עבור לתוכן

שאלות רבות בנוגע לכל הנושאים בפורום זה... (זכרונות, מעבדים ולוחות אם)

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם!

קודם כל שנה טובה ומזל טוב לעצמי (לפני 4 ימים היתה לי בר מיצווה לפי התאריך הלועזי ;D)

אז ככה:

זכרונות: ראיתי באחת החנויות באינטרנט זכרונות ddr 266 של מושקין ב444 שקל ושל קורסאיר ב500 ש"ח איזה כדאי לקחת (לא שאני קונה...)? מה התוספת של האות H בדגם של קורסאיר שמעלה את המחיר ב129 שקלים? ולמה של קרושל עולים 590 שקל?

ועכשיו השאלה הגדולה: pc3200 vs. pc1066 במידה ואני קונה יחידה אחת של rdram? וPC2700 vs. pc800?

אפשר להשוות לפי כמה עדיפויות: אוברקלוקינג/לא, משחקים/עבודה ויחידה אחת של rdram/שתיים ומעלה.

האם rdram יכול לעבוד עם שלוש יחידות?

לוחות אם:

האם לוחות אם בבאס של 533 נועדו בשביל rdram pc1066?

איזה לוח אם יתאים למשחקים לא הכי כבדים בעולם (gta3, renegate, mohaa, sof2, cs), מעבד amd axp 1700+, ללא אובקלוקינג וזכרונות ddr pc2100 אולי אבל ממש אולי גם ל2700?

מעבדים: מה קשור הבאס של לוח האם למעבד?

באיזה באס עובד המעבד שהזכרתי למעלה?

יאללה אני כבר עייף למרות שעדיים מוקדם פשוט לשבת שעות מול המחשב זה מההה זה מבאס...

בקרוב אני אמצא עוד שאלות :P כי יש לי מלא...

מצטער על זה שדחסתי את הכל בתרד אחת פשוט אין לי כוח לפתוח עוד אחד ועוד אחד ועוד כי זה גם מציף את הפורום...

אז לילה טוב (עכשיו כבר לילה מאז שהתחלתי לכתוב את התרד) לכולם ותודה לכל העונים...

נ.ב

אם יש לי בעית מושגים (ואני יודע שיש לי) אז תקנו אותי בבקשה. בשלב הזה אני מסתובב בפורום בעיקר בשביל ללמוד ומקווה שבהמשך אוכל לעזור לאנשים שיהיו במצב שלי כרגע (חוסר ידיעה מוחלט...).

פורסם

אז ככה:

זכרונות: ראיתי באחת החנויות באינטרנט זכרונות ddr 266 של מושקין ב444 שקל ושל קורסאיר ב500 ש"ח איזה כדאי לקחת (לא שאני קונה...)? מה התוספת של האות H בדגם של קורסאיר שמעלה את המחיר ב129 שקלים? ולמה של קרושל עולים 590 שקל?

אני לא ממש יודע, אבל בעיקרון, אם אתה לא עושה אוברקלוק, אז אתה לא צריך זיכרונות מחברה מסויימת. זיכרונות ג'נריק יספיקו - כלומר - קח את מה שיותר זול.

לוחות אם:

האם לוחות אם בבאס של 533 נועדו בשביל rdram pc1066?

איזה לוח אם יתאים למשחקים לא הכי כבדים בעולם (gta3, renegate, mohaa, sof2, cs), מעבד amd axp 1700+, ללא אובקלוקינג וזכרונות ddr pc2100 אולי אבל ממש אולי גם ל2700?

לוחות אם למעבדי א.מ.ד לא עובדים עם RDRAM, אלא עם DDR-SDRAM בלבד (היה גם SDRAM, אבל הוא ממש איטי). אם אתה לא עושה אוברקלוק, קנה לוח טוב מבוסס על KT333, לדוגמא Gigabyte GA-7VRXP, וזכרונות PC2700 . אם אתה כן עושה אוברקלוק, קח ePox EP-8K5A2 (זה הדגם שלו אם אני לא טועה), וזיכרונות PC3000 או PC3200.

לוחות אם עם המספר 533 לידם, יתאימו למעבדי פנטיום 4 עם באס של 533 מה"ץ (133*4). הם יכולים להיות עבוד זיכרונות SDRAM, DDR ו RDRAM. אם הם ל-RDRAM, אז אתה צריך זכרונות PC1066.

מעבדים: מה קשור הבאס של לוח האם למעבד?

באיזה באס עובד המעבד שהזכרתי למעלה?

הבאס הוא המהירות שבה המעבד מתקשר עם לוח האם. המעבד שהזכרת למעלה עובד בבאס של 133 מגהרץ.

אם אתה מתכוון לקנות מחשב חדש, פתח דיון בפורום מפרטי מחשב.

פורסם

זכרונות: השם של Crucial נחשב יותר מזה של Mushkin, בגלל זה הם עולים יותר. הם טובים יותר לאוברקלוק ואני משער שהם פועלים ב-CL2.0 לעומת CL2.5 של Mushkin (כמובן תלוי בדגם הספציפי).

אות H בסוף או אותיות CMX בזכרונות של Corsair בהתחלה אומרים שהזיכרון בא עם מפזר חום מנחושת, שמוריד את טמפרטורת הזכרון. זה חשוב לאוברקלוק, אבל כעיקרון אפשר להסתדר בלי זה. אגב Corsair נחשבים עוד יותר טובים מ-Crucial. יש דגמי DDR333 של Corsair שנבדקו במפעל כמוכנים לעבודה במהירות של עד ל-200Mhz (בניגוד ל-166 התקני). גם המחיר יותר.

זכרון PC1066 עובר בהרבה את PC2700. אבל אתה חייב לקחת זוג.

זכרון PC2700 לעומתו עובר בטיפה את PC800. כמובן שהכל תלוי בלוח אם וצ'יפסט, אבל בכל זאת.

לוחות אם: לוחות אם בבאס של 533 נועדו למעבדי פנטיום 4B החדשים (2.26-2.8) שפועלים במהירות באס כזאת. אין קשר לזיכרון. הלוח אם הכי טוב לפנטיום 4 היום הוא GA-8IHXP של GIGABYTE שתומך בזכרון PC1066, באס של 533, וטונה של דברים (כמו RAID וכ.קול CREATIVE על הלוח אם). ל-AXP הלוח הכי טוב (דעתי כמובן) הוא ה-GA-7VRXP של אותה חברה, עם אותן התכונות, רק מחיר נמוך יותר ותמיכה במעבדי AXP עד ל-2600+ החדש (לפחות). וכדי לך את ה-AXP1800, הוא טוב יותר ומחיר שלו די נמוך. הוא עובד בבאס של 266 (אין קשר ל-533 של פנטיום 4).

מעבדים: הקשר הוא שלוח אם ומעבד חייבים לתמוך באותו באס. לפנטיום 4 זה 400 ו-533 מ"ה ולאטלון זה 266 מ"ה.

פורסם

לגבי השאלות שמסתתרות, או הרבה מושגים שנראים כסינית, נסה את האתר הבא:

www.whatis.techtarget.com, פשוט חפש את המושג שאתה לא מבין וחתמצא הסבר לא רע בכלל.

פורסם

לוחות אם: לוחות אם בבאס של 533 נועדו למעבדי פנטיום 4B החדשים (2.26-2.8) שפועלים במהירות באס כזאת. אין קשר לזיכרון. הלוח אם הכי טוב לפנטיום 4 היום הוא GA-8IHXP של GIGABYTE שתומך בזכרון PC1066, באס של 533, וטונה של דברים (כמו RAID וכ.קול CREATIVE על הלוח אם). ל-AXP הלוח הכי טוב (דעתי כמובן) הוא ה-GA-7VRXP של אותה חברה, עם אותן התכונות, רק מחיר נמוך יותר ותמיכה במעבדי AXP עד ל-2600+ החדש (לפחות). וכדי לך את ה-AXP1800, הוא טוב יותר ומחיר שלו די נמוך. הוא עובד בבאס של 266 (אין קשר ל-533 של פנטיום 4).

אלה לא לוחות ממש טוביםן לאוברקלוק, אז אם אתה מתכנן אוברקלוק רציני, קח לוחות של ePox או Abit (כמובן הלוחות של Gigabye מצויינים, ומלאי פיטשרים, וזולים, אבל הם פשוט לא ממש טובים לאוברקלוק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים