עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב שיתמודד טוב עם משחקים בערך ב 6000 שקל (פלוס מספר שאלות פלוס מסך)

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיתמודד טוב עם משחקים בסכום של בערך 6000 שקל פלוס/מינוס. כמובן עם כרטיס מסך טוב.

כמו כן יש לי מספר שאלות קטנות... (וחידודים)

מה עדיף, שיהיה מבוסס Intel או AMD? :nixweiss:

מה ההבדל בין DDR ל DDR 2 (חוץ מזה ש AMD לא תומך בראשון?)

כרטיס מסך - יש לי Radeon 8500 במחשב הישן. אני מרוצה ממנו (כמובן שהיום הוא כבר לא מה שהיה פעם) - אבל עדיין אני שואל מה כדאי ATI או nVidia?

רמקולים - יש לי זוג רמקולים טוב עם סאב שאני אעביר למחשב החדש.

האם יש צורך בכרטיס קול שהוא לא און-בורד? במחשב הנוכחי שלי יש בעיה בכניסת מיקרופון שמוסיפה רעש מאוד חזק (וזה לא המיקרופון עצמו ולא ה mic boost).

מה עוד מה עוד... הממ...

הארד דיסק - SATA זה כדאי? מה ההבדל בין SATA 1 ל 2 ?

בכל מקרה דברים שאני רוצה שיהיו במפרט:

* צורב טוב יחסית למחיר (כנראה שצורב DVD, כן?)

* שלכרטיס מסך תהיה יציאת TVOUT שתתמוך גם ב PAL וגם ב NTSC (פשוט בכרטיס הנוכחי שלי זה רק NTSC). וגם שתהיה לו יציאה דיגטלית למסכי LCD (לא זוכר איך קוראים לזה עכשיו.. :-[)

* לא זקוק לנפח הארד דיסק בשמיים כי יש לי HD 80GB שיעבור מהמחשב הישן... (אבל בכל זאת אם זה לא כזה הפרש במחיר אפשר לזרום).

* כרטיס רשת זה כמובן מצרך חשוב ואני מניח שזה און-בורד נכון?

* יש סיכוי שאולי אני אהיה מעוניין לעשות OC בעתיד... כרוך בזה הרבה חשיבה מראש כרגע? (בהכנת ה"תשתית" המתאימה במחשב)

[shadow=red,left]** בנוסף **[/shadow]

אני מעוניין לקנות מסך LCD שילך עם המחשב הזה... אבל בלי קשר לתקציב של המחשב - אלא בנוסף.

מה מומלץ? (להזכירכם מחשב למשחקים...)

טוב, נראה לי כתבתי מספיק לבינתיים...

המון תודה אם קראתם הכל עד פה :smile1:

וכמובן תודה למי שיענה לי ולשאלות שלי..

כל המרחיב בתשובתו הרי זה משובח ;D

עודכן: תוקן typo...

פורסם

בקשר לIntel or AMD

לפי דעתי (ולפי הרוב בפורום) AMD יותר טוב.

הארד דיסק- עדיף SATA 2 כי SATA 1 זה טכנולוגיה יותר ישנה.

צורב DVD עדיף על צורב רגיל..

בהצלחה בשאר השאלות ;D

פורסם

דגם מחיר כמות

Intel Pentium D 920 Dual Core 2.8Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box 1760 ¤ 1

GIGABYTE GA-8I945P-G 665 ¤ 1

G.Skill DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 5-5-5-15 490 ¤ 1

WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII 385 ¤ 1

Point Of View Geforce 7800GT 256MB PCI-E 1970 ¤ 1

LG GSA-4167B BLACK BULK 260 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU 290 ¤ 1

FSP 400W LGA775 24pin SATA 12cm 330 ¤ 1

סה"כ: ¤ 6150

מחיר כל תשלום: 5965.5

מעבד כפול ליבה מהסדרה החדשה של Intel. טוב ל-OC (אפשר להגיע ל-4GB עם קירור אוויר טוב), ונותן אפשרויות שידרוג טובות למערכת

לוח איכותי מבוסס צ'יפסט 945P (כולל כרטיס קול High Definition, התקן SataII, Raid, כרטיס רשת 1GB)

זיכרון 1GB 667MHz

הרדיסק, צורב DVD דו שכבתי

כרטיס מסך חזק מאד למשחקים (כולל באנדל משחקים מצויין)

מארז איכותי (המארז מגיע בברירת מחדל עם מאוורר 120MM, רצוי להוסיף עוד אחד לזרימת אוויר טובה)

ספק חזק ושקט

הכרטיס במפרט תומך ב-PAL/NTSC עד 1024X768. יש יציאה דיגיטלית למסך (DVI)

הייתי ממליץ לך להוסיף עוד 160 ש"ח בשביל קירור נפרד למעבד של Arctic Cooling.

www.noacomp.co.il

פורסם

בקשר לIntel or AMD

לפי דעתי (ולפי הרוב בפורום) AMD יותר טוב.

הארד דיסק- עדיף SATA 2 כי SATA 1 זה טכנולוגיה יותר ישנה.

צורב DVD עדיף על צורב רגיל..

בהצלחה בשאר השאלות ;D

ועוד פעם אני אומר, AMD לא יותר טובים מאינטל, שיתנו פייט טוב. סידרה 9 פחות מתחממת מעולה לOC ותהבדל בין 70 ל90 FPS לא תרגיש (באופו עקרוני העין שלך יכולה לראות 25 FPS :P)

פורסם
  • מחבר

שוב תודה.

מה נותן לי RAID חוץ מגיבוי מידע על שני HDים פיזים שונים או "איחוד" שני הארדיסקים שונים?

עוד שאלה... מה בקשר למעבדים 64 ביט?

הממ... וחוץ מהספק שכתבת שהוא שקט, שאר המחשב גם שקט? :)

פורסם

ועוד פעם אני אומר, AMD לא יותר טובים מאינטל, שיתנו פייט טוב. סידרה 9 פחות מתחממת מעולה לOC ותהבדל בין 70 ל90 FPS לא תרגיש (באופו עקרוני העין שלך יכולה לראות 25 FPS :P)

:screwy: זאת פעם ראשונה שאני אומר דבר כזה!! P:

פורסם

לך על המפרט של JC הוא הכי טוב לתקציב.

פורסם

שוב תודה.

מה נותן לי RAID חוץ מגיבוי מידע על שני HDים פיזים שונים או "איחוד" שני הארדיסקים שונים?

עוד שאלה... מה בקשר למעבדים 64 ביט?

הממ... וחוץ מהספק שכתבת שהוא שקט, שאר המחשב גם שקט? :)

ראה כאן בהרחבה הסבר על Raid.

המעבד במפרט 64BIT.

המחשב אמור להיות די שקט. הלוח מקורר פסיבית, המעבד עם קירור Arctic cooling יהיה מקורר טוב ובשקט, צורב DVD שקט, ספק כאמור שקט..

פורסם

:screwy: זאת פעם ראשונה שאני אומר דבר כזה!! P:

מה פעם ראונה שאתה שומע.. לגבי מה כתבת את זה?

פורסם
  • מחבר

תודה...

ואני עדיין פתוח לעוד הצעות :)

ואף אחד לא המליץ על מסך...

אני רוצה מסך LCD 17" עם זמן רענון מספיק מהיר כדי לא לפגוע בחווית המשחק (או סרטים או וואט-אוור). ושיהיה עם כניסה דיגיטלית (או שתי כניסות, אחת אנלוגית)

איזה חברות מומלצות?

ובחזרה למחשב...

מה בקשר לזכרונות. תזמון 5-5-5-15 זה לא גרוע? יש הרי SDRAMים עם 2-2-2-2, אז מה הקטע? הדרדרנו בטכנולוגיה? :s05:

פורסם

לגבי המסך, מחיר מסכי LCD ברמה טובה מתחיל בערך ב-1600 ש"ח ומסתיים ב-2500. רצוי שתפתח נושא נפרד לזה בפורום תצוגה וגרפיקה בת'רד מסכי LCD מומלצים, רצוי עם תקציב מסוים כמובן..

בעניין הזיכרון, מדובר בזיכרונות מסוג DDR2 המתאפיינים בתזמונים גבוהים.

פורסם

אמנם התיזמונים גבוהים אבל המהירות פחות או יותר מפצה על כך ולכן הוא מצג ביצועים רק דומים לDDR1 ולא ביצועים יותר גבוהים.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם,

אמנם התיזמונים גבוהים אבל המהירות פחות או יותר מפצה על כך ולכן הוא מצג ביצועים רק דומים לDDR1 ולא ביצועים יותר גבוהים.

לפי דבריך אפשר להבין שאין הבדל מהותי בכלל בין DDR 1 ל 2...

אמת?

פורסם

אמת, רק ש DDR1 בדרך החוצה

פורסם

תאפשרו לי אולי לתקן אתכם,

בין ה DDR1 לבין ה DDR2 של היום אין הבדל משמעותי.. DDR1 בתזמונים נמוכים עם 400MHZ לעומת DDR2 של היום של אינטל הפועלים בתזמונים לא נמוכים ממש עם 667MHZ אין בניהם הבדל משתמעותי והם אפילו משתווים,

אבל בין ה DDR לבין ה DDR2 בתושבת החדשה שתצא של AMD יהיה הבדל לא קטן ואפילו משמעותי, ה DDR2 של AMD סוקט AM2 יתמוך ב800MHZ

לא כך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים