עבור לתוכן

מה עדיף 631 או 805... מאוד מתוסכללל!!

Featured Replies

פורסם

ברור שעל ה 805.

מחזק.

• תגובות 32
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר להוריד ל-805 את המכפלה ל-14 ולהריץ אותו ב-14*190 ומעלה, ואז החסרון של הבאס הנמוך נעלם לחלוטין

על איזה חיסרון בדיוק מדובר פה? אם אני לא טועה, ללוח יש מחלקי תדרים לרכיבים השונים (USB, AGP וכד'), כך שעבור תדר סטוק כלשהו (533/667/800) אותם רכיבים יקבלו את אותו תדר, כך שלא אמור להיות הבדל בביצועים של הרכיבים בין BUS של 533MHz ל BUS של 667MHz או 800MHz (אם הלוח תומך).

למעשה אם אתה חורג מאחד מהתדרים האלו, אז הלוח נכנס ל OC. לדוגמא (לא בטוח עד כמה המספרים נכונים):

PCI עובד ב 33MHz. מכפלת (או למעשה מחלק) השעון אליו בתדר 533MHz תהיה 16. ב 667MHz - המחלק יהיה 20, וב 800MHz - המחלק יהיה 24.

עכשו בהנחה שאין נעילת שעון עבור PCI (ולא בטוח שלכל הרכיבים שמחוברים ל chipset יש נעילת שעון), והלוח לא יודע לעבוד עם מחלקים אחרים מלבד 16, 20 ו 24 עבור ה PCI (שוב, רק דוגמא כללית, לא בטוח עד כמה זה תקף עבור ה PCI או רוב הרכיבים, המחלקים האלו לא אמורים להיות בשליטת המשתמש), אז ב BUS של 600MHz למשל, המחלק ל PCI יהיה 16 (המחלק הכי קרוב כלפי מטה), ואז תדר ה PCI יהיה 600/16 = 37.5MHz, מה שיכול להוביל לאי-יציבות.

מה שאני מנסה לשאול הוא -האם ב BUS של 190MHz, הלוח לא יהיה ב OC יחסית לתדר הסטוק הקרוב יותר (667MHz, או אולי 533MHz מכיוון שלפי ידיעתי מעבדי אינטל עובדים רק ב BUS-ים של 400/533/800MHz), ואז לא בטוח שחלק מהרכיבים שמחוברים ל chipset יחזיקו מעבד, למרות שב BUS של 200MHz הם יחזיקו מעמד מצוין (כי הם תוכננו לתדר הזה ויש מחלק מתאים)?

פורסם

190 זה כבר יוצא כמעט 800

אז תעשה עוד OC קטן ל-200 ואתה בדיוק במחלק נכון של הלוח

פורסם

...

לא יודע למה זה לא ברור לך, אבל לבאס יש השפעה קריטית על ביצועי הזכרון, זה אפיק הגישה של המעבד אל הזכרון

לכמעט כל לוח (כלומר, אולי פרט לצ'יפסטים של SIS/VIA, אולי) שתומך במעבד לא תהיה בעיה לרוץ בבאס כזה, ואם יהיו בעיות אז אוברקלוק של 140Mhz למעבד זה באמת לא סיפור גדול

אתה מכליל קצת. אנחנו לא יודעים איך הוא ב OC, לא על סמך תוצאה אחת או שתיים, אבל כן, אני מאמין שאפשר להריץ אותו עם באס גבוה בהנחה שיש לך לוח איכותי להחזיק 190 במקום 133. בטח לא לוח low-end.

כמו שאמרו כבר, אין כזה דבר לוח שלא יסחוב

לגבי יכולות האוברקלוק אנחנו באמת לא יודעים.

משהו שיכול להיות רלוונטי לאוברקלוק זה שעם ה-805 מקבלים רק סטפינג B0, וזה יתרון מול שאר ה-8xx שאיתם אפשר לקבל גם A0

עכשיו נשאר לחכות לתוצאות אוברקלוק עבור B0.

פורסם

יש לוח עם אפיק AGP שתומך ב805?

פורסם

כל לוח 865pe שתומך בכפולי ליבה אמור לתמוך בו (למרות שאני לא חושב שיש כאלה זמינים בארץ), וגם לוחות מבוססי VIA PT880 Ultra יתמכו בו

פורסם

לא יודע למה זה לא ברור לך, אבל לבאס יש השפעה קריטית על ביצועי הזכרון, זה אפיק הגישה של המעבד אל הזכרון

לכמעט כל לוח (כלומר, אולי פרט לצ'יפסטים של SIS/VIA, אולי) שתומך במעבד לא תהיה בעיה לרוץ בבאס כזה, ואם יהיו בעיות אז אוברקלוק של 140Mhz למעבד זה באמת לא סיפור גדול

ברור לי מה השפעת ה BUS על מהירות הזיכרון במעבדי INTEL. אני מניח שמי שיבנה מערכת כזו, בוודאי ישתמש בזיכרון מסוג DDR2 במהירות 667MHz, ואז הזיכרון בכלל לא יגביל אותו כאשר הוא יעשה את ה OC, ולכן גם לא הזכרתי שום דבר לגבי הזיכרון. כל מה שכתבתי התייחס ללוח עצמו ולרכיבים הבנויים עליו.

190 זה כבר יוצא כמעט 800

אז תעשה עוד OC קטן ל-200 ואתה בדיוק במחלק נכון של הלוח

וליאור כמובן צודק - במקרה של בעיות פשוט מעלים את תדר ה BUS ל 200MHz ומורידים את המכפלה ל 14.

השאלה היא האם יש ייתרון כלשהו במצב זה, מלבד גישה מהירה יותר לזיכרון (מה שבפני עצמו אמור להוות סיבה מספקת)? עד כמה הלוח צריך להיות "איכותי" כדי להביא את המערכת למצב כזה (לי נראה שכל לוח שתומך במעבד הזה וגם תומך ב BUS של 800MHz אמור להספיק)?

פורסם

אלה הגדרות סטוק של 820, וזה אוברקלוק של 140Mhz למעבד... זה כלום. כל לוח יעמוד בזה

פורסם

כל לוח 865pe שתומך בכפולי ליבה אמור לתמוך בו (למרות שאני לא חושב שיש כאלה זמינים בארץ), וגם לוחות מבוססי VIA PT880 Ultra יתמכו בו

לדוגמא?

ואם כבר אז כבר,לא עדיף את היונה:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819111180

?

למעט התמיכה(חוסר בה) ב64 ביט נראה לי פתרון יצירתי וטוב(לא צריך להחליף שום דבר :cool2:).

פורסם

לדוגמא?

?

למעט התמיכה(חוסר בה) ב64 ביט נראה לי פתרון יצירתי וטוב(לא צריך להחליף שום דבר :cool2:).

פתרון נחמד, אבל אין עדיין לוחות שתומכים בו.

לפחות לא כאלה שיצאו כבר.

פורסם

לדוגמא?

?

865pe -?

ASUS P5P800 SE, Asrock 775i65PE (לא יודע איזה מהם תוכל להשיג בארץ)

Gigabyte 8IPE775-G (רק מהדורה 1.2 ומעלה)

DFI 865PE-TAG (לא בוודאות, צריך לבדוק את זה)

ASUS P5P800 (עם BIOS לא רשמי)

PT880 Ultra -?

ASUS P5VD1-X, Asrock 775Dual-880Pro (שניהם זמינים בארץ)

Gigabyte 8VT880P Combo

אתה יודע שהיונה הוא לא באמת סוקט 478 אלא 479, ולא סתם אלא 479 שלא תואם ל-479 של הדותן\בניאס?

פורסם

עכשיו אני יודע :s07:.

מוזר חשבתי ש478 זה 478 ;D.

בכל מקרה,הD805 הוא כפול ליבה אמיתי או שזה שוב הסיפור של D820?

הלוחות האלה שהצעת -- הם אמורים ליהיות יקרים?הם אוברקלוקרים סבירים?

פורסם

ה-805 זהה לכל שאר ה-8xx פרט לבאס ומכפלה...

הלוחות ממש לא אמורים להיות יקרים, לדעתי מבוססי ה-865pe אמורים להימכר בפחות מ-600 שקל (לפחות הם נמכרו במחירים כאלה כשהם היו זמינים), ומבוססי ה-PT880 Ultra אמורים להימכר בפחות מ-500 שקל.

ה-P5P800 אוברקלוקר פנומנלי (איתו שברו את ה-6Ghz), לגבי השאר אני לא יודע להגיד

פורסם

ואללה :yelclap:.

תודה,המערכת הבאה כבר מתחילה להבנות :xyxthumbs:.

פורסם

כמו שאמרו כבר, אין כזה דבר לוח שלא יסחוב

לגבי יכולות האוברקלוק אנחנו באמת לא יודעים.

משהו שיכול להיות רלוונטי לאוברקלוק זה שעם ה-805 מקבלים רק סטפינג B0, וזה יתרון מול שאר ה-8xx שאיתם אפשר לקבל גם A0

עכשיו נשאר לחכות לתוצאות אוברקלוק עבור B0.

ברור כשמש, אפילו הצ'יפסט הפשוט ביותר דוגמת ה865pe שהזכרתם למעלה יתמוך ב200Mhz, מן הסתם.

ההודעה נכתבה בשעת בוקר מוקדמת מדי כנראה ואחרי יותר מדי שעות במשמרת... :-[

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים