עבור לתוכן

מעוניין בעזרה לפני רכישת מצלמה דיגיטאלית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק לעזרתכם.

אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטאלית - אבל אני לא ממש מומחה בתחום (או אולי יותר נכון להגיד ממש לא מומחה)

קראתי די הרבה מדריכים לפני קניה שרק הצליחו לבלבל אותי....

למשל הבנתי חשוב שהעיניית של המצלמה תהייה אנלוגית ולא דיגיטאלית - מאחר וכאשר עושים זום אם גם המסך וגם העיניית הם דיגיטאלים - זה לא מראה כמו שצריך את הזום (או משהו כזה) - האם זה נכון? לפי מה ששמתי לב לרוב המצלמות פה העיניית היא דיגיטאלית ולא אנלוגית...

אני נמצא כרגע ביפן לתקופה די ארוכה - ומאוד חשוב לי לצלם תמונות יפות מהשהות שלי כאן.

אשמח אם תוכלו לסייע לי ולהסביר לי בצורה פשוטה יחסית למה אני צריך לשים לב כאשר אני קונה מצלמה, על מה לאפשר להתפשר ועל מה לא לוותר בשום אופן.

תודה מראש,

רם

פורסם
  • מחבר

היי,

שחכתי לכתוב תקציב....

באופן עקרוני אני רוצה לקנות משהו בסביבות 50000 ין שזה בערך 2000 ש"ח.

המחיר הזה צריך להיות כולל הכול (מצלמה סוללות וכל מה שצריך....)

שוב תודה,

רם

פורסם

אין דבר כזה עינית אנלוגית. יש עינית רפלקס (מחוץ לתקציב שלך), EVF, עינית אופטית רגילה ועינית אופטית עם ריינג'פיינדר (מחוץ לתקציב ולא רלוונטי).

באופן כללי, עינית זה לא דבר הכרחי. אפשר להסתדר מצויין עם ה-LCD בלבד. למען האמת, שלוש המצלמות שהכי כדאי לך לבדוק אינן כוללות עינית, אלא רק מסך LCD. הדגמים הם פוג'י F11, קודאק V570 וריקו R3. תמצא עוד פרטים עליהן בדיון הזה.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התשובה !

הכוונה בעינית אנלוגית - היא עינית רגילה (כמו במצלמות של פעם) בה אתה רואה את ללא עיבודים או תוספות שיש במסך ה LCD.

עד כמה שהבנתי יש הבדל בין מה שרואים במסך לבין מה שרואים בעינית - וזה משפיע על הצילום.

מאחר והדגמים פה ביפן מעט שונים (אני מניח שהם חדשים יותר) - אשמח לשמוע מה חשוב כאשר אני הולך לקנות בנוסף להמלצות שנתת.

ושוב תודה,

רם

פורסם

אין בתחום הזה חדשים יותר / פחות לפי ארצות, יש פשוט מצלמות שלא מביאים לארץ וכו' ...

המצלמות שהוא המליץ לך עליהן הן המצלמות שהכי יתאימו לך, הריקו R3 תהיה בחירה מעולה לפי מה ששמעתי עליה (:

פורסם

אני הייתי הולך על ה-Fuji F11 עם כרטיס 512MB xD, זה בדיוק בתקציב.

פורסם

גם בחירה מצויינת, השאלה היא איך המחירים ביפן לעומת המחירים בארץ...

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התגובות.

יש לי שאלה - אני רואה שהמצלמות הללו הן מה שאני מכנה מצלמות כיס (ושוב סליחה על הבורות)- האם יש הבדל משמעותי בינהן לבין המצלמות הגדולות יותר ?

כלומר האם אני משלם "מחיר" רציני באיכות התמונה או במהירות הצילום בתמורה לגודל הקטן?

תודה!

רם

פורסם

איכות התמונה במצלמות הקומפקטיות (תלוי אילו, אנו ממליצים על ה-BEST :) ) יותר טובה מאשר מצלמות דיגיטליות בתווך המחירים הנ"ל עם זום x10\12 לדוגמא.

פורסם

יש הבדל, אבל לא משהו שאמור להפריע לך, אם אתה לא מתכוון לקנות מצלמה מקצועית או קרובה לזה ואתה רוצה תמונות יפות נטו אני אישית לא רואה סיבה שתשקיע במצלמה יותר גדולה / יקרה ( מן הסתם.. ) מאלה, הן יתנו לך תוצאות מעולות במגוון מצבים ובלילה בין היתר, ויש להן רמת שליטה שתספיק לך ולא מביישת כל מצלמה טובה וגדולה יותר..

עריכה : וכמו שדני אמר, אלו המצלמות הכי טובות בקטגוריה שעומדות בתקציב שלך (:

פורסם

אם קומפקטיות לא משנה לך כל כך אז יש עוד אפשרויות שכדאי לבדוק.

אני לא יודע מה המחירים ביפן, אבל אם הם זולים אז אולי תצליח לדחוס בתקציב שלך את ה-Canon A610 + מתאם לזווית רחבה WC-DC58N. למצלמה הזו יש יתרונות כגון מסך מסתובב ועינית אופטית, אבל אין לה ISO גבוה כמו לפוג'י ואין לה זווית רחבה כמו לריקו או לקודאק. המתאם פותר את הבעייה הזו, אבל הוא לא זול ולא ממש קומפקטי (וגם המצלמה מראש קצת יותר גדולה).

פורסם

לגבי המצלמה+מתאם, חישוב מהיר לפי מחירים בארה"ב :

מצלמה = 230$, מתאם = 20$, זוית רחבה = 130$ ; סה"כ זה כ-380$. ולא נשכח תוספת זיכרון ומטען+סוללות...שמייקר בעוד כ-70$.

לא הכי משתלם הייתי אומר, אם כי מתקבלת חבילה מצויינת.

זה יוצא סה"כ קצת יותר מ-2000 ש"ח, אבל אם הוא יוכל להשיג במעט פחות זה יכנס לתקציב.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

דבר ראשון המון תודה על התגובות והעזרה!

תסלחו לי - אבל יש לי עוד כמה שאלות....

1. האם באופן חד משמעי לא צריך להתעקש על מצלמות עם עיינית? - אין שום ייתרון יחסי למצלמה כזו?

2. ראיתי במפרט של : RICOH Caplio R3 שFocal length f 4.633- עד כמה שהבנתי חשוב שהמספר הזה יהיה שווה או נמוך מ f:2.8 - מה אתם אומרים?

3. ושוב באותו מפרט ראיתי שהסוללה היא DB-60 -אם אני לא טועה מדובר בסוללה ייעודית שלהם - לא עדיף לקנות מצלמה עם סוללות רגילות? (כך שאם אתה נתקע בלי אתה תמיד יכול לקנות)

4. האם יש איזה שהיא מגבלה של רכישת כרטיסי זיכרון שיוצרו עלידי יצרן ספציפי - או שכל מה שאני קונה (ובתנאי שהוא מאותו סוג) זה מספיק טוב?

5. מה לגבי יכולות צילום הווידיאו של המצלמות הללו- האם זה משהו שניתן לראות אחר כך כמו שצריך על מסך גדול - או שאין מה לחפש כאלה יכולות?

6. במפרט של הFuji FinePix F11 ראיתי שהזום האופטי די נמוך (X3 לעומת ה X7 של הRICOH) - עד כמה זה משמעותי?

7. שמתי לב שכרטיסי הזיכרון שהRICOH עובדת איתו הוא SD ואילו הפוג'י עם xD - זה משנה?

לגבי מחירים - אם אני לא טועה שתיהן עולות פה אותו דבר - בסביבות 49,800 ין (לדעתי זה לא כולל כרטיס זיכרון או כל תוספת אחרת), כרטיס זיכרון של 1 GB יוסיף למחיר עוד בערך 10000 ין ...

שוב תודה לכולם על העזרה!

רם

פורסם

1. האם באופן חד משמעי לא צריך להתעקש על מצלמות עם עיינית? - אין שום ייתרון יחסי למצלמה כזו?

יש יתרון למצלמות עם עינית בתנאי תאורה קיצוניים שבהם יכול להיות קצת קשה לראות את מה שמופיע במסך, אבל זה לא סוף העולם. מסתדרים.

2. ראיתי במפרט של : RICOH Caplio R3 שFocal length f 4.63.3- עד כמה שהבנתי חשוב שהמספר הזה יהיה שווה או נמוך מ f:2.8 - מה אתם אומרים?

צמצם 2.8 או פתוח יותר זה נחמד, אבל לא הכרחי. ההבדל בינו לבין 3.3 הוא פחות מחצי סטופ. מייצב התנועה של הריקו מפצה על טווח גדול יותר.

3. ושוב באותו מפרט ראיתי שהסוללה היא DB-60 -אם אני לא טועה מדובר בסוללה ייעודית שלהם - לא עדיף לקנות מצלמה עם סוללות רגילות? (כך שאם אתה נתקע בלי אתה תמיד יכול לקנות)

הסוללה הזו לא ייעודית רק להם, אלא משמשת בעוד מצלמות. בכל מקרה כדאי לקנות סוללה רזרבית. זה לא צריך להיות יקר.

4. האם יש איזה שהיא מגבלה של רכישת כרטיסי זיכרון שיוצרו עלידי יצרן ספציפי - או שכל מה שאני קונה (ובתנאי שהוא מאותו סוג) זה מספיק טוב?

בעקרון לא, אבל המצלמות של ריקו עובדות הכי מהר עם כרטיסי SD של פנסוניק.

5. מה לגבי יכולות צילום הווידיאו של המצלמות הללו- האם זה משהו שניתן לראות אחר כך כמו שצריך על מסך גדול - או שאין מה לחפש כאלה יכולות?

לפוג'י ולקודאק יש מצב ווידאו שימושי מאוד, זה של הריקו פחות איכותי, אבל עדיין סביר.

6. במפרט של הFuji FinePix F11 ראיתי שהזום האופטי די נמוך (X3 לעומת ה X7 של הRICOH) - עד כמה זה משמעותי?

מכפלת הזום היא לא הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק. מה שיותר מהותי בעיני זה שאין לפוג'י עדשה רחבה כמו לריקו. כדאי שתקרא את ההודעה הזו כדי להבין את הנושא הזה טוב יותר.

7. שמתי לב שכרטיסי הזיכרון שהRICOH עובדת איתו הוא SD ואילו הפוג'י עם xD - זה משנה?

SD יותר נפוץ ובעבר גם היה זול באופן משמעותי. היום הפערים במחיר כמעט נעלמו ולכן זה כבר לא כל כך משנה. כמובן שאם יש לך כבר מצלמה עם כרטיס גדול תעדיף לבחור דגם חדש שמשתמש באותו סוג כרטיס.

פורסם

עדכון: ריקו הוציאו היום את ה-Caplio R4. המצלמה הזו זהה ל-R3 מלבד שלושה דברים די קטנים: חיישן 6MP במקום 5MP, מסך LCD עם 153,000 פיקסלים במקום 110,00 ושיפור קטן בזמן הסוללה 330 תמונות במקום 310. באופן אישי, לא הייתי מוסיף יותר מ-$50 עבור השיפורים האלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים