עבור לתוכן

כרטיס קול לצורך ADC , עזרה בבקשה?

Featured Replies

פורסם

שלום , אני חדש, לכן סליחה מראש על הבורות!

1. מה שאני רוצה: להעביר תקליטים ישנים(ויניל) למחשב, ולצרוב ל-CD.

2. התקנתי את כל הדרוש (פטיפון-מגבר טוב-כבלים RCA , ותוכנת Audacity ,

אבל כרטיס המובנה המעפן AC'97 לא עושה לי כלום, לכן השאלה:

3. אני רוצה להתקין כרטיס PCI , ולאחר צמצום (בעיקר תקציבי), אני מבקש לבחור

בין שני כרטיסים: 1- Audigy 2 value , במחיר 375 שח, או

2- Audigy value , במחיר 221 שח.

4. אין לי שום כוונות לשימושי אודיו נוספים. האם הכרטיס הזול יעשה לי את העבודה?

האם יש המלצות לכרטיסים אחרים סבירים?

בתודה מראש!

פורסם

למה להעביר מויניל ? אתה בשום מקרה לא תוכל לקבל איכות של CD, אלא אם כן יש לך נגן תקליטים איכותי במיוחד ותקליטים במצב מושלם.

לא יותר פשוט "להשיג" את המוסיקה ביכות של CD ?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה: יש לי פטיפון מעולה LENCO ותקליטים די נדירים במצב טוב מאוד.

(חוץ מזה יש לי המון זמן פנוי :kopfpatsch:)

פורסם

אם כך אני לא חושב שכרטיסים שציינת יתאימו למשימה, תצתרך להשקיע יותר בכרטיס קול שמיועד להקלטות. תפנה לאנטולי, הוא מומחה לענייני הסאונד בפורום.

http://hwzone.co.il/community/index.php?action=profile;u=9879

פורסם

אהלן, בתקציב שלך, אתה קצת מגביל את עצמך באיכות שתוכל להגיע אליה. אף אחד מהכרטיסים שציינת לא אמור לעבוד עם ADC (לא מתוכנן לצרכים אילו) ולכן מכיל ממיר נחות יחסית ומעגלים שלא ממש מתאימים לזה.

כרטיסים שהם פחות או יותר נקודת ההתחלה מבחינתך יהיו משהו כמו ה-Audiotrak Maya 7.1 או ה-Revolition. הרוולושן לדעתי כבר לא מיוצר, אז בעיה להשיג אותו. על הנייר שני הכרטיסים האילו טובים פחות מאילו שהצעת. מעשית, הם יקרעו לאודיג'י את התחת מבחינת איכות הקול. כמובן שמתכוררת בעית התקציב, את זה אפשר לפתור בקניית משומש, או על ידי הזמנה מחול. במידה ואתה בטוח שכל שתצטרך מהכרטיס איי פעם הוא הממיר הנ"ל, תכול להתמקד בכרטיסי קול אחרים כמו ה-Emu 0404 או ה-M-Audio Audiophile 2496. אילו הם כרטיסים שיודעים לעבוד רק בסטריאו, ומיועדים לשימוש של יצירה והקלטה.

במידה ואתה באמת לחוץ בתקציב, ואתה לא רואה סיבה להשקיע סכומים גבוהים כל כך (תלוי למי) או שתיגש אל מישהו עם כרטיס רציני ותיעזר בו, או שתרכוש את אחת משני הכרטיסים שציינת (תיעזר בגוגל, תבדוק מהו הדגם של ה-ADC בכל אחד מהם, ותשווה בינהם - שוב בעזרת גוגל).

Anatoli.

פורסם

מה שהוא רוצה לעשות אמור לעבוד עם קול כרטיס קול

אפילו AC97

חבר לכניסה LINE IN

קימת קצת בעיה בכיוון העוצמה בהגדרות הקלטה קבע LINE IN

עשה מיספר ניסיותו שלא יהיו עיוותים

שכחתי דבר אחד

אם בפטיפון יש ראש מגנטי תיצטך איזה שהוא קדם מגבר

כי עד כמה שידוע לי בכרטיסי הקול

כל הכניסות הן למתח כניסה גבוהה מכמה ה MLI VOLT שמוציא הראש

המגנטי

אלא אם מחובר דרך המגבר בבית

ואז מישתמשים ביציאת המוניטור

פורסם
  • מחבר

תודה לאנטולי על התשובה המאלפת.

מה ש"הוא" יעשה - זה ללכת מהקל אל הכבד, ולנסות עם אחד מכרטיסי - Audigy .

אגב, ה- AC97 לא עובד בכלל !

ותודה למשיבים.

פורסם

במידה וחיברת לכרטיס ה-AC97 בעזרת קדם מגבר לפטיפון (כמו שחובה לעשות) והגדרת נכון, הוא אמור לעבוד. הבעיה תהייה איכות קול גרועה במיוחד. כשמדובר על פטיפון שסובל גם ככה מתחום דינאמי מצומצם, וכשמדובר על תקליטים לא במצב מעולה, כדאי שיהיה משהו רציני יותר בכדי לגרוע כמה שפחות ממה שכן יש.

ד"א, למרות שהניסיון שלי עם פטיפון יחסית בסיסי (כמה תקליטים, כמה מכשירים, לא יותר מדיי) אני חייב לציין, שיש להם את הקסם שלהם. יש לי כמה תקליטים שנשמעים הרבה יותר טוב מהדיסק למרות הרבה רעשי רקע (בדר"כ אילו הם תקליטים שהוקלטו לפני שנים רבות, ואחרי כן עברו מאסטר מחדש לדיסק).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים