עבור לתוכן

אוברקלוק , למה?

Featured Replies

פורסם

כמובן בשביל "לסחוט את המיץ מהחומרה" , אבל השאלה שלי היא כזו - שאלה רצינית בלי להתחכם...

למה חברות כמו Amd ו Intel, או כל חברה שמייצרת שבבים שניתנים להמהרה - מאפשרות המהרה בכלל?

הרי אם קניתי מעבד והמהרתי אותו ב 200 מגה הרץ חסכתי בערך 200 שקל , וכווולם יודעים שזה פשוט מאוד...

עכשיו , כולנו אוברקלוקרים ברמה זו או אחרת אז חישבו כמה הרווחנו או אולי כמה החברות הפסידו.

אז למה לא נועלים לנו את האפשרות הזו?

פורסם

חלק כן נועלים.

חוץ מזה ברגע שאתה עושה אוברקלוק האחריות יורדת ככה שיש גם אנשים שנשרפים להם מעבדים, ואז הם קונים חדש.

זה לא רלוונטי...אתה תמיד יכול לשים עוד 200-300 שקל בשביל מעבד יותר טוב ואז גם מגיע לביצועים טובים באוברקלוק...

פורסם

יש מעט מאוד אוברקלוקרים יחסית ללא אוברקלוקרים...

פורסם

בלי אוברקלוקינג הקהל הזה יפנה לחברות אחרות.

מה גם שמי שסוקר אוהב אוברקלוקינג, לכן זה משתלם לאפשר אוברקלוקינג.

פורסם

חלק כן נועלים.

חוץ מזה ברגע שאתה עושה אוברקלוק האחריות יורדת ככה שיש גם אנשים שנשרפים להם מעבדים, ואז הם קונים חדש.

זה לא רלוונטי...אתה תמיד יכול לשים עוד 200-300 שקל בשביל מעבד יותר טוב ואז גם מגיע לביצועים טובים באוברקלוק...

לעיניין האחריות: חברות השבבים (מעבדים) לא יודעות ולא יכולות לדעת אם עשית אוברקלוק, ואני בספק בכלל אם זה מעניין אותם.

כל עוד אין נזק פיזי כל שהוא למעבד תקבל אחר, בארץ נכנס הסטטוס הזה של אוברקלוק מבטל אחריות, לדעתי זה כדי להזהיר את הצרכנים.

שיהיה.

בקשר לשריפת מעבד כתוצאה מאובר קלוק, הדבר כמעט ולא קיים, מאוד מאוד קשה לשרוף או להרוס מעבדים כתוצאה מאוברקלוק

כולל העלאת מתח גבוהה, רוב המוחץ של המעבדים שנהרסים הם כתוצאה מטעויות פיזיות, לדוגמא פינים שבורים, פגיעות במעבד שמורידים את ה HIS,

או מעיכת ליבות חשופות.

פורסם

כן קופרה אני יודע..

וזה בגלל שיש למעבדים מערכת שמגנה עליהם מפני התחממות יתר. המחשב עושה ריסטרט.

פורסם

באובר קלוק בהרבה מהמקרים יוצא לא משתלם וזה פשוט להנאה, לדוגמא כל אלו שקונים FX עם קירור גז עושים את זה בשביל ההנאה נטו.

אממ.. אלו שעושים אובר קלוק קטן בשביל קצת ביצועים זה נחמד, אבל אם לא רוצים להשקיע בציוד רציני (זכרונות , קירור) האובר קלוק קטן ולא נותן שיפור ביצועים רציני ומי שכבר קונה את הציוד זה נעשה לא כזה משתלם...

אגב, לפי דעתי לסדרת הFX היה חצי מהמכירות בלי המכפלה הפתוחה...

עוד נקודה אחת שקהילת הOC עוד קטנה מאוד ולא רצינית.

לטעמי לחברות המעבדים באמת שלא אכפת מהOC למעבדים, הדבר היחיד שבאמת יכול להפריע להן זה מה שעושים בכרטיסי מסך שאשכרה פותחים צינורות ועושים OC רציני זה כבר שיפור רציני בביצועים.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בלי אוברקלוקינג הקהל הזה יפנה לחברות אחרות.

מה גם שמי שסוקר אוהב אוברקלוקינג, לכן זה משתלם לאפשר אוברקלוקינג.

כמה חברות מעבדים אתה מכיר אחי ? אני מכיר ;)2 , אם אתה מכיר עוד בבקשה שתף אותנו...

יש מעט מאוד אוברקלוקרים יחסית ללא אוברקלוקרים...

"מעט מאוד "זה עניין יחסי , כמובן שאתה צודק ב100%, אבל נגיד שיש 3 מיליון אובקלוקרים שכולם חסכו 200 שקל בממוצע- תעשה את החישוב...

לדעתי לא נעלו את האוברקלוק למען קפיטליזם טהור ועניין טכנולוגי גרידא,

הרי אם לא היה אוברקלוק חברות הזכרון לא היו צריכות לפתח זכרונות עם תזמונים הדוקים ותדרים גבוהים(שעוזרים לאוברקלוק),

חברות קירור לא היו נלחמות על תשומת ליבנו ,

והיינו מפסידים פיתוחים טכנולוגים רבים - שלא לדבר על זה שהחברות הנ"ל מעסיקות אלפי עובדים שתורמים לפיתוחה של כלכלה יציבה ובריאה...

פורסם

cupra תאמין לי שעים הלוח שלי ממש קל לשרוף מעבד ככה אני גם שרפתי את שלי ואני מצטער על הרגע הזה זה היה מעבד נדיר עושה 3330mhz על גז.

פורסם

מאיפה הגז ? :cool2:

פורסם

מאיפה הגז ? :cool2:

מזגנים :alcoholic: :alcoholic:

מה נראה לך , הוא קנה או שמכיר מישהו שיש לו ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים