עבור לתוכן

מאקרו - ניסיון קצת שונה הפעם

Featured Replies

פורסם

אחרי שצ'אבי הסביר פה בפורום על עדשות מאקרו DIY שלו הסתקרנתי וחשבתי לנסות,חיפשתי בבית משהו דומה ,ומצאתי סוג של עדשה מגדילה,שאולי מוכרת לחלק מכם משעורי מדעים ביסודי בהתבוננות באובייקטים קטנים:

http://img162.imageshack.us/img162/9010/img1596es2jd.jpg

ניסיתי אותה על ה-A520 שלי,הצמדתי אותה לעדשה,היא בערך באותו קוטר (העדשה טיפה יותר גדולה),אין מגע בינהם והעדשה לא יכולה להשרט כפי שחשבתי,יצאתי לחצר לנסות אותה,יוצא עומק שדה מצויין,מה שבנתיים אני מנסה לעשות זה להסיר את החלק השקוף ,שקצת יוצר צל (גרם לי להוריד את מהירות התריס) ומפריע בצילום.

תוצאה -

ISO 100

1/50

f/2.6

http://img506.imageshack.us/img506/1885/img1594es3og.jpg

img1594es3og.jpg

פורסם

נחמד מאד, ניסיון טוב.

כמו שצריך ! אנשים נהיים יצירתיים :yelclap: כל הכבוד.

אם תשתמש בזום אז תוכל "להתקרב" עוד יותר, וכך בעצם לא יהיה צל. כמו כן נסה להשתמש בה הפוך, אולי ככה זה לא יפריע..

נסה כל מיני וריאציות ותצליח :xyxthumbs:

פורסם

יענו אתה מצלם במצב הרגיל, והעדשה עוזרת למצלמה לפקס?

התמונה יצאה טוב :P

פורסם
  • מחבר

נחמד מאד, ניסיון טוב.

כמו שצריך ! אנשים נהיים יצירתיים :yelclap: כל הכבוד.

אם תשתמש בזום אז תוכל "להתקרב" עוד יותר, וכך בעצם לא יהיה צל. כמו כן נסה להשתמש בה הפוך, אולי ככה זה לא יפריע..

נסה כל מיני וריאציות ותצליח :xyxthumbs:

תודה,לצערי ב-A520 לא ניתן להשתמש בזום (בזוית צרה) במאקרו,רק ממרחק של 50 ס"מ אם אני לא טועה

פורסם

יענו אתה מצלם במצב הרגיל, והעדשה עוזרת למצלמה לפקס?

העדשה לוקחת את תפקיד הפוקוס (קבוע) וצמצם (קבוע) של העדשה, כך שכל מה שאתה צריך לעשות זה בעצם לשחק עם הזום ולהזיז את המצלמה "קדימה\אחורה" כך שהאובייקט יהיה בפוקוס. :)

פורסם

אחלה רעיון וביצוע יפה, עכשיו השאלה שלי אם יש עדשה בגודל כזה בשביל הS9000 שלי בשביל שאני אוכל לנסות כזה דבר או שהסופר מאקרו שלי מס"מ אחד עושה את העבודה מספיק טוב?

פורסם

למצלמה שלך, לפי הקוטר יש עדשות Close-Up שאמורות לעבוד טוב אבל הן עולות כסף. :)

פורסם

דבר איתי במחירים (:

פורסם

מצאתי ב-ebay סט עדשות מאקרו ב-20$. :o 8)

פורסם

לא כזה יקר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים