עבור לתוכן

איך אפשר לוודא שהמערכת שלי באמת עובדת כ 5.1 ולא כ 2.1?

Featured Replies

פורסם

אני משתמש במערכת של לוגיטק Z-5500 שמחוברת לכרטיס קול של קרייטיב אוודיג'י פלטיניום אי אקס, ורציתי לדעת מה אני אמור לעשות באמת בכרטיס קול ובאילו חיבורים עלי להשתמש בכדי שהרמקולים באמת יעבדו כ-5.1?

הכרטיס קול מעודכן לגירסא האחרונה ואני משתמש בכבל אופטי שמחבר מהרמקולים לכרטיס קול... תודה מראש

פורסם

נו מה הבעיה?

אם הגדרת בכרטיס מסך שיש לך מערכת של 5.1. אז סבבה (דרך אגב איזה כרטיס)

ואם אתה רוצה לבדוק אתה חייב להוריד קובץ אודיו שתומך ב5.1(כלומר שהוא כזה)

ובכרטיס קול אמורה להיות לך אופציה לשלוט על העוצמה של כל רמקול בנפרד. ואז הבדיקה פשוטה

פורסם
  • מחבר

הגדרתי שהוא 5.1 בכרטיס שלי, creative audigy platinum ex

איזה קובץ אודיו תומך באמת ב5.1? כי האופציה היחידה שיש לי לבדוק את העניין הזה זה רק להעביר את כל העצומה לרמקולים האחוריים אבל אז אני בקושי שומע אותם ומהבאס בקושי שומעים משהו... צרפתי תמונה שתבין יותר טוב למה התכוונתי

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקיי... מה בדיוק אמור להיות שלינק הזה שצירפת? בסרטים שבו אין סאונד בכלל

פורסם

a52 codec

יש גרסא שלו עם AC3 filter.

פורסם
  • מחבר

אחי אתה לא ברור... אם הבנתי אותך (ככה ניראה לי) אמרת לי להוריד קודק שיקרא A52 שיהיה בו גם פילטר AC3? חיפשתי את זה ומצאתי אבל רק למקינטושים ולא לווינדווס...

אז או שלא חיפשתי טוב או שלא הבנתי אותך

פורסם
  • מחבר

אוקיי הורדתי והתקנתי אבל אני לא רואה שום תגובה ב- MAIN

דרך אגב, תמיד כשאני מפעיל את התוכנה אני מקבל הודעה (ראה למטה) מה היא אומרת בדיוק לא כל כך הבנתי... מז"א RESTART YOUR PLAYER? נגן של מה?

תסלח לי על הנוביות פשוט אני חדש בכל מה שקשור לדברים האלה...

פורסם

יש לך 2 אפשרויות:

1 זה לחבר את המערכת בחיבור אנלוגי ע"י 6 כבלים, כלומר3 זוגות RCA, במידה והרסיבר של ה Z5500 תומך, ולא נראה לי שהוא תומך עד כמה שאני זוכר.

או שתחבר בצורה דיגיטלית דרך כבל אופטי/קואקסילי תלוי במה שהכרטיס/רסיבר (של ה Z5500) שלך תומך. שלדעתי עדיף ד"א, למרות שאתה יכול לעשות השוואה בין אנלוגי לדיגיטלי.

אחרי זה אתה צריך מקור 5.1 ערוצים.

אך לפני זה תבדוק בתוכנה (של הכרטיס קול) שהקונפיגורציה מכוונת כמו שצריך, ותעשה בדיקת קול, שרמקול שמאל קדמי מקבל את האות המתאים, הימני הקדמי מקבל את האות המתאים, וכו.. מבין ?

אחרי זה או שתשתמש ב DVD או סרט שמקודד ב 5.1 ערוצים ולראות ששומעים מכל הרמקולים והשרסיבר מודיע/מתריע/נותן אינדיקציה כלשהיא שהוא מקבל אות דיגיטלי.

נ.ב במידה ואתה בוחר להשתמש בחיבור דיגיטלי, אתה צריך להגדיר בכרטיס קול להוציא את האות דרך היציאה הדיגיטלית.

זהו בעיקרון, אם יהיהו לך עוד שאלות, פשוט תשאל.

פורסם

זה אומר שהשינויים שאתה עושה באפשרויות של התוכנה לא נכנסים לתוקף בזמן אמת.

יש צורך בסגירת התוכנה שמנגנת את הסרט והפעלתה מחדש.

פורסם
  • מחבר

יש לך 2 אפשרויות:

1 זה לחבר את המערכת בחיבור אנלוגי ע"י 6 כבלים, כלומר3 זוגות RCA, במידה והרסיבר של ה Z5500 תומך, ולא נראה לי שהוא תומך עד כמה שאני זוכר.

תומך גם תומך...

או שתחבר בצורה דיגיטלית דרך כבל אופטי/קואקסילי תלוי במה שהכרטיס/רסיבר (של ה Z5500) שלך תומך. שלדעתי עדיף ד"א, למרות שאתה יכול לעשות השוואה בין אנלוגי לדיגיטלי.

את ההושאה הזאת כבר עשיתי ואני מעדיף את האופטי הדיגיטלי

אחרי זה אתה צריך מקור 5.1 ערוצים.

אך לפני זה תבדוק בתוכנה (של הכרטיס קול) שהקונפיגורציה מכוונת כמו שצריך, ותעשה בדיקת קול, שרמקול שמאל קדמי מקבל את האות המתאים, הימני הקדמי מקבל את האות המתאים, וכו.. מבין ?

הכרטיס קול מקונפג כמו שצריך אבל אין לי אפשרות לבדוק אם הרמקול השמאלי אחורי פועל בתור ערוץ אחד... יכול להיות שאני יצליח לבדוק את זה אחרי שאני יעשה איזה עידכון לכרטיס קול שלי ואז ניראה

אחרי זה או שתשתמש ב DVD או סרט שמקודד ב 5.1 ערוצים ולראות ששומעים מכל הרמקולים והשרסיבר מודיע/מתריע/נותן אינדיקציה כלשהיא שהוא מקבל אות דיגיטלי.

נ.ב במידה ואתה בוחר להשתמש בחיבור דיגיטלי, אתה צריך להגדיר בכרטיס קול להוציא את האות דרך היציאה הדיגיטלית.

זהו בעיקרון, אם יהיהו לך עוד שאלות, פשוט תשאל.

שומעים מכל הרמקולים והרסיבר מתריע שהוא מקבל אות דיגיטלי... ובכרטיס קול מוגדר שהאות היא דיגיטלי

תודה רבה לך על המידע עד עכשיו אבל רק דבר אחד מוזר לי, למה בפילטר AC3 שהתקנתי אני לא רואה את הגרף הזה עולה ויורד בזמן צפיה בסרט DVD?? (ראה תמונה למטה)

גם כשאני רואה סרטים שהם AC3 אני לא רואה את הגרף הזה עולה ויורד וכל שינוי שאני מכניס לא משפיע בכלל

יכול להיות שאולי לא הגדרתי את הפילטר כמו שצריך? תוכל להגיד לי את זה בתמונות שצירפתי?

תודה גם לך גימל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים