עבור לתוכן

הוספת זיכרון

Featured Replies

פורסם

הי,

אני רוצה להוסיף זיכרון למחשב שלי.

עכשיו יש לי 256MB במהירות 333Mhz, על לוח (GigaByte GA-7VA (Rev 1.x.

אני רוצה להגדיל ל 1GB.

הלוח תומך בעיקרון במהירות 333, אבל אפשר לשים עליו גם זיכרון 400, עם כל מיני הגבלות שלא כל כך ברורות.

לפי האתר של קינגסטון, אפשר לשים עליו מקסימום 512MB, במהירות 400: (שימו לב למילה maximum)

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator/modelsinfo.asp?SysID=13340&mfr=Gigabyte&model=GA&Sys=13340-Gigabyte-GA-7VA%2FGA-7VAX+Motherboards&distributor=0&submit1=Search

מה שלא כל כך ברור לי, האם זה המקסימום שיעבוד ב 400, או המקסימום שהלוח יזהה.

כלומר, אם אני אשים עליו 1GB של 400, מה יקרה :

1) שום דבר לא יעבוד

2) 512 יעבדו ב 400, והשאר לא יעבדו בכלל...?

3) כל ה 1GB יעבוד במהירות 333 ?

יש למישהו ניסיון עם הלוח הזה ?

תודה על העזרה.

פורסם

הלוח שלך תומך עד 333MHZ גם אם תשים עליו זיכרונות של 500MHZ הוא יעבוד ב333MHZ..(זה התמיכה מהערכת שבבים אי אפשר לשנות את זה)..

והלוח שלך תומך במקסימום 3G זיכרון..זאת אומרת שאתה יכול לשים בכול סלוט..(יש לך 3)..סטיק של 1G....

פורסם

qwerty22, יש לי לוח בדיוק כמו שלך, עם מעבד AXP 2000, שעובד ב FSB של 266MHz ו 768MB זיכרון (256MB ו 512MB) מסוג DDR400 שעובד ב 266MHz. כבר ניתן לראות מהנתונים שלי שהלוח תומך ביותר מ 512MB. השאלה עכשו באיזה FSB עובד הלוח שלך, או בכלליות - איזה מעבד יש לך?

אני שואל כי יש ב BIOS אפשרות להפעיל את הזיכרון כ DDR400, אבל אצלי המחשב סירב לפעול בכלל במצב הזה, אני מניח שזה משום שה FSB הוא 266MHz וכנראה אין תמיכה במחלק כזה (266:400, או 2:3) בלוח. אם אני מגדיר את הזיכרון כ DDR333 הכל עובד (למרות שפעם בדקתי והתברר לי שהביצועים קצת יותר נמוכים ככה, אז החזרתי ל 266MHz והגדרתי תיזמונים של 2-2-2-6).

בקיצור, לא נראה לי שתהיה לך בעיה להגדיל את הזיכרון ל 1GB, וכמו כן אני ממליץ להפעיל אותו כך שהיחס בין המעבד לזיכרון יהיה 1:1, ואז להדק את התיזמונים.

פורסם
  • מחבר

smalul , קודם כל תודה על העזרה.

אני אנסה לענות על כל השאלות שלך, כי אני לא מבין כל כך בכל המספרים האלה.

לגבי המעבד - זה +XP2000

כל הערכים ב BIOS הם על Auto או Default, אף פעם לא נגעתי בזה.

בדקתי דרך CPU-Z:

לגבי המעבד:

FSB: 134 MHZ

BUS SPEED: 267 MHZ

לגבי הזכרון:

FREQUENCY :167 MHZ

(אני מבין שהזכרון עובד ב 333, כי עבור DDR זה חצי )

בגדול, אני רוצה להגדיל את הזיכרון ל 1GB, אבל קשה למצוא בחנויות DDR333, ולפי החוברת של הלוח והאתר של GB,

אי אפשר להבין מתי ואיך זה עובד עם DDR400.

חוץ מזה שאם זה עובד, אני מעדיף לקנות DDR400, כי זה יותר זול.

לפי מה שהבנתי, אצלך _כל_ הזיכרון זה DDR400, נכון ?

איך השווית ביצועים במהירות הזיכרון בין 333 ל 266 ?

ואיך אני משנה את התזמונים ? (סליחה על הבורות...)

תודה על העזרה.

פורסם

תראה, שני המודולים שלי הם DDR400 והם עובדים טוב מאד (אחד הוא של Elixir/nanya והשני הוא של hynix).

אם לא נגעת בכלום ב BIOS, אני מאמין שהם יעבדו על 333MHz (או 166MHz מעשית) - ככה לפחות אני זוכר את זה. אצלי אני פשוט הגדרתי את מהירות הזיכרון כ DDR266, והורדתי את התיזמונים ל 2-2-2-6, כלומר הגדרות הזיכרון ב BIOS הן ידניות (תסתכל בחוברת מה אומר כל דבר).

איך בדקתי מה יותר טוב? פשוט מאד - הרצתי תוכנות benchmark בשני המקרים ורשמתי את התוצאות. ביחס 1:1 (כלומר מהירות זיכרון זהה למהירות ה FSB, שהיא 266Mhz במקרה הזה), התוצאות היו קצת יותר טובות.

qwerty22, לפי הנתונים ש CPU-Z נותן לך, ה FSB שלך (מהירות התקשורת עם הגשר הצפוני) היא 266MHz, והזיכרון שלך עובד ב 333MHz אפקטיבי (פי 2 כי זה DDR).

בכל מקרה אני לא מאמין שתהיה בעיה כלשהי עם זיכרון DDR400.

פורסם
  • מחבר

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים