עבור לתוכן

מתלבט לגבי פלאש חיצוני לS9000 שלי

Featured Replies

פורסם

כבר פתחתי ת'רד בעבר בקשר לזה אבל לא רציתי להקפיץ אותו אי שם ממעמקי הפורום לפה בחזרה אז אני אהיה יותר ספיציפי הפעם.

עולה לי הצורך מפעם לפעם להוסיף פלאש חיצוני למצלמה, לצילומים במקומות חשוכים, בתור פלאש מילוי וכו'.

לאחר התייעצות הגעתי למסקנה שעקב כך שהמצלמה שלי לא תומכת בTTL ובשיטות מתקדמות למיניהן שאין לי מושג מה הן אומרות בדיוק אין טעם שאני אשקיע בפלאש יד שניה משוכלל של ניקון וכו' ( יד שניה מכיוון שחדש עולה על התקציב שלי בכמה וכמה מידות.. )

קיבלתי הצעה מהחנות שממנה רכשתי את המצלמה לקנות את הפלאש הבא במחיר טוב יחסית של 380 שקל :

http://www.sfo.co.il/user/product.php?id=516

מה אתם אומרים?

פורסם

לפלאש הזה יש מצב TTL (לקאנון) או Manual. אין לו מצב של Non-TTL Auto ולכן הוא יהיה מאוד לא נוח לשימוש על הפוג'י שלך. אם אתה לא רוצה שכל תמונה תהיה תהליך מייגע של ניסוי וטעייה, אל תבזבז את הכסף שלך על פלאש כזה.

פורסם
  • מחבר

יש לך המלצות לפלאשים באיזור ה400 שקל שהם לא יד שניה?

פורסם

לא, אין במחיר הזה פלאשים חדשים ששווים את הכסף. עדיף כבר לצלם ב-ISO גבוה או עם חצובה (או למטרות תיעוד ברירה אפילו עם הפלאש הפנימי).

יש דגם אחד לא יקר שכן נחשב מומלץ, ה-Sunpak 383, אבל אני לא חושב שהוא נמכר בארץ. אם תזמין אותו מ-B&H הוא ייעלה לך (כולל משלוח) כ-500 ש"ח. הוא פלאש חזק למדי, עם מצב Auto ותנועות לכל הכיוונים. החיסרון העקרי שלו הוא שבשימוש כפלאש ישיר הוא מכסה רק 35mm. ב-28mm הפינות של התמונה יכולות לצאת מעט כהות. זה חיסרון רק עם אתה מתכוון להשתמש בפלאש ישיר במצב הרחב, אבל מהר מאוד תבין שעדיף לא להשתמש בפלאש ישיר בשום מצב. פלאש כזה קונים בשביל לנצל את הראש המסתובב לתאורה מחמיאה יותר, לא בשביל המצב הישיר.

פורסם
  • מחבר

ואם אני מארגן מישהו שיביא לי את זה מחו"ל, איפה אפשר להשיג אותו בקלות יחסית? ומה המחיר הממוצע שלו?

עריכה :

חבר שלח לי את הלינק הזה > http://www.fotofilm.co.il/page.php?product=1471

מה אתה אומר עליו?

פורסם

B&H נחשבת חנות מומלצת בניו-יורק. אין לי מושג לגבי מקומות אחרים או לגבי מחירים בחנויות שונות. אתה יכול לחפש ב-froogle.com.

הפלאש של Hama מאוד חלש ומוגבל. לא הייתי משלם עליו אפילו 100 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני אברר עם אנשים שטסים לניו יורק בקרוב אם יש מצב שהם מארגנים לי אותו (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים