עבור לתוכן

חייב עזרה בשאלה בלוגריטמים,פשוט לא מצליח..בעע /=

Featured Replies

פורסם

שאלה מזורגגת,אין לי פשוט מושג מה הקאצ בה...

אשמח עם מישהו יוכל לעזור :xyxthumbs:

תודה ;)

log0fd.gif

פורסם

תפעיל לוג 2 על שני האגפים. בצד שמאל תפצל את הלוג של המכפלה (לוג של מכפלה הוא סכום הלוגים של האיברים). זה מסדר את העניין.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי,אני צריך לעשות ככה,איך אני עכשיו מגיע לפתרון?

אני לא מצליח להחליף בסיסים כי אז אני נתקע עם מספרים לא כ"כ נוחים כמו לוג 2 של 49 וכו'..

עשיתי ככה,יש לי איפושהו טעות?

log24mr.gif

פורסם

אבל מה הבעיה עם מספרים מגעילים? תקתק הכל במחשבון ויצא לך X=49.

פורסם

נראה בסדר, עכשו תעביר את הקבועים לצד אחד, ותחליף בסיס לאחד הלוגים עם X... משם תעשה את הדרך ההפוכה למה שעשית עד עכשו (תוציא exp לסכום האיקסים...)

קומפוננט, זה תרגיל של תיכון... המספרים שם בד"כ צריכים להיות יפים ;)

פורסם

אבל הם מחוייבים לצאת לא יפים! בסופו של דבר הרי תגיע למשהו כמו log x = 5.614 (בסיס 2), אבל X יוצא שלם בסופו של דבר.

פורסם

נראה בסדר, עכשו תעביר את הקבועים לצד אחד, ותחליף בסיס לאחד הלוגים עם X... משם תעשה את הדרך ההפוכה למה שעשית עד עכשו (תוציא exp לסכום האיקסים...)

קומפוננט, זה תרגיל של תיכון... המספרים שם בד"כ צריכים להיות יפים ;)

בתיכון לא רגילים לראות מספרים מגעילים... יותר קשה לבדוק את המבחנים ככה... כשאני הייתי בתיכון אחד המורים הודיע לנו שאם יוצאים לנו מספרים לא בכפולות של חצי במבחנים שלו אז זה אומר שיש לנו טעות :screwy:

שיט, עכשו שמתי לב שכתבתי להוצא exp :s07: זה לא נכון... צריך לעשות אנטילוג...

פורסם

אנטילוג? פשוט לעשות 2 בחזקת התשובה.

פורסם
  • מחבר

אני גם צריך דרך, :(

איך אני מגיע למצב של לוג 7 של X שווה שתיים?

הכי רחוק שהגעתי זה זה,

log36kp.gif

פורסם

עזוב יפה, עזוב שטויות:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אנטילוג? פשוט לעשות 2 בחזקת התשובה.

אנטילוג זה ההופכי של הלוג, לא משנה מה הבסיס (כמו שexp הופכי של ln)... אולי יש לזה שם אחר, אבל אני לא מכיר כאלה :P ("אני את הבגרות שלי כבר עשיתי" ;D)

פורסם

אבל למה להמציא זה שם? ln a היא הפונקציה ההופכית של e^a וחסל.

פורסם

אתה שואל אותי? פשוט כל המרצים שלי קוראים לזה ככה (בד"כ משתמשים בexp, אבל כשיש בסיס שונה מe אז הם תמיד אומרים שצריך להוציא "אנטילוג"... אתה עוד תלמד שלכול דבר יש שם, גם אם זה נראה הדבר הכי טיפשי בעולם לתת לזה שם ;))

פורסם

מוזר...

פורסם

מוזר...

אל תשאל ;D

זה מה קורה כשיש 20 מרצים שלא מצליחים ללמוד עברית בצורה סבירה ב15 שנה שהם מלמדים פה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים