עבור לתוכן

אטמור

Featured Replies

פורסם

אוקי מוסרים לי שזה 2 של 200 ליטר כלומר 400 כללי 150 זה קצת בגלל זה זה מספיק למיקלחת אחת כי 150 זה מיקלחת יש מצב לא?

• תגובות 79
  • צפיות 29.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

150 ליטר אמורים בעיקרון להספיק לשתי מקלחות לפחות. הבעיה היא שבזמן שאתה ממשתמש במים החמים שבדוד, אז נכנסים לדוד מים קרים שמורידים את הטמפרטורה של המים החמים שבדוד, ולכן במהלך המקלחת כל הזמן צריך לשנות את המצב של הברז.

מישהו מכיר אולי מוד לדוד שגורם לכך שלא יכנסו לדוד חם מים קרים, כל עוד כמות המים בדוד לא יורדת מתחת לרמה מסויימת? עם מצוף אולי? אני מתכוון שאם אני מחמם 150 ליטר אז אני אוכל באמת להשתמש ב-150 ליטר של מים חמים, ושלא יכנסו לי לדוד מים קרים באמצע המקלחת שיקררו את המים החמים שחיממתי בעמל רב.

פורסם

אפשר להתקין ברז על הצינור הראשי שעולה לדוד לבין הדוד, ולמקם אותו במקום נגיש :nixweiss:

פורסם

אפשר להתקין ברז על הצינור הראשי שעולה לדוד לבין הדוד, ולמקם אותו במקום נגיש :nixweiss:

אני חושב שיש בכל דוד אחד כזה רק הבעיה בגישה אליו כי הוא על הגג ליד הדוד
פורסם

רק בשבילך:

פורסם
  • מחבר

בעיקרון, הצינור הראשי נמצא מחוץ לחלון של האמבטיה, אבל אי-אפשר להתקין שם ברז. בעצם, אפשר אבל זה מסובך ויקר. :nono:

למה לא שמים מצוף בתוך הדוד שימנע ממים קרים להיכנס למים החמים שבדוד? :nixweiss:

מחר בבוקר אני הולך לכתוב על זה פטנט! :xyxthumbs:

פורסם

כן... בהצלחה... אולי עוד 20 שנה תוכל גם להשיתמש בו ;D

פורסם
  • מחבר

אין לך חזון! :nono:

פורסם

בורג, קולט השמש של הדוד בנוי ככה שהמים הקרים לא נכנסים כל עוד יש מים חמים יותר בדוד, יתכן שבבנין בו אתה גר הדוד מותקן לא נכון

פורסם

העלתי תמונות

אולי עכשיו תבין...

תמונה ראשונה:

13bj.th.jpg

תמונה שניה:

26ed.th.jpg

תמונה שלישית:

31ue.th.jpg

בתמונה 2 אפשר לראות את הכבל הירוק שזהוא כבל החשמל...

ושוב אני מסביר לך...אם אתה לא חשמלאי לא תוכל לעשות כלום!!!

אפילו אבא שלי שהוא חשמלאי דיי טוב (הוא מחבר לנו את כל המנורות ומחליף פחתים בעצמו ועוד כמה תיקוני חשמל והלחמות) לא ידע איך לעשות את זה...

אז תצתרך להוציא עוד 100 או 200 ש"ח נוספים בשביל חשמלאי...

את החיסכון תוכל לראות בחשבון חשמל...

פורסם
  • מחבר

בורג, קולט השמש של הדוד בנוי ככה שהמים הקרים לא נכנסים כל עוד יש מים חמים יותר בדוד, יתכן שבבנין בו אתה גר הדוד מותקן לא נכון

אתה בטוח? איך בדיוק זה עובד? לפי מה שאמרו לי כמה אנשים (גם אינסטלטורים), נכנסים לדוד מים קרים ברגע שאני משתמש במים החמים שבדוד, והם מתערבבים במים החמים שבדוד ומורידים את הטמפרטורה שלהם.

האינסטלטור שהתקין לי את הדוד אמר לי שאי-אפשר להתקין מצוף, מכיוון שהמים הקרים נכנסים מלמטה. ביקשתי ממנו שישים לי בדוד מיכל פלסטיק שיקטין את הנפח של הדוד, כך שהוא יוכל להכיל פחות מים ואני אצטרך לשלם פחות כסף על החימום שלו, אבל הוא אמר לי שזה גם לא אפשרי וזה יכול לפוצץ את הדוד. ברור שזה קשקוש, למה שהדוד יתפוצץ אם המצוף מכניס מים ברגע שהמים יורדים מתחת לגובה מסויים, או אם הנפח של הדוד הוא 100 ליטר במקום 150 ליטר? אחרי שהוא התווכח איתי שהמחמם שלו זה המאיץ הכי מהיר שיש ולוקח לו לפחות שעה לחמם מים למקלחת, ואין דבר כזה מחמם שנותן מים חמים באופן מיידי (הוא מוכר דודי שמש לא אטמורים), הבנתי שאין מה לדבר איתו ונתתי לו לעשות את העבודה שלו. זה לא על חשבוני, בעלת הבית משלמת על זה וגם ככה היא עשתה לי טובה שהיא מתקנת את הדוד והצנרת. הייתי צריך להביא אינסטלטור שיגיד לה שצריך להחליף את הצינור מים הרקוב שעומד להתפוצץ (היא אמרה לי לשים עליו איזולירבנד). האטמור על חשבוני.

MoSeS_23,

תודה על התמונות, הבנתי! :xyxthumbs:

כמה KW האטמור שלך? חשבתי על אטמור של 5KW. אתה יכול בבקשה לשאול את אבא שלך אם מפסק של 16A מספיק או שצריך להחליף אותו למפסק של 20A?

אני צריך חשמלאי כדי להרכיב את האטמור. אני יכול לפרק אותו לבד, או שאני אצטרך חשמלאי גם כדי לפרק אותו?

יוצא שמדובר בהשקעה של כ-500 ש"ח. עכשיו, השאלה היא כמה כסף זה חוסך בחשבון החשמל בכל חודש בהנחה שאני מדליק את הדוד חשמל בחורף למשך שעתיים בכל יום, ובקיץ למשך אולי חצי שעה בכל יום.

פורסם

שמע, זה לא ניתוח מוח ולא תוצרת איקאה... אפשר לעשות את זה לבד... אבל אם אתה לא רוצה להסתבך, תזמין חשמלאי. ככה יהייה לך את מי להאשים אם זה לא יעבוד :xyxthumbs:

פורסם

MoSeS_23,

תודה על התמונות, הבנתי! :xyxthumbs:

כמה KW האטמור שלך? חשבתי על אטמור של 5KW. אתה יכול בבקשה לשאול את אבא שלך אם מפסק של 16A מספיק או שצריך להחליף אותו למפסק של 20A?

אני צריך חשמלאי כדי להרכיב את האטמור. אני יכול לפרק אותו לבד, או שאני אצטרך חשמלאי גם כדי לפרק אותו?

יוצא שמדובר בהשקעה של כ-500 ש"ח. עכשיו, השאלה היא כמה כסף זה חוסך בחשבון החשמל בכל חודש בהנחה שאני מדליק את הדוד חשמל בחורף למשך שעתיים בכל יום, ובקיץ למשך אולי חצי שעה בכל יום.

תראה מה אנחנו עשינו בשיביל לא להחליף מפסק

חיברנו את האטמור לדוד שמש...אם נדליק את האטמור בלבד אז זה יעבוד...אם נדליק את שניהם אז זה יקפוץ...אז אתה לא חייב לקנות פחת חדש...

הבנת את הקטע?

אז חסכתי לך כמה שקלים על החלפת פחת(וזה רק אם האטמור פועל לבד בלי איזה מחמם אדים שיש באמבט...כי אם זה יעבוד אז החשמל יקפוץ....)

לפרק ולהרכיב תוכל לבד...רק תצתרך מישהו שיחבר אותו לחמל, לחבר את הכבל לאטמור תוכל לעשות לבד עם עזרה שלמישהו מהפרום (תוכל לשאול בפורום אלקטרויניקה למשל...)

בקשר לחיסכון...אתה מדליק אותו לשעה...חצי שעה מזה הוא מתחמם, וחצי שעה שניה הוא מחמם את המים למים רוצחים...האטמור עושה את זה מיידית...בלי שום המתנה של חצי שעה....

ובקיץ תוכל להדליק אותו לרמה של LOW כי בקיץ יש מים חמים בגל זאת...

תראה...האטמור שהוא 5KW (שיש לנו) מנצל את כל ה- 5 רק מתי הוא במצב של MAX!

אם הוא במצב של LOW אז הוא מנצל למשל 1/3 מכל ה- 5 KW...

מבין את החיסכון?

אז ממש שווה!

ופתרתי לך פה את מרבית הבעיות עם החשמלאי...

במטבח למשל הצתרכנו להחליף פחת כי יש שם מקרר, קומקום דלוק 24/7 ,מיקרוגל ועוד אטמור...כולם פועלים בו זמנית!

לכ יש צורך להחליף מפסק...

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה!

לפי מה שהבנתי, דוד חשמל צריך להפעיל שעה לפני המקלחת, אבל אם יש לי אטמור אז אני לא צריך להפעיל את הדוד חשמל בכלל, ונניח שאני מתקלח במשך 15 דקות, אז אני צריך להפעיל את האטמור רק למשך 15 דקות בזמן המקלחת. אמנם, הוא צורך יותר חשמל מדוד חשמל, אבל למשך הרבה פחות זמן.

אני צריך רק לדעת האם אטמור של 5KW צריך מפסק של 20A, או שהוא יכול לעבוד בעוצמה מקסימלית (בלי מכשירים נוספים חוץ מתנור 1.5KW של מקלחת). בכל מקרה, לא נראה לי שמפסק כזה אמור לעלות הרבה כסף.

פורסם

אתה לא צריך להפעיל את האטמור לזמן המקלחת... אתה מפעיל אותו פעם אחת בתחילת החורף, והוא נדלת אוטומטית כל פעם שאתה פותח את המים בדוש... חוסך את הלחיצה על הכפתורים ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים