עבור לתוכן

דיון תרבות ישראלית - מה זה בעצם?

Featured Replies

פורסם

תרבות ישראלית... מה זה למעשה תרבות ישראלית, נסו להגדיר בעצמכם.

תרבות כתרבות קלאסית אין פה ממש, אבל בכל זאת, מה כן יש לנו פה?

• תגובות 53
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משהו שלא נידע לעולם :xyxthumbs:

פורסם

להגיד את כל מה שיש בראש באותו רגע כאילו אין מחר :)

פורסם

לשבת על חומוס ולהתווכח תוך כדי הדברים שנאמרים..בזה מסתכמת כל התרבות הישראלית.

פורסם

שווארמה

במבה

;)

פורסם

אין ממש דבר כזה תרבות ישראלית

סתם שילוב מעאפן של דברים עכשווים מכל מדינה.

מדינה של 50+ שנה, אי אפשר ליצור תרבות תוך זמן כה קצר. תרבות נבנת במשך אלפי שנים.

פורסם

בעיר "אאוגסבורג" בגרמניה שבה עבדתי ישנו "מרכז לתרבות ישראלית". מה כן, לא ראיתי ישראלי אחד, כמה יהודים למחצה וכולם לא יודעים מה זה. אני שאלתי, "מה באמת?" הם אמרו "כן, מרכז תרבות ישראלי". אז אני אמרתי להם - שלא יזיינו לכם בשכל - אם המילה "תרבות" נמצאת שם אז משהו פה מסריח. תרבות יהודית - כן, ישראלית - לא. אמרתי להם, אם אין שם איזה דוכן פלאפל - זה לא ישראלי. צדקתי - כל מה שהיה שם זה בית כנסת צבוע באפרסק.

פורסם

אין תרבות ישראלית

מה שכן יש זה תת תרבויות (לא במובן הרע -רע וטוב לא קימים בסוציולוגיה)

פורסם

נהגי מוניות ;D

פורסם

לפצח פיצוחים בזמן ראיית כדורגל/כדורסל

פורסם

להכות את אשתך. ;D

פורסם

לרדת על חוסר התרבות שלנו ולהתבאס מהמדינה באופן כללי, ובכל זאת לאהוב אותה כי אין לנו ארץ אחרת ;D

פורסם

לאכול חומוס כמו ערבי, לבוא ממוצע ערבי, לדבר כמו ערבים, לחיות בין ערבים ולהגיד - כל הערבים על הזיין שלי.

:)

פורסם

להכות את אשתך. ;D

אני לא מציעה לך לבקר בארצות כמו יפן או אירן לדוגמה

שם היחס לאישה הרבה יותר גרועה מהיחס של רוב הגברים הישראלים

ואין שם שפוטים כמוני :'(

פורסם
  • מחבר

אז לאור התגובות המפורטות (ולאור העובדה שנמאס לי להתכונן למבחן הזוי בהנדסת תוכנה) אני אנסה לכתוב משהו...

אי אפשר להגדיר תרבות, אבל אפשר להגיד מאפיינים, וגם הם לא אחידים,

בכלליות, ישראלי מחפש את הזול, ואוהב להתלונן, ישראלי עושה הכל כדי שלא ייצא פראייר אבל נדפק המון, ישראלים אוהבים חיים טובים ולבלות, להתמקח, לעשות על האש, לחיות לפי אינסטיקט, אוהבים את המדינה אבל מתים לעוף מפה, ואז שהם שם מתים לחזור, מציפים את הכל העולם בתיירות ומגיעים לכל חור, רובם אוהבים לטייל, אבל כמה שפחות בארץ, רוב האנשים שבטיים משהו, אבל חברותיים, לא סגורים ומופנמים, ולא פלצניים.

ישירים, לא שמים זין, אבל יכולים גם להיות אכפתיים, טיפשים, חכמים, לוקחים יוזמה, יצירתיים.

אבל מעל הכל כל מי שנגדנו אנטישמי.

(הערות/טענות/מענות לא יתקבלו בברכה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים