עבור לתוכן

איזו מצלמה לקחת ? ומה החשיבות של העדשה בצילום ? בבקשה הוסיפו מידע :)

Featured Replies

פורסם

ב"ה

שלום חברים יקרים

אני חושב אולי לקנות מצלמה דיגיטלית

2 דברים הכי חשובים לי

האחד הוא זום אופטי גבוהההההה שאני הכי מת על זה ...

השני שתהיה נוחה מכל הבחינות,באחיזה, בתפריט שיהיה מהיר ונוח, בצג שיהיה במקום שצריך ושלא תשב עליו היד וכו ...

מעבר לזה רזולוציה כבר תבוא על הדרך

מה עוד צריך לבדוק ?

יש דגמים חדשים וטובים באופק ?

איזה דגמים היום נחשבים להכי מעולים לטווח מחירים של 1000-2000 שח ?

איזו חברה נותנת את האחריות הכי טובה שיש, והאם יש עם 3 שנים אחריות ?

ומה דעתכם על אלו פה

http://m.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=1FCMIZ6DRB

מה הקטע שלהם עם מחודשת ???

http://m.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=JBnvgs35SALE

וזאת ענקית פשוט !!!

http://m.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=DVSP500

וואלה זו נראת טוב לא ?

בנוסף חשוב שיהיה אפשר לעשות סירטונים באיכות מעולה עם קול !!!

ואני אישיתי מעדיף שתהיה ממש קטנה לנשיאה ...:)

בקיצור למי שיש תשובות אני אשמח מאוד ואודה לו מאוד

ובינתיים תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

ממש קטנה, עם זום אופטי גדול וסרטונים באיכות מעולה? אין כזאת. בחו"ל תצא בקרוב הפנסוניק TZ1, אבל אני מניח שגם אם היא תגיע לארץ היא תהיה מעל התקציב שלך.

המצלמה היחידה שקרובה למה שאתה מחפש ושנמכרת בארץ היא הניקון S4, אבל היא עולה 2000 ש"ח בלי כרטיס או סוללות, והסרטונים שלה באיכות נחמדה אבל לא מעולה (רק 15 פריימים בשניה ברזולוציה הגבוהה).

פורסם
  • מחבר

רק 15 פי זוועה !

אין מצלמה עם 20 לפחות או 25 שזה פצצה ?

ומה לגבי הדגם החדש שאמרתה ...? מה יהיה מיוחד בו ?

בקיצור בו עזוב תגודל של המצלמה בצד ותשאיר רק שתהיה סופר נוחה לאחיזה ביד אחת (ביד השניה פלאפון אל תשכח :lol: )

ושיהיה לה זום אופטי 10X שאמור להספיק למרחק של כמה מטר בערך זה ?

ותגדיל את התקציב ל 2500 שח

מה יוצא ?

פורסם

Canon S2

פורסם
  • מחבר

Canon S2

וואלה חבר נראת מצלמה משהו משהו

כנס פה איזה סקירה דפקו שם פיייי :silly:

Canon PowerShot S2 IS Review

Closest focusing distance רשום שיש לה 0 ולדגם S1 יש 10

מה זה אומר בדיוק ?

ומה זה היא מפלסטיק

אין מטיטניום משהו ? :) או מתכת חזקה ?

סרטי וידאו 640 x 480, 30/15 fps וואלה מעולה !!!

יש מצב שהמחיר שלה ירד בקרוב ?

וסתכל את זו שאמרת...

Panasonic Lumix DMC-TZ1

וואלה נראת גם חבל על הזמן וקטנה יותר בהרבהההה

מה דעתך עליה מי היתה לוקח מבינהם ?

יש באתר שם עוד דגם שהיתה ממליץ ?

פורסם

מרחק פוקוס מינימלי מציין את האפשרות לצלם מקרוב. מרחק קצר מאפשר לך לצלם פרחים, חרקים ואובייקטים קטנים אחרים ולקבל אותם גדולים וברורים בתמונה. האמת שיותר חשובה ההגדלה הסופית (שתלויה באורך מוקד) מאשר המרחק, אבל קצת מסובך לי להסביר את זה כאן. אולי אני אפתח על זה דיון נפרד מתישהו.

ה-S2 בנויה ברובה מפלסטיק די איכותי, לא ממתכת. היא מרגישה לא רע ביד, אבל כדאי שתלך לחנות צילום כדי לבדוק את זה בעצמך.

המחיר שלה עשוי אולי לרדת בעוד כמה מאות שקלים ברגע שתגיע ה-S3 לארץ. אני מניח שאם תחכה שלושה או ארבעה חודשים תראה ירידת מחיר אל מתחת ל-2000 ש"ח.

ה-TZ1 תהיה כנראה פחות איכותית מה-S2, אבל הרבה יותר קומפקטית. אני לא יוצא מגדרי מהתלהבות. ה-FX01 החדשה שלהם היא מצלמה הרבה יותר מבטיחה, אבל אין לה זום ארוך.

מה הייתי קונה לעצמי מבין ה-TZ1 וה-S2? אף אחת מהן. הייתי קונה מצלמה עם עדשה רחבה. הסבר מפורט מדוע אני חושב שזה יותר שימושי מזום ארוך תוכל לקרוא כאן (ועוד דוגמה נוספת כאן).

פורסם
  • מחבר

לפי דבריך S2 הרבה יותר טובה מהמצלמה S1 מבחינת צילום מקורב הבנתי אחלה של דבר אני אוהב לצלם מקרוב הרבה ...

דבר שני אני מבין שעדשה רחבה זה באמת עדיף יותר כי ממקום מסוים שאני עומד היא תקלוט יותר מידע ...

השאלה היא איך אני יודע שבמצלה זו העדשה היא 28MM ופה היא 38 כמו בתמונות ששמתה שם ...

האם זה קשור ל Lens שרשום 35-350mm equiv ???

אם כן אז איזו מצלמה היום היא עם 25MM ?

עכשיו המצלמה הזו שהמלצת

Panasonic Lumix DMC-FX01

היא הכיייי מוצאת חן בעיני (שזה דבר מאוד חשוב אחרי הכל)

ויש לה עדשה 28-102mm equiv שזה חבל על הזמן לא ?

והגוף שלה זו גם פלאסטיק או מתכת ?

Li-ion battery pack

Optional AC adapter

זה אומר שהיא בלי בטריות ? עם בטריה ליאון נתענת או מה ?

בקיצר הסלט מתחיל להיות טעים :)

תודה רבה שאתה עוזר לי חבר :hi:

פורסם

לפי דבריך S2 הרבה יותר טובה מהמצלמה S1 מבחינת צילום מקורב הבנתי אחלה של דבר אני אוהב לצלם מקרוב הרבה ...

היא בכל מקרה הרבה יותר טובה. ה-S1 מיושנת מהרבה בחינות אחרות.

דבר שני אני מבין שעדשה רחבה זה באמת עדיף יותר כי ממקום מסוים שאני עומד היא תקלוט יותר מידע ...

השאלה היא איך אני יודע שבמצלה זו העדשה היא 28MM ופה היא 38 כמו בתמונות ששמתה שם ...

רוחב העדשה במילימטרים מופיע בין הנתונים הטכניים של כל דגם. קח בחשבון מראש שאין הרבה מצלמות עם עדשה 28mm.

האם זה קשור ל Lens שרשום 35-350mm equiv ???

בדיוק. 35mm זה הצד הרחב, אבל הוא לא ממש רחב.

אם כן אז איזו מצלמה היום היא עם 25MM ?

25mm אין, אבל יש כמה מצלמות עם 24mm שכולן מעל התקציב שלך וגדולות למדי. יש מצלמה אחת מגניבה וקומפקטית של קודאק עם 23mm (ה-V570) אבל היא לא הגיעה עדיין לארץ.

עכשיו המצלמה הזו שהמלצת

Panasonic Lumix DMC-FX01

היא הכיייי מוצאת חן בעיני (שזה דבר מאוד חשוב אחרי הכל)

היא עדיין לא יצאה לשוק, כך שאל תראה את מה שכתבתי כהמלצה לא מסוייגת. היא נראית מאוד מבטיחה, זה בטוח.

ויש לה עדשה 28-102mm equiv שזה חבל על הזמן לא ?

זה הטווח הכי שימושי לדעתי, אבל יש עוד מצלמות עם טווח כזה ואפילו יותר גדול (מבלי לאבד את ה-28mm).

והגוף שלה זו גם פלאסטיק או מתכת ?

לפי הדף הזה, מתכת.

Li-ion battery pack

Optional AC adapter

זה אומר שהיא בלי בטריות ? עם בטריה ליאון נתענת או מה ?

היא מגיעה עם סוללה נטענת, אבל כאמור לא ניתן עדיין לרכוש אותה.

פורסם
  • מחבר

:o וואי תודה רבההה :xyxthumbs:

רוחב העדשה במילימטרים מופיע בין הנתונים הטכניים של כל דגם. קח בחשבון מראש שאין הרבה מצלמות עם עדשה 28mm.

בדיוק. 35mm זה הצד הרחב, אבל הוא לא ממש רחב.

בדיוק ...כי ראיתי שאין כולם איזה 35 כמו ה S2

ואני רק צריך להבין מה המשמעות שרשום אחרי ה 35 עוד ספרות של מאה ויותר ...?

המשמעות היא שהעדשה יכולה להתמקד על משהו ואז העדשה נהית פחות רחבה כביכול ורואים קרוב יותר ? זה ממש תסבוכה בראש שלי קצ'ת :)

25mm אין, אבל יש כמה מצלמות עם 24mm שכולן מעל התקציב שלך וגדולות למדי. יש מצלמה אחת מגניבה וקומפקטית של קודאק עם 23mm (ה-V570) אבל היא לא הגיעה עדיין לארץ.

היא מגיעה עם סוללה נטענת, אבל כאמור לא ניתן עדיין לרכוש אותה.

יש משמעות כזו שיהיו בעתיד מצלמות עם פחות MM כמו 15 למשל ? ומה תיתן המשמעות הזו מבחינת ביצועים ? :)

נשמע לי חיסרון רציני הסוללה נטענת ?

מה יקרה אם באמצע הצילום תיגמר הסוללה ? יש סוללות חלופיות שמיד מחליפים ? או שנתקעים פשוט ?

כי בטריות נשמע זמין בכל מקום :)

WOW תראה פה על הקודאק, רשום שהיא 39 - 117 mm zoom lens איך זה ותראה תתמונות :s05:

http://www.dcresource.com/reviews/kodak/v570-review/index.shtml

זאת אומרת שהבן אדם שם עמד באותו מקום ??? וצילם תצילום הראשון עם מצלמה של עדשה 35MM ? ואז לא ראו כל הבניין ?

ובמצלמה של קודאק למרות שהיינו קרובים לבניין אבל יש לנו 24MM אז קלטנו את כולו ביריה אחת ? מגניבבב חבל על הזמן אם זה כמו שאני חושב :s05:

והנה המצלמה הזו

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Kodak/kodak_p880.asp

רשום שיש לה

Zoom wide (W) 24 mm

Zoom tele (T) 140 mm (5.8 x)

זה אומר מה שאמרנו למעלה ?

הנה וזה הסבר טוב לא

http://www.dpreview.com/learn/?/key=focal%20length

למה העדשה כל כך משפיעה ...

פורסם

המספר השני מציין את הצד המקרב (טלה) של העדשה. ככל שהוא גבוה יותר העדשה מקרבת יותר. כמעט בכל המצלמות זה בה על חשבון צד רחב. הפוג'י S9000 היא היחידה שיש לה גם צד רחב של 28mm וגם צד ארוך של 300mm.?

15mm לא תראה בעתיד במצלמות קומפקטיות. תשכח מזה. גם 20mm אני לא מאמין שתראה, לפחות לא בשנים הקרובות. יש מצלמות שמגיעות לרוחב כזה עם מתאם, אבל זה כבר סיפור אחר.

סוללה נטענת זה לא חיסרון רציני בעיני, אבל יש מי שחושב אחרת. אני פשוט קניתי סוללה רזרבית ואני אף פעם לא משתמש בה. הסוללה הראשונה מחזיקה במצלמה שלי מספיק ליום שלם.

מה שאתה רואה בביקורת של ה-V570 זה ההבדל בין 23mm לבין 38mm. ב-23mm אפשר לקלוט בצילום אחד זווית רחבה בהרבה. מניסיוני האישי גם ההבדל בין 28mm לבין 35mm הוא משמעותי לעיתים קרובות.

ל-P880 גם יש עדשה רחבה מאוד (24mm) והיא מצלמה מאוד טובה ודי משתלמת בשביל מה שמקבלים, אבל היא לא נמכרת בארץ (כמו הרבה דברים טובים אחרים).

נראה לי שאתה מאוד לא ממוקד בקנייה. ה-FX01 וה-S2 למשל הן שתי מצלמות שונות לחלוטין. הראשונה מצלמת כיס עם זום רחב, השנייה מצלמה גדולה יחסית עם זום ארוך. זה שאני באופן אישי הייתי מעדיף את ה-FX01 לא אומר שהיא בהכרח תהיה עדיפה בשבילך. אתה צריך להחליט קודם כל מה אתה מחפש וכמה אתה יכול לשלם, ורק אח"כ לחפש מצלמה שעומדת בדרישות, ורצוי אחת שנמכרת בארץ...

פורסם
  • מחבר

ל-P880 גם יש עדשה רחבה מאוד (24mm) והיא מצלמה מאוד טובה ודי משתלמת בשביל מה שמקבלים, אבל היא לא נמכרת בארץ (כמו הרבה דברים טובים אחרים).

נראה לי שאתה מאוד לא ממוקד בקנייה. ה-FX01 וה-S2 למשל הן שתי מצלמות שונות לחלוטין. הראשונה מצלמת כיס עם זום רחב, השנייה מצלמה גדולה יחסית עם זום ארוך. זה שאני באופן אישי הייתי מעדיף את ה-FX01 לא אומר שהיא בהכרח תהיה עדיפה בשבילך. אתה צריך להחליט קודם כל מה אתה מחפש וכמה אתה יכול לשלם, ורק אח"כ לחפש מצלמה שעומדת בדרישות, ורצוי אחת שנמכרת בארץ...

לא נמכרת זו בעיה :-\

ואני לא ממוקד כי אני רוצה לבדוק הכל (ואני גם מזל דגים חושב הרבה לכל צד)

מצד אחד אני רוצה מצלמת כיס שיהיה מאוד קל לשאת לכל מקום

מצד שני אני רוצה שתהיה טובה עם הפונקציות הטובות ואני חושב שאסתפק באמת ב FX01

כי מניסיון עם מצלמה שהיתה לי בעבר היה מאוד מספיק לי מצלמה בלי זום אופטי למרות שחיפשתי פה ושם לשחק עם הזום

שהיה רק דיגיטלי שזה בעצם כמו להגדיל תתמונה במחשב והיה רק הורס ...

במצלמה הזו יש זום אופטי של X3 שזה יספיק לי אני מאמין

http://www.av.co.il/Index.asp?ArticleID=7893&CategoryID=126

תסתכל באתר שם מצויין שהיא תגיע לארץ החודש הזה ותהיה במחיר לא יותר מ 2000 שח

ויש לה סרטונים עד 30 FPS מהירות ועם קול שזה מאוד חשוב לי

עכשיו תשים לב חבר שיש גם את הדגם הזה

DMC-TZ1K שם באתר שאמור להגיע החודש

והוא מגיע עם 10X אופטי זום אבל 35MM רוחב עדשה לעומת ה FX01 שיש לה 28

השאלה היא יהיה הבדל משמעותי שמצדיק לוותר על הזום אופטי בשביל זה

כמו שראינו בתמונות זום עדשה רחב נותן תמונה יותר יפה וממוקדת על הדבר שמצלמים

לעומת זום עדשה ארוך שמחסיר המון מידע

ככה שאם אצלם את המשפחה אולי איזה אחד יצא עם חצי ראש מהמסגרת חחח ;)

אז מה דעתך עדיף ויותר שימושי הזוםם אופטי יותר או עדשה רחבה יותר ?

פורסם

מבין שתי אלה הייתי הולך על ה-FX01 בלי לחשוב פעמיים. כתבתי לא פעם שלדעתי אפילו זום 28-70 שימושי יותר מזום 35-300. ל-FX01 יש זום של 28-102, שהוא מספק מאוד לדעתי.

אגב, התפרסמה היום ביקורת ראשונה על המצלמה. שווה קריאה.

פורסם
  • מחבר

מבין שתי אלה הייתי הולך על ה-FX01 בלי לחשוב פעמיים. כתבתי לא פעם שלדעתי אפילו זום 28-70 שימושי יותר מזום 35-300. ל-FX01 יש זום של 28-102, שהוא מספק מאוד לדעתי.

כן אני גם חושב ככה שמעבר ל 3X זום אופטי זה כבר מיותר ...

ראיתי מישהו פעם שקנה מצלמה של 5 אלף שח וצילם את הלוחית של רכב שחנה בחניה רחוק וראו ממש חלק

אז אמרתי לעצמי...מה לעזאזל אני צריך לעשות דבר כזה ? מה אני חוקר ? מחזר ? משועמם ?

יותר עדיף שכשאני מצלם משהו אז יכנס כמה שיותר בתמונה מהמקום שאני עומד מאשר הזום אופטי הזה

שבטח לא יהיה לי עצבים להשתמש בו

אני אחכה ל FX01 בתקווה שתגיע לפני פסח ב"ה והלוואי ולפני סוף שבוע הזה ...

עכשיו חוץ מהנתונים השאנו יודעים עליה

כמה Closest focusing distance יש לה ?

לפי האתר שמוכר אותה שם ...

Focusing Area Normal: 50cm - infinity

Macro/Simple/Motion Image: Wide 5cm / Tele 30cm - infinity

שזה אומר :s05: 50CM אם אני לא טועה ? ב S1 של קאנון יש 10, זה חיסרון לצילומי תקריב או מה ?

והמצלמה נראת מתוכננת למשתמש הפשוט עם הגדרות מסודרות שלא נסתבך יותר מדי ...

עכשיו בדף השני רשום

which has a focal range of 4.6 to 16.8 mm that is equivalent to a 28 to 102 mm on a 35 mm camera.

ופה יש לזה הסבר

http://www.megapixel.net/html/glossary.php?lang=en&key=35mm%20equivalent

לא הבנתי למה ליצרנים לעשות דבר כזה ?

למה לא משאירים את זה לפי 4.6 to 16.8 mm ?

אהה וצצה לי עוד שאלה מה ההבדל בין מצלמת סטילס לדיגיטלי רגיל ?

בינתיים אני קורה את הסקירה ומאוד מוצא חן בעיני שם הכל :)

חוץ מהבטריה

A charger is supplied with the camera (DE-A11B) and a full charge of the battery is completed in approximately 2 hours.

חחח 2 שעות :s05: אני אצתרך לקנות עוד איזה 5 ;) חחח או לפחות עוד 1 !

ומה זה אומר shutter speed 1/25 sec ?

כמה שיותר יעני מצלם יותר מהר או מה ? כי בסקירה של התמונות רשום אחד ככה ואחד shutter speed 1/125 ובכולם 80 ISO :|

הבנתי בערך זה שייך למסך Sensitivity שלה לרגישות למה אבל ?

ולמה רשמו שסקירה על התמונות שם בהגדרות

Focal Length: 28 mm (35 mm Eq.)

Focal Length: 102 mm (35 mm Eq.)

כאילו 28MM זה בסוגריים 35MM :s05: מה זה EQ הזה ? זה "שווה ערך" :s05:

ואחרון חביב רשמו בסוף שם על החסרונות שלה

Some noise at all ISO levels.

לא הבנתי יש לה רעש פנימי של זרם או מה ? :|

וזה הכל אם תענה לי על זה אודה לך מאוד ואני שמח שאתה פה ועוזר לי נראה אחלה מצלמה אחרי הכל ...

פורסם

כמה Closest focusing distance יש לה ?

לפי האתר שמוכר אותה שם ...

Focusing Area Normal: 50cm - infinity

Macro/Simple/Motion Image: Wide 5cm / Tele 30cm - infinity

שזה אומר :s05: 50CM אם אני לא טועה ? ב S1 של קאנון יש 10, זה חיסרון לצילומי תקריב או מה ?

זה אומר 5 ס"מ בצד הרחב של הפנסוניק (28mm) מול 10 ס"מ בקאנון ב-38mm. מבחינת יכולת הגדלה התוצאה דומה מאוד.

לא הבנתי למה ליצרנים לעשות דבר כזה ?

למה לא משאירים את זה לפי 4.6 to 16.8 mm ?

כי צריך איזושהי סקאלה אחידה. עדשת 4.6mm עם חיישן קטן נותנת זווית דומה ל-6mm עם חיישן קצת יותר גדול וזה מקביל ל-18mm בחיישן של מצלמת DSLR ממוצעת או ל-28mm במצלמת פילם 135. אם אתה לא רוצה להתעסק כל הזמן בגודל החיישן, אתה צריך לבדוק לכמה מקביל הרוחב של העדשה בפילם.

אהה וצצה לי עוד שאלה מה ההבדל בין מצלמת סטילס לדיגיטלי רגיל ?

אין קשר. סטילס משמעו צילום תמונות (להבדיל מסרטים או ווידאו). דיגיטלי אומר צילום עם חיישן אלקטרוני במקום פילם.

בינתיים אני קורה את הסקירה ומאוד מוצא חן בעיני שם הכל :)

חוץ מהבטריה

A charger is supplied with the camera (DE-A11B) and a full charge of the battery is completed in approximately 2 hours.

חחח 2 שעות :s05: אני אצתרך לקנות עוד איזה 5 ;) חחח או לפחות עוד 1 !

שעתיים זמן טעינה זה אחלה. בביקורת הם היו מאוד מרוצים מזמן הצילום שהסוללה מאפשרת (320 צילומים לטעינה) ונתנו לה ציון 10 בקריטריון הזה. הסוללה זה לדעתי הדבר האחרון שצריך להטריד אותך ב-FX01.?

ומה זה אומר shutter speed 1/25 sec ?

כמה שיותר יעני מצלם יותר מהר או מה ? כי בסקירה של התמונות רשום אחד ככה ואחד shutter speed 1/125 ובכולם 80 ISO :|

הבנתי בערך זה שייך למסך Sensitivity שלה לרגישות למה אבל ?

http://cliki.site.co.il/מהירות_תריס

ולמה רשמו שסקירה על התמונות שם בהגדרות

Focal Length: 28 mm (35 mm Eq.)

Focal Length: 102 mm (35 mm Eq.)

כאילו 28MM זה בסוגריים 35MM :s05: מה זה EQ הזה ? זה "שווה ערך" :s05:

זה אומר שהרוחב של העדשה מקביל ל-28mm עד 102mm במצלמות שמשתמשות בפילם 35mm. כן, זה קצת מבלבל. בהשוואות כאלה עדיף לדעתי לקרוא לפילם "135" (שזה השם הרשמי והפחות מוכר של סוג הסרטים הנפוץ הזה) ולא "35mm", מושג שיכול ליצור בלבול עם אורך המוקד של העדשה (שנמדד גם כן במילימטרים).

ואחרון חביב רשמו בסוף שם על החסרונות שלה

Some noise at all ISO levels.

לא הבנתי יש לה רעש פנימי של זרם או מה ? :|

זה אומר שכשמצלמים במקום חשוך יותר ובוחרים רגישות חיישן גבוהה (ISO גבוה), התמונות מתקבלות פחות חלקות (יותר רועשות). זה נכון לכל המצלמות, אבל יש דגמים שבהם הבעייה פחות בולטת, למשל הפוג'י F10 ו-F11.

פורסם
  • מחבר

זה אומר 5 ס"מ בצד הרחב של הפנסוניק (28mm) מול 10 ס"מ בקאנון ב-38mm. מבחינת יכולת הגדלה התוצאה דומה מאוד.

http://cliki.site.co.il/מהירות_תריס

לגבי המהירות תריס

http://cliki.site.co.il/%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%A1

לא הכי הבנתי איך אני מייחס את ההגדרה שלה ביחס למה שאני מלם ?

אם אני מצלם ללא חצובה אז אם אני קובע מהירות תריס של 1/60 או פחות אז אני מקבל תמונה ברורה יותר עם פחות מריחות ? או הפוך ?

ולגבי 5 ס"מ רשום שם באתר שזה 50CM לא 5CM אז מה זה טעות ? מול ה 10 ס"מ של קאנון זה משמעותי 50CM :|

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים