עבור לתוכן

שאלה כללית לגביי מוזיקה:מה יותר חשוב לכם בשיר-המילים או הלחן?

מה בדר"כ יותר תופס/מושך אתכם בשירים שאתם אוהבים-הלחן או המילים? 613 הצבעות

1. 1. מה בדר"כ יותר תופס/מושך אתכם בשירים שאתם אוהבים-הלחן או המילים?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

השאלה היא כזאת:מה יותר חשוב לכם בשיר בכדי שתאהבו אותו-הלחן שלו או המילים שלו?מה תופס אותכם יותר?

פורסם

ברור שהלחן.

המילים הן בסה"כ תוצר (צבוע ברוב המקרים), בשביל למסחר את העסק ולמשוך אליו קהל בן טיפשעשרה.

מוזיקה צריכה להיות טהורה, שיישמעו כל אינסטרומנט ולא איזה אמן כושל שבכל מקרה נשכח ממנו בעוד כשנה.

בשורה התחתונה, כל זבל שמושמע ברדיו והוא לא מתקופת ימי הביניים, כשעוד לווקאלז היו משמעות אמיתית, צריך לעבור סירוס ולהתנגן בלי הווקאלז בכלל.

פורסם
  • מחבר

גם לדעתי הלחן של השירים הוא הרבה יותר מושך וחשוב(!) מאשר המילים,אך גם המילים הן בהחלט חשובות.

בדר"כ,שיר שהלחן שלו מדהים,אך המילים ממש מטומטמות,לא ימשוך אותי בכלל.אך עדיין,אין מה לעשות-שיר הוא בעיקר מוזיקה/מנגינה.זה מה שהופך אותו לשיר ולא לאיזו שיחה או סתם דיבור.

הייתי מחלק את החשיבות בין השניים בערך כך:

הלחן:65%

המילים:35%

משהו כזה,בערך.

פורסם

הלחן

ממש לא איכפת לי מהמילים

פורסם

רוב הזמן הלחן אבל אני גם לא יכולה להקשיב הרבה זמן למנגינה בלי מילים, גם הטון שבו שרים חשוב לי, גם אם לזמר אין קול מי יודע מה...

בקיצור זה כמו לשאול בחורה "מה חשוב לך יותר? הפורפליי או הסקס?" וברור שבלי ה-1 אין מצב שתקבל את ה-2. :lol:

פורסם

בכלליות? במוזיקה הכל חשוב.

בלי לחן טוב אז אין בכלל מוזיקה, ואם בשיר יש מילים, אז גם הם חשובות.

זה תלוי בסגנון.

פורסם

נגיד לשיר "הזמן שלך" יש לחן מאוד יפה לטעמי אבל הקול של הזמרת לא משהו זה די ברור...

פורסם

מה יותר חשוב לך באישה היופי או הנאמנות?

פורסם

נאמנות

פורסם

לדעתי זה תלוי ואין בחירה אחת

פורסם

לדעתי הלחן יותר חשוב מהמילים ,

אך צריך להדגיש שלשניהם יש חשיבות גדולה ואם אחד מהם גרוע אז לא יעזור שהשני מעולה .

לדוגמא שיר מעולה , אחלה מקצב , גיטרות לא מהעולם הזה אבל עם מילים :

"Baby , Baby . My Baby I Want You " שחוזרים על עצמם כל השיר .

לא ממש תשמעו אותו .

פורסם

ברור שהלחן.

מוזיקה צריכה להיות טהורה, שיישמעו כל אינסטרומנט ולא איזה אמן כושל שבכל מקרה נשכח ממנו בעוד כשנה.

בשורה התחתונה, כל זבל שמושמע ברדיו והוא לא מתקופת ימי הביניים, כשעוד לווקאלז היו משמעות אמיתית, צריך לעבור סירוס ולהתנגן בלי הווקאלז בכלל.

איזה הגזמה.

למילים אולי אין משמעות פילוסופית אבל יש לה תפקיד ענקי במבנה של השיר, ביחד עם המנגינה הם יוצרים את השיר, הזמר הוא כלי כמו כל האחרים, לפעמים אפילו חשוב הרבה יותר (יש שירים שנשמעים טוב גם בלי המוזיקה ויש שנשמעים טוב בלי שירה).

המילים הן בסה"כ תוצר (צבוע ברוב המקרים), בשביל למסחר את העסק ולמשוך אליו קהל בן טיפשעשרה.

אה?!?! איזה מוזיקה אתה שומע :s05:

בקיצור אי אפשר לדעת, זה תלוי בסגנון, בשיר,בזמר,ובמנגינה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים