עבור לתוכן

CMOY ו-DIY amp.

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת יותר על כל הנושא של בניית מגברים, בעיקר ניידים לשימוש עם נגנים.

דבר ראשון ראיתי את כל מגברי ה-CMOY, ממה שראיתי עם כל יכולת הלחמה סבירה אפשר לבנות אחד בלי השקעה מאוד גדולה.

השאלות שלי הן אם קודם כל אפשר להשיג בארץ את החלקים לבניית אחד? (הבנתי שיש הרבה סוגים, לי אישית אין העדפה כרגע כי אני עדיין לא ממש מבין בזה..)

והאם ישמעו הבדל גם בלי אוזניות מקצועיות? ראיתי ב Head-Fi כמה אנשים שהשתמשו ב-CMOY עם האייפוד שלהם ואזניות סוני EX71 או סתם אוזניות פשוטות אחרות. כזה דבר בכלל שווה את המאמץ?

ומה ההבדל בין CMOY ל-MINT?

ובכלל, מגברים נועדו רק לתת כח ("בוסט") לאוזניות מקצועיות שמחוברות למקור לא מספיק חזק (נגן נייד למשל), או שהם גם מטפלים בסאונד עצמו ומשפרות אותו? והאם שיפור הסאונד יהיה מורגש ברמה מובחנת, או רק לאדיופילם מטורפים שמנקים את האוזניים עם מקלונים ב-100 שקל?

תודה מראש!

פורסם

א: את החלקים תוכל למצוא גם בארץ.

ב: לא יודע אם שווה את המאמץ, לדעתי לא עם הסוני האילו, אך עם אוזניות אחרות כן.

ג: ההבדלים במעגלים, יש גרסאות שונות לכל מגבר.

ד: בעיקרון רק כח. אבל ברגע שאתה נותן את הכח בצורה נכונה אתה נותן שדרוג עצום לאיכות הקול שכן בלי מגבר האיכות ירודה בגלל הקושי להניע כראוי את האוזניות.

ה: השיפור יהיה מובחן מאוד עם אוזניות טובות.

ד"א, הסימוי מתאים בעיקר לאוזניות עם התנגדות גבוהה, ולא לכל אוזנייה. לאוזניות עם התנגדות נמוכה יותר ישנם מעגלים אחרים שיתאימו יותר.

Anatoli.

פורסם

אולי אני קצת נדחף, אבל האם שווה לבנות מגבר בשביל אוזניות HD497 ו-X5?

פורסם

לטעמי הזמן והממון שתשקיע על לבנות ולסחוב את זה איתך לא שווה את השיפור.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה אנטולי על התגובה..

תוכל לעזור לי למצוא מעגל שאת חלקיו אני אוכל למצוא בארץ ויתאים לנגן נייד (אייפוד למשל) ולאוזניות לא מקצועיות (כמו שאמרת, בעלי התנגדות נמוכה)?

כרגע אני לא באמת מצפה להשיג שיפור בסאונד, אני רוצה לעשות את זה בשביל להתנסות ולהכיר קצת יותר את התחום..

וסתם בשביל הידע, יש סגנונות מוסיקה בהם ההבדלים מורגשים יותר? כי אני משער שבמוסיקה קלאסית ואיטית קל יותר לשמוע הבדלים בסאונד מאשר בדת' מטאל ודברים כאלה?..

פורסם

ה"אתר" למי שרוצה ללמוד איך לבנות מגבר אוזניות בעצמו הבחור אפילו מוכר pcb של המגברים

http://tangentsoft.net/audio/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים