

להגדלת הקאש אין כמעט, תכלס אפילו כמעט לא מגיע פה, שום משמעות בביצועים, ההאמרים והפרסקוטים הוכיחו זאת בצורה מעולה. לליטוגרפיה שבה משתמשים כדי לייצר מעבד, גם אין שום קשר לביצועיו. מעגל משולב בליטוגרפיה של 0.65 מיקרון לא יהיה מהיר יותר ממעגל זהה בליטוגרפיה של 0.90.

פורסם

לליטוגרפיה שבה משתמשים כדי לייצר מעבד, גם אין שום קשר לביצועיו. מעגל משולב בליטוגרפיה של 0.65 מיקרון לא יהיה מהיר יותר ממעגל זהה בליטוגרפיה של 0.90.

אולי אין קשר ישיר לביצועים

אבל 65 אומר פחות חום

פחות חום אומר מהירות אפשרית יותר גבוהה ויכולת OC תאורית יותר גבוהה

יותר OC ויותר מהירות על הנייר אומרים יותר ביצועים

פורסם

אולי אין קשר ישיר לביצועים

אבל 65 אומר פחות חום

פחות חום אומר מהירות אפשרית יותר גבוהה ויכולת OC תאורית יותר גבוהה

יותר OC ויותר מהירות על הנייר אומרים יותר ביצועים

וביינתיים אינטל לא משתמשת במרחב התמרון שיש לה. מעבדי ה0.65 שלה איטיים יחסית, וקלוקרים מעולים.

פורסם

יכול להיות

או שיכול להיות שמסיבות אחרות הם לא יכולים להעלות את המהירות

אולי מתח? אני לא יודע

רק אינטל יודעים

רק רציתי להדגיש שטחנו פה כמעט 8 עמודים על באנצ' שהוא לא בטוח אמיתי בכלל

פורסם

יכול להיות

אולי מתח? אני לא יודע

רק אינטל יודעים

הבנצ' אמיתי... השאלה היא עד כמה הוא מדוייק?!

פורסם

סליחה התבלבלתי

התכוונתי מדויק לא אמיתי

פורסם

יכול להיות

אולי מתח? אני לא יודע

רק אינטל יודעים

מה רע בלדבר על באנצ'.

לידיעתך אני העשרתי מאוד את הידע שלי מהת'ארד הזה, שים לב שהיו כאן נושאים מעניינים שדובר עליהם חוץ מהבאנצ'.

גם ככה לפי מה שזכור לי לדבר לא עולה כסף... :nono:

פורסם

BUNG

לא טענתי לרגע ש-975X לא יתמוך ב-Conroe

אלא ציינתי שכרגע אין מידע רשמי ומוצק מאינטל כדי להגיד שהוא כן יתמוך

945 תומך ב FSB1066 ברמת הצ'יפסט, זאת לא הבעיה

אגב ברק, שכחת שהפנטיום D מבוסס על ארכיטקטורת NetBurst ולקונרו אין שום קשר אליה כן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים