עבור לתוכן

o.c לP-2.4 מס' שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

בעבר הרצתי את המחשב שלי בO.C ל GHZ 2.7. אולם התקלקלו לי המאווררים וביטלתי את הO.C.

לפני מס' ימים סידרתי מחדש את הקירור במארז ועכשיו טמפ' לוח אם עומדת על 35 מעלות ושל המעבד על 25, ללא O.C.

ברצוני להתחיל שוב בO.C למעבד ולזכרונות. מה הטמפ'עבודה נוראמילת בO.C למעבד וללוח אם?

בעבר השתמשתי בתוכנה לבדיקת עומס המחשב אבל שכחתי את שמה. אני אשמח אם מישהו ימליץ לי על תוכנת בדיקת יציבות למחשב.

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

איזה 2.4 זה ? יש מספר סוגים של 2.4. מה הבאס, כמה זכרון מטמון.

לגבי תוכנה, יש את Prime95 שניתנת להורדה דרך מדור הורדות באתר, ואת S&M.

קצת יותר פרטים על המערכת יועילו.

פורסם

אם אתה יכול תביא את לשונית הSPD, ואיזה דגם הלוח שלך.

פורסם

טוב הלוח שלך תומך עד באס 533, וצ'יפסט סיס, ככה שאני לא מאמין שתוכל לעשות OC כ"כ גדול, אבל סביר כן.

בכל אופן מה שאתה צריך לעשות בהתחלה זה שהיחס בין הזכרון לבאס יהיה 1:1, כלומר שהזכרון יפעל על 266MHZ לפני שאתה מתחיל את הOC.

אצלי זה מופיע בכך שאני משנה את התדר של הזכרון ל266, ויש לוחות שאתה משנה את הFSB:Dram Ratio ל1:1.

בנוסף אתה צריך לנעול את הPCI והAGP, בכך שהתדר שלהם ישאר קבוע על 33/66.

אחרי זה אתה שומר, חוזר לביוס ומתחיל להעלות. הזכרון לא יהווה בעיה כי הוא פועל מתחת לתדר המוצהר שלו.

לגבי הAGP, תבדוק בביוס, כנראה זה לא מקונפג נכון.

פורסם
  • מחבר

תודה עידן התחלתי בO.C

העלתי את הBUS ל 140 כלומר 2.5GHZ.

ראיתי שגם הAPG אני יכול לעלות מעל ל 66? כדאי לגעת בזה?

עד כמה יכולה לעלות הטמפ' של המעבד והלוח אם?

CPU עכשיו על 27 מעלות , לוח אם 36.

תודה...

פורסם

תודה עידן התחלתי בO.C

העלתי את הBUS ל 140 כלומר 2.5GHZ.

ראיתי שגם הAPG אני יכול לעלות מעל ל 66? כדאי לגעת בזה?

עד כמה יכולה לעלות הטמפ' של המעבד והלוח אם?

CPU עכשיו על 27 מעלות , לוח אם 36.

תודה...

היחס כרגע הוא 1:1?

לגבי הAGP, לא, אל תיגע בזה, זה יכול לגרום לאי יציבות של המערכת ובעיות בOC. הPCI צריך להשאר על 33, הAGP על 66.

לגבי הטמפ', אני מבין שזה נורטווד, הטמפ' טובה מאוד, בעיקר של המעבד.

טמפ' מומלצת? מהסטיקי:

3. Intel Pentium 4 - מעבד שמיוצר בתהליך של 0.13 מיקרון, יש בו הגנת טמפ' שעולה על 40 מעלות, ברב המקרים דיי קשה להחזיק מעבד בטמפ' כזו בתנאי סביבה חמים כמו בארץ, אז לא נורא אם סוטים לכיוון ה45 מעלות במאמץ.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0

הלוח מומלץ שלא יעבור את ה40, תנסה להוסיף איזה מאוורר שיעיף אוויר על הלוח.

ולגבי הOC שעשית, זה מאוד מאוד מינימלי, אל תפחד, תעלה כל פעם 5MHZ לבאס ותבדוק, אני הצלחתי להגיע עם המעבד הזה ל3.4.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה. זה מה שאני יעשה עד שאני יגיע לאי יציבות או טמפ' גבוהה.

יש לי שני מאוורים מאחור שמכניסים אוויר רק ואח בגג שמוציא אוויר. נראה לי זה מספיק לבנתיים. יש עוד מאורר לHD אבל זה לא קשור גם ככה קר לו.

פורסם

אחלה תודה. זה מה שאני יעשה עד שאני יגיע לאי יציבות או טמפ' גבוהה.

יש לי שני מאוורים מאחור שמכניסים אוויר רק ואח בגג שמוציא אוויר. נראה לי זה מספיק לבנתיים. יש עוד מאורר לHD אבל זה לא קשור גם ככה קר לו.

מאחור הכוונה מתחת לספק? אם כן אז זה לא מומלץ. במצב כזה האוויר המוכנס הוא אוויר חם.

מה שאני ממליץ לך לעשות זה שמאוורר אחד יהיה בקדימה של המארז כלומר מתחת לסידירומים, והוא יכניס אוויר, והשני שיהיה מאחורה, מתחת לספק, מוציא אוויר.

פורסם
  • מחבר

אוויר חם עולה למעלה. לקחתי את זה בחשבון. אני משוכנע ששני המאוורים מכניסים אוויר קר.

כמו כן המאורר מקדימה שזורק אוויר על הH.D יונק אוויר מקדמת המארז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים