עבור לתוכן

דילמה לפני קניית מחשב

Featured Replies

פורסם

תגידו, לDFI אני חייב לעשות עידכון ביוס אם אני משתמש במעבד כפול ליבה? שמעתי שלמישהו פה בפורום שיש לו את הLANPARTY ULTRA D היה צריך לעדכן. זה ככה גם במקרה של האינפיניטי?

אם כן אז חייבים פלופי.

ההבדל בין הASUS לDFI זה 70 שקל, חחח בדיוק כמו פלופי. אז אם צריך עידכון אולי אני אלך על האסוס.

מצטער ליאור, אבל אני עדיין לא מבין למה AMD צריכים להשקיע כדי לדחוף את M2. איזו סיבה יש לאנשים לקנות דור אחד אחורה אם לא המחיר?

פורסם

ליאור, לפי מה שאתה אומר הולך להיות פה תקדים. מה שלא נראה לי.

לא זכורה לי אי פעם השקה של סדרת מעבדים או משהו דומה שישר הייתה זולה מהסדרה הקודמת.

שהפנטיום 1 יצא הוא היה יקר מה 486. שפנטיום 3 יצא הוא היה יקר מ 2. כשה Athlon XP יצא הוא היה יקר מהישן. וכדומה....

פורסם

ליאור, לפי מה שאתה אומר הולך להיות פה תקדים. מה שלא נראה לי.

לא זכורה לי אי פעם השקה של סדרת מעבדים או משהו דומה שישר הייתה זולה מהסדרה הקודמת.

שהפנטיום 1 יצא הוא היה יקר מה 486. שפנטיום 3 יצא הוא היה יקר מ 2. כשה Athlon XP יצא הוא היה יקר מהישן. וכדומה....

פנטיום 1 היה יותר טוב מ-486 וכו'.

במעבדים החדשים, לפחות לפי מה שהבנתי, ההבדל היחיד מהקודמים יהיה בקר זיכרון תומך ב-DDR2. ועוד ניראה כמה תוספת הוא יתן......

אני לא אומר שהמעבדים הללו יהיו יותר זולים בחנויות כי לך תדע איזה מחירים החנות תיתן להם אבל קראתי ש-AMD יתמחרו אותם טיפה יותר נמוך מאשר סוקט939.

לגבי הלוחות.... סביר להניח שבהתחלה הם יהיו טיפה יותר יקרים....

פורסם

תגידו, לDFI אני חייב לעשות עידכון ביוס אם אני משתמש במעבד כפול ליבה? שמעתי שלמישהו פה בפורום שיש לו את הLANPARTY ULTRA D היה צריך לעדכן. זה ככה גם במקרה של האינפיניטי?

אם כן אז חייבים פלופי.

ההבדל בין הASUS לDFI זה 70 שקל, חחח בדיוק כמו פלופי. אז אם צריך עידכון אולי אני אלך על האסוס.

מצטער ליאור, אבל אני עדיין לא מבין למה AMD צריכים להשקיע כדי לדחוף את M2. איזו סיבה יש לאנשים לקנות דור אחד אחורה אם לא המחיר?

הצורך בעידכון תלוי מתי הלוח עזב את המפעל ועם איזה ביוס

אם הוא כותב לך ב-POST את המשפט "Unknown Family Processor" אתה צריך לעדכן

ו-AMD רוצים לגמור עם סוקט 939 עד סוף השנה הזאת, כמו שאפשר לראות לוקח למעבדים בערך חצי שנה מהרגע שהפסיק הייצור שלהם ועד שהם נעלמים מהשוק

ככה שההערכה שלי היא שהם יפסיקו את הייצור באמצע השנה

אין להם ברירה אלא לדחוף את ה AM2/M2 קדימה חזק, ואת זה עושים ע"י פירסום והורדת מחירים

גם מבחינת לוח אם - nVidia תתמחר את השבבים במחיר דומה למחיר של הצ'יפ היום

אבל כמובן כל זה מדובר עד ליבואן, משם הכל יכול להתחרבש

פורסם

עוד לא ראיתי מוצר חדש שהיה זול יותר ממוצר קיים גם כשהוא בא להחליף אותו.

ההגיון אומר מה שאתה אומר ליאור, אבל בפועל זה לא קורה. ייקח לכך מספר חודשים בודדים עד שהמחירים ירדו וישתוו ל939 לדעתי.

בכל אופן, אלו בכל ספקולציות, נחכה ונראה. הסברה שלי טובה כמו שלך ולהיפך.

פורסם

הסוקט החדש של AMD בא יותר לעשות סדר בבלאגן (ריבוי התושבות - 462, 754, 939) יותר מאשר להכניס טכנולוגיות חדשות (בעיקר ה DDR2). סוקט AM2 אמור להוות פלטפורמה אחת שאליה תייצר AMD מעבדים מסידרות שונות (הסמפרון, ה A64 ו ה FX), ובעלי מספר ליבות משתנה (החל מחדי הליבות, דרך כפולי הליבות שנכנסו לשוק בזמן האחרון, וכנראה גם מרובעי הליבות העתידיים), מה שייקל על AMD בייצור, שכן יש לה 2 מפעלים בלבד.

בקשר למחיר - גם אם המעבדים והלוחות ל AM2 יהיו זהים (מבחינת הביצועים) לאלו המתאימים לסוקט 939, עדיין יהיה הפרש במחיר, ולו רק בגלל שה DDR2 עולה יותר מאשר ה DDR1 (לפחות כרגע).

מבחינת עלות הייצור - לא נראה לי שעלות ייצור מעבדי AM2 או לוחות ל AM2 תהיה גבוהה יותר מאשר מעבדים ולוחות ל 939. למעשה, המעבר לטכנולגיית ה 65 ננומטר (בעתיד) רק תקטין את עלות ייצור המעבדים.

מצד שני - בארץ יש נטייה להעלות מחירים "סתם" - סידרת 9XX של INTEL עולה יותר מאשר סידרת ה 8XX, ומעבדי הוניס (ה E3) עלו יותר מאשר הגירסאות הישנות יותר של מעבדי ה A64, למרות שליצרנים עולה פחות לייצר את המעבדים האלו. אני מניח שנראה דבר דומה גם במקרה של סוקט AM2.

ו-AMD רוצים לגמור עם סוקט 939 עד סוף השנה הזאת, כמו שאפשר לראות לוקח למעבדים בערך חצי שנה מהרגע שהפסיק הייצור שלהם ועד שהם נעלמים מהשוק

ככה שההערכה שלי היא שהם יפסיקו את הייצור באמצע השנה

הגיוני שייצור מעבדי ה 939 יופסק בקרוב, אבל, לפחות בארץ, עדיין יש חנויות שמוכנות מעבדים לסוקט A, שייצורם הופסק לפני הרבה יותר מחצי שנה.

בקשר לשאלה עצמה - האם לקנות מעבד עכשו או לחכות לסוקט AM2? לדעתי אם רוצים אפשרות שידרוג עתידית (למעבד מרובע ליבות), יש להמתין לסוקט AM2, למרות שאין 100% ביטחון שהלוחות הראשונים שייצאו לסוקט AM2 ייתמכו במעבדים מתקדמים יותר. בנוסף, רוחב הפס הכפול לזיכרון (6400 ב DDR2 במהירות 800MHz לעומת 3200 ב DDR1 במהירות 400MHz בערוץ בודד) אמור לתת ייתרון בביצועים מול מעבדי 939, שעובדים רק עם זיכרונות DDR1.

פורסם

^^^^

מחזק ב100%.

פורסם

עוד לא ראיתי מוצר חדש שהיה זול יותר ממוצר קיים גם כשהוא בא להחליף אותו.

ההגיון אומר מה שאתה אומר ליאור, אבל בפועל זה לא קורה. ייקח לכך מספר חודשים בודדים עד שהמחירים ירדו וישתוו ל939 לדעתי.

בכל אופן, אלו בכל ספקולציות, נחכה ונראה. הסברה שלי טובה כמו שלך ולהיפך.

כל מה שאני מדבר זה ברמה עד ליבואן

משם כבר אי אפשר לנחש ואי אפשר לדעת מה יקרה

פורסם

כן, יש לקחת בחשבון גם את היבואן הישראלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים