עבור לתוכן

מה זה MW?

Featured Replies

פורסם

שלום :)

יש את הנתון הזה בנגנים...

ב iAUDIO G3:

16 Ohm earphone : 13mW + 13mW

ב iAUDIO U3:

16 Ohm earphone : 30mW + 30mW

האם זה משפיע על איכות הסאונד?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אם אני לא טועה זה וואט לחלק לאלף..מילי

עוצמת הגברה.

פורסם

אלפית הוואט.

הספקים, זה משפיע על העוצמה.

פורסם
  • מחבר

אז מה בעצם השיפור פה מ G3? רק עוצמה?

פורסם

זה mW לא MW.

mW - מילי וואט

MW - מגה וואט.

זאת העוצמה המירבית שמגיעה לאזניות, ככל שזה גבוה יותר, הווליום באזוניות יהיה גבוה יותר.

פורסם

על אף המספרים המסנוורים, אתה תמיד צריך לזכור שהספק לא מעיד על איכות... בניגוד למה ש"רבים" חושבים.

פורסם
  • מחבר

על אף המספרים המסנוורים, אתה תמיד צריך לזכור שהספק לא מעיד על איכות... בניגוד למה ש"רבים" חושבים.

לא הבנתי את מה שכתבת פה...

זאת העוצמה המירבית שמגיעה לאזניות, ככל שזה גבוה יותר, הווליום באזוניות יהיה גבוה יותר.

שמעתי את העוצמה ב U2, העוצמה חזקה מאוד! ז'א שב U3 העוצמה היא יותר מ פי 2?? בשביל מה? :nixweiss::bash::s07:

פורסם

מה שהתכוונתי להגיד זה שהספק גבוהה יותר של מגבר או נגן MP3 לא בהכרח מעיד על איכותו.

זה מתבטא יותר במגברים, אתה רואה 2 מגברים, אחד עם 120W והשני עם 70W הספק, מי יותר טוב ? אתה ישר אומר, זה עם ה 120W !! לא נכון, וזה בכלל לא בטוח.

ואם תסתכל בהודעה הראשונה שכתבת, שאלת האם זה משפיע על האיכות, אז גלל אמרתי שזה לא בהכרח משפיע על האיכות.

בכל מקרה ההספק הגבוהה יותר נועד לדחוף אוזניות שיותר קשות, עם התנגדות יותר גבוהה, לדעתי לפחות.

פורסם

אכן זה נועד לתת לנגן קצת יותר מיץ, בעיקר עם אוזניות שדורשות הרבה זרם (משמע התנגדות נמוכה יחסית - כתלות בתדר כמובן, בבאס בד"כ ההתנגדות נופלת), וקצת גם לאוזניות שדורשות יותרמתח אולי, אך זה מוגבל יותר בגלל המתח היחסית נמוך של הסוללה (ומן הסתם, יותר מקבל או שניים לא תכניס שם, ועל שנאי בכלל אין מה לדבר, זה ציוד נייד אחרי הכל). כמו כן, נקודה חשובה לא פחות, התוספת הזו בכח תתבטא באוזניות עם נצילות נמוכה יחסית, שמשפיע על עוצמת הצליל לא פחות מההתנגדות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות! :yelclap:

ההבדל הוא דווקא כן באיכות השמע...

שמעתי את U2 ואת U3 באוזניות HD600 שהם 300 OHM... ויש הבדל עצום!!! ב U2 הסאונד כמעט בלתי נסבל לעומת U3, שהסאונד יחסית מעולה!

פורסם

א: לא בטוח שזה קשור למגבר בלבד.

ב: תמיד כשתגביר את העוצמה תהייה הרגשה של איכות טובה יותר (תופעה מוכרת בנושאי פסיכו-אקוסטיקה) וכיוון שאני משוכנע שלא השתמשתי במד SPL בכדי להשוות עוצמות, ההשוואה לא ממש טובה (אני לא מתכוון להשוואות שטותיות של אנשים עם אמונות וודו, אלא על השוואה רצינית של איכות).

ג: הסנהייזר שציינת לא אוזניות שמתאימות לניידים. ברור שקצת יותר כח שיש לאחד הנגנים שבחנת עשה הבדל, אבל אתה יכול להיות בטוח שזה לא מתקרב לדרישות של האוזניות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

א. אז מה יכולה להיות הסיבה? הרי הנגנים U2 ו U3 זהים חוץ מה MW...

ב. לא, ההבדל הוא מורגש מאוד! וזה לא רק בעוצמת השמע, אלא גם באיכות!

פורסם

האוזניות שיש לך צריכות להיות מחוברות למגבר רציני, עם אוזניות שמתאימות למגברים חלשים, לא יהיה הבדל באיכות.

פורסם

3Dgod, העובדה ששמעת הבדל, לא בהחלט מעידה על כך שהוא לא נובע מעוצמה. אם תתעניין בנושאי פסיכואקוסטיקה תבין שדווקא ההבדלים האילו שלא מבינים אותם גורמים לאנשים רבים להוציא סכומים גדולים על שטויות. כמובן שיכול מאוד להיות שיש הבדל, ועם אוזניות כל כך קשות לדחיפה זה ברור שצריך יותר כח ממה שכל אחד מהנגנים האילו מסוגלים. ד"א, על פי מה אתה קובע שאין שום הבדל? על פי הנתונים? כי אם כן, צר לי לאכזב אותך, אבל כל קשר בינם לבין המציאות הוא מקרי בהחלט.

Anatoli.

פורסם

אני חוזר דקה להתחלה....

שאני אבין, ההספק של הIAUDIO U3 שהוא נגן פלאש לכל דבר לפי מה שכתוב פה הוא 30MW לכל צד יעני ביחד 60 וההספק של הIRIVER H320 לכל צד הוא 20 MW יעני ביחד 40!!

איך זה יכול להיות שנגן כזה קטן עוקף את הH320 בעוצמה??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים