עבור לתוכן

היה לי צו ראשון היום - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

היו לי את כל הבדיקות האלה, ואמרו לי שיש לי עקמת, יש לכם מושג אם זה מוריד פרופיל? וגם שאלו אותי אם אני מזיע מכפות הרגלים והידיים הרבעה ואמרתי שכן, זה מוריד פרופיל?

תודה!

(זה היה בירושלים)

• תגובות 45
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן זה מוריד פרופיל..(יכול לגיע גם לפרופיל 64/45..תלוי בחומרה של הדברים)..

פורסם
  • מחבר

ואו... כמה הכי פחות זה יכול להוריד? כי אני לא חושב שיש לי אחת חמורה... (לא ידעתי שיש לי עד היום)

פורסם

עקמת בגב-לרוב זה מוריד לפרופיל 72

שנחשב עדיין לפרופיל קרבי,אבל עם סעיפי הגבלה כבדים [מה שאומר שיותר סביר שאתה תהיה תומך לחימה מאשר לוחם]

במידה והעקמת גדולה ורצינית,הפרופיל שלך יהיה 64

אם ציינת גם שהידיים שלך מזיעות וכו' אז אני מאמין שייתנו לך פרופיל נמוך מ-72...זה בערך התשובה שצה"ל הכי שונא [להוציא ידיים רועדות בזמן לחץ]

פורסם

פרופיל 72 זה לא קרבי...72 אתה נדפק, זה שיריון וכל החרטא, יענו אתה לוחם, אבל לוחם צעצוע...קיצר אחי נדפקת :smile1:

אז תנסה לפחות ללכת להיות ג'ובניק במשו שאתה טוב בו או תלך לעתודה.

בהצלחה..

פורסם

מה כל הקטע שרוצים להיות קרבי?

מה זה עתודה?

פורסם

עתודה זה מסלול לימודי במכללה או אוניברסיטה למשך שלוש שנים שבו

אתה מתקבל לאוניברסיטה ולומד מקצוע מסוים או עושה תואר ראשון ואחר כך עובד בו בצבא

בתור השירות הצבאי שלך...אם אתה תלמיד טוב או מתכוון להיות תלמיד טוב זה ממש מומלץ...

במקצועות הנדסיים אתה מקבל 6k להתחלה! שזה נחמד , מה שבאסה שהצבא כבר לא ממן לך

את הלימודים(בדקתי >:( ) בכל מקרה בהצלחה אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול אותי...

פורסם

לי אמרו שיש עקמת קלה והורידו לי ל-72.

פורסם

עתודה: מסלול שבו עושים תואר ראשון לפני שמתגייסים (בדרך כלל 3-4 שנים, או 7 אם אתה רוצה רפואה), מסיימים את התואר ומתגייסים לצבא.. בנוסף ל3 שנים חובה שלך אתה חתום על 3 שנים קבע .. "עובדים" במקצוע שלמדת (גם כן צבא.. קצין מצגות).. הצבא נותן לך מלגה בסה"כ 8500 ש"ח לשנה לתקופת התואר שלך.

אם אתה מעוניין אז יש לך בערך שבוע להרשם לפסיכומטרי של מועד אפריל. ההרשמה נסגרת ב26 לחודש אני חושב ומועד אפריל זה המועד האחרון של השנה הזאת לקבלה לעתודה.

פורסם

אם רק עכשו הייה לו צו ראשון אז יש לו עוד זמן עד הגיוס...

רק משהו שאני רוצה להוסיף להסבר על העתודה: אחרי הלימודים יש אשרות (אם מתקבלים...) לעבוד באחת מהחברות הבטחוניות בארץ (רפא"ל, תע"ש, משרד הביטחון- שב"כ...). העבודה בלי מדים, יש את כל ההטבות של העבודים, אבל המשכורת צבאית אם אני לא טועה... אבל זה תלוי במקצוע שלומדים, בדרישה ובציונים...

פורסם

פרופיל 72 זה לא קרבי...72 אתה נדפק, זה שיריון וכל החרטא, יענו אתה לוחם, אבל לוחם צעצוע...קיצר אחי נדפקת :smile1:

בהצלחה..

לא רוצה להתווכח איתך אבל אתה דורש :P

אני יוצא פרופיל 72 , תותחנים

מצאתי את עצמי ב: מערב 8 - 10 שעות בטן גב על סלעים, אבט"ש , סיור , מגדלים , תומ"ת ,נגמ"ש, פתיחות ציר , מוצבים על הגבול לבנון ובפנים(שרייפה). (והכול עם נשק ,אפוד מפוצץ מכול טוב קסדה ונעלים).

פטור לא היה לי מלהרים : מאג , פגזים 155 , פק"ל מים (ג'ריקן 20 ליטר על הגב) אלונקות מסעות וכו...

אני יוצא נובמבר 93 - הדבר היחידי שהשתנה זה המיקום הגיאוגרפי כל השאר עדיין אותו חרא (חרא כייפי)

אם כול זה לא "קרבי" או "לוחם צעצוע" מה כן לדעתך ? השם גולני , גבעתי ? אותו חרא בדיוק רק בלי פגז של 155 מ"מ ובלי מסעות 100 קילומטר.

פורסם

בהצלחה..

עדיף שתשתוק, לפחות עד שתתגייס.. (וגם אז רצוי שתמשיך לשתוק)

פורסם

ברפא"ל וכאלה אין משכורת צבאית (מכר שלי עובד שם),

הייתי שם הרבה פעמים, נראה סבבה להעביר שם 3 שנים, אבל זה לא המקום הכי כיפי בעולם הכל משרדים שם.

האמת אני חושב שיש לך מזל. הצבא דופק אנשים. קרבי זה לא מה שאתה חושב.

זה לא ממש כיף לבקש מהצבא להיות כל דבר חוץ מקרבי ולקבל להיות חובש דפוק בגולני שרץ לקו החזית.

קרבי זה לאנשים חסרי עקרונות, או כאלה שקנו את החינוך בשקל של המדינה.

כל השאר צריכים להתחמק מקרבי בעזרת הורדת פרופיל (ציון מחלות במשפחה וכאלה)

פורסם

עדיף שתשתוק, לפחות עד שתתגייס.. (וגם אז רצוי שתמשיך לשתוק)

כשהוא יתגייס כבר ילמדו אותו לשתוק

פורסם

קרבי זה לאנשים חסרי עקרונות,

על איזה עקרונות אתה מדבר בדיוק? על העקרון של תרומה למדינה שאתה חי בה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים