עבור לתוכן

האם יכול להיות שהמחשב אינו מזהה נכון את החומרה שיש לו?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש בידי מחשב עם מארז די גדול שעליו רשום P4 של אינטל, העניין הוא כאשר אני בודק את נתוני המחשב הוא טוען שיש לי מחשב של 667MHz פתחתי את המחשב זה לא נראה כמו P3, על המעבד יש מאורר, אך אני לא מצליח לבדוק את המעבד ולראות באיזה מהירות הוא(בגלל המאורר)!

האם יכול להיות שווינדוס טועה ויש בידי מעבד חזק יותר של P4 ובגלל בעיית התקנים או משהו בסגנון הוא לא מזהה? אם כן האם זה משפיע על הביצועים של המחשב? איך אני מסדר בעיה זו? ~(המחשב הוא בין 2-3 שנים) יש לו יציאת usb חיצונית, עם מערכת הפעלה xp )

פורסם

תוריד CPUZ ותיהיה לך את התשובה.

פורסם
  • מחבר

הורדתי cpuz והוא נותן לי את אותם נתונים כמו וינדוס- מעבד intel celron 633MHz אבל אין אפשרות שהוא טועה בגלל התקן לא טוב?

בדרך כלל במעבדים כל כך חלשים המעבד בא ככרטיס, לא? ולא אמורה להיות על המארז מדבקת intel pentium 4 כמו שיש פה? וגם המארז הוא מאוד גדול יחסית למחשב כל כך חלש??

למרות כל העובדות המצביעות על כך שזהו מחשב חלש, משהו פה לא מסתדר לי, למה התקינו עליו xp אם הוא כל כך חלש? למה מארז כל כך גדול? למה מדבקה שאומרת שזה P4 ? למה יש מאורר על המעבד אם הוא מעבד כל כך חלש?

אם למישהו ידוע על אפשרות שונה כלומר שיכול להיות שהcpuz ומנהל התקנים טועים ויש דרך אחרת לבדוק את זה, או להפך אם מישהו בטוח ב100% שאחרי הבדיקה בcpuz ובמנהל ההתקנים של וינדוס אין שום מצב שזה לא מעבד חלש אז שיאמר, אני חייב תשובה חותכת ובטוחה!

תודה מראש,

פורסם

יש לך סלרון667

פורסם

האם המאורר הוא בערך 8X8 אז זה P4

אם זה בערך 6X6 אז זה P3 או סלרונים דור ישן 128 קאשש

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שעזר,

הורדתי בנוסף גם everest שקבע את מה שאתם כבר אמרתם כנראה זה רק מחשב סלרון 633

הגודל של המאורר שעל המעבד הוא 6X4 לכן אני אקח את זה כעוד הוכחה

יש לי מחשב נוסף שהוא פנטיום 4 1.7ghz שהמאורר שלו הוא בערך 8X6 אז אני לא בטוח כמה זה אומר, אך אין ספק שהוא יותר גדול מהמאוורר השני.

פורסם

לקביעה חד משמעית אתה יכול לבדוק בתוכנת זיהוי של אינטל

פורסם

אני מריח קומבינה!! :silly:

זה נראה כאילו משיו ניסה לעבוד עליך בחנות ולמכור לך פנטיום 3 במחיר של 4....

בכל מקרה הדרך הכי בטוחה לבדוק זה פשוט לפרק את המאוורר ולראות

או אפילו לצלם את הלוח אם ולפי הדגם אפשר לדעת....

פורסם
  • מחבר

איפה אני משיג את תוכנת הבדיקה של אינטל?

לגבי הקומבינה, בהחלט יכול להיות, המחשב המדובר הוא אינו שלי, אלא של חבר אשר ביקש שאני אבדוק לו למה הוא עובד כל כך לאט, ולכן אני עושה את כל הבדיקות האלו...בכל אופן זה גם היה נראה לי מוזר שמחשב שנראה יותר חדש משלי, וגם נקנה שנתיים אחרי המחשב שלי הוא פנטיום 3 בעוד ששלי הוא פנטיום 4 1.7ghz לכן כל הסקפטיות... לבחור עצמו אין מושג באיזה מחשב מדובר!

אני מוסיף תמונה, אם כי היא באיכות גרועה(אין לי מצלמה דיגטלית אלא רק מצלמת אינטרנט ) ואני לא בטוח כמה תוכלו לראות בה, אם תוכל לומר לי איפה אני מוצא את שם לוח האם אני אחפש ואבדוק בעצמי...

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

פירקתי את המאוורר(צעד אמיץ מבחינתי) ורשום שם כך(ואני מצטט):

celeron TM

633/128/66/1.7v

q042a419-0717 sl4ny

האם זה מעבד celeron 633MHz?

פורסם

כן, בדיוק כמו שכתוב עליו.

פורסם

כתוב שם-

celeron 633

פורסם

celeron TM

633/128/66/1.7v

q042a419-0717 sl4ny

זה אומר סלרון

מהירות - 633

זיכרון קאש L2 - 128K

66MHZ באס

מתח - 1.7 וולט

זה אומר שזה סלרון 633 בידוק כמו שהוינדוס מזהה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל מי שעזר לי היום בכל שלב של הבנת המערכת, למדתי היום בזכותכם עוד משהו.

פורסם

celeron TM

633/128/66/1.7v

q042a419-0717 sl4ny

כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים