עבור לתוכן

יש לי S9000 ויש לי כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני חדש בתחום ורוצה להתחיל לצלם,קראתי את החוברת אבל לא ממש הבנתי.

איזה הגדרות כדאי לי לשים במצלמה עלמנת שהכל יהיה אופטימלי ?

אני רוצה להתחיל לצלם בעיקר צילומי מאקרו אבל לא רק.

בבקשה מי שמבין ואל תחזירו אותי לחוברת כי לא ממש הבנתי.

אולי כדאי לי להישאר על הדיפולט או משהו אחר ?

פורסם

בכדי שהכל יהיה אופטימלי, תשאר על ה DEFAULT.

פורסם

תשאיר על ברירות המחדל ותתחיל לצלם כמה שיותר. אחרי שתעלה לכאן קצת תמונות ותכתוב מה אתה אוהב או לא אוהב בהן נוכל לתת לך הצעות ספציפיות.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה לכם,אגב אני מצלם במצב P,זה בסדר לא ?

פורסם

כן, זה בסדר.

פורסם
  • מחבר

הנה 2 תמונות שצילמתי.

לא משהו לפי דעתי.

אני גם לא מצליח להתקרב ממש מבלי להטיל צל על האובייקט למרות שניסיתי מכל הצדדים,איך עושים את זה הרי לא משתמשים בזום בצילומי מאקרו נכון ?

איך עושים שהצילומים יהיו חדים ?

dscf01869nv.th.jpg

dscf01882ll.th.jpg

פורסם

אתה צריך ללמוד לעשות קצת עריכות, במיוחד עם המצלמה הזו. מה דעתך למשל על הגירסה הזו:

dscf01869nvcr7vf.jpg

תלחץ F11 אם אתה לא רואה את התמונה במלואה.

פורסם
  • מחבר

יפה אבל עדיין איך אני מגיע לרמה גבוהה יותר ?

פורסם

אי אפשר לכתוב כאן את כל תורת הצילום בהודעת פורום אחת. תצטרך לקרוא את כל הספר של המצלמה ואז ספרים נוספים על צילום. ותצטרך לצלם הרבה ולבקש ביקורת על הצילומים (רצוי מכאלה שיש להם יכולת להעביר ביקורת).

במקרה הזה, יש לך שתי תמונות די רכות. הראשונה נראית בסדר, אבל לא ברור לי עם איזה תוכנה עשית את ההקטנה, ובכל מקרה שמרת את ה-JPEG באיכות נמוכה מדי (80%). כדי לקבל ממנה משהו טוב יותר תצרך מראש לעשות לה קרופ, העלאה מסויימת של ריוויון הצבע והקונטרסט (תלוי בכמה שאת מעדיף), אח"כ להקטין את התמונה ולבסוף לעשות לה חידוד. את השמירה כדאי לבצע לפחות באיכות של לפחות 90%, אם לא יותר.

התמונה השניה סובלת מאותן בעיות של הראשונה, ונראה שהיא גם לא ממש בפוקוס. אם הרוח הזיזה לך את הפרח אז כדאי לשים לזה לב לזה בפעם הבאה ולקבע אותו שלא יזוז. אם נקודת הפוקוס לא הייתה נכונה אז כדאי לך לתרגל שימוש בפוקוס נקודתי. מעבר לזה, עלי הכותרת של הפרח חתוכים בחלקו העליון. זה לא נראה טוב.

פורסם
  • מחבר

את ההקטנה עשיתי עם התוכנה IrfanView.

1 עם איזה תוכנה ההיתם ממליצים לי לעבוד ?

2 עם איזה תוכנה אני עושה העלאה מסויימת של ריוויון הצבע והקונטרסט.

3 מה זה קרופ ?

תודה.

פורסם

אני ממליץ על FastStone במקום IrfanView שהיא תוכנה טובה אבל מאוד לא נוחה לשימוש. היא מאפשרת לשלוט על כל הפרמטרים שציינתי: קונטרסט, ריוויון צבע וחיתוך התמונה, או כפי שהם מופיעים בתפריטים באנגלית של התוכנה: Contrast, Saturation, Crop.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה אני אנסה אותה.

הנה עוד תמונה שצילמתי לא מזמן,הקטנתי אותה עם FastStone,ולא נגעתי בה חוץ מזה.

DSCF0149.JPG

פורסם

לפני השמירה היית צריך לחדד את התמונה קצת. Sharpen של בין 1 ל-3 מספיק בד"כ, אבל אל תגזים. אתה רוצה שהתמונה עדיין תראה טבעית.

פורסם
  • מחבר

הנה עוד אחת מהיום עם עריכה קלה (לא שאני יודע ממש איך...).

dscf01996ct.th.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים