עבור לתוכן

שידרוג המחשב- בכמה שפחות כסף

Featured Replies

פורסם

היי,

OK... אז בשעה טובה ביום שני שבוע הבא אני אעשה פסיכומטרי. מה שאומר שסוף סוף יהיה לי זמן להתעסק עם קנית מחשב חדש. אבל אני לא יכול להתאפק ולכן אני לצערי מתחיל לבדוק כבר עכשיו במקום ללמוד. :-\

בכל מקרה, אני מעוניין לשדרג את השילוש הנוכחי שלי, את הכרטיס מסך וכנראה שגם את המארז. זה בנתיים.

עכשיו יש לי: Celeron Tualatine 1200@1600

378 MB SDRAM@133

Radeon 8500 LE

אין לי תקציב. אני מעוניין לבזבז על זה כמה שפחות כסף, אבל גם להשקיע את הסכום הדרוש עבור מחשב סביר שיריץ משחקים טוב, יעבד וידאו וקול במהירות סבירה ויחזיק זמן סביר. בכל מקרה הכלל המנחה הוא שאם אין הבדל מורגש בביצועים- ללכת על הזול.

בקשר ל OC, מתוכנן, ואני אפילו בונה על זה.

בכל מקרה, בתור התחלה אני רוצה להחליט איזה שילוש לקנות.

כרגע אני חושב שאני אלך על סמפרון. סלרון, למרות היתרון הגדול של DDR2 (נפחים גדולים במחיר נמוך יותר) ולמרות שהוא OC טוב, לא טוב במחשחקים ולכן יורד מהפרק. P4 ו Athlon64 יקרים. סמפרון אמור להיות OC טוב, לא רחוק בביצועים ויעלה הרבה פחות.... אז אני מניח שעל זה אני אלך.

מעבד:

כרגע אני חושב על Sempron 2800+ בסוקט 754. הוא זול יחסית ועם 256Kb זיכרון מטמון. לפי מה שאני יודע הוא אמור להגיע פחות או יותר לאיפה שמעבדים שמדורגים טוב יותר מגיעים ב OC. האם אני טועה? (כמובן ששום דבר לא בטוח ותלוי על מה אתה נופל).

לוח אם:

אני צריך אחד שיהיה סביר ומעלה להמהרה. כמובן שגם אחד עם PCI-E.

ראיתי את ה MSI K8NGM-V בנועה (480 שח) ואת ה ASROCK K8NF4G ב KSP (שלפי ביקורות אמור להיות OCer סביר).

ישנם גם הלוח של gigabyte (שאמור להיות מוגבל מבחינת יכולות המהרה) וזה של ASUS שעולה הרבה.

מה אתם אומרים?

זיכרון:

פה ישנה התלבטות קשה. קודם כל אני רוצה שהאפשרות ל 2GB תהיה פתוחה (אם אני לא אקנה ישר 2). מאחר ובלוחות האלה יש 2 חריצים אני מוגבל לסטיקים של ג'יגה.

בהנחה שאני כן מעוניין לקנות זיכרון שיגיע למהירות כמה שיותר גבוה, אבל במחיר כמה שיותר נמוך- מה עדיך?

א. SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz

650.00 בנועה.

אין שום פירוט על תזמונים וכו'.

ב. PQI PC3200 2048MB DDR 400MHz Dual Channel

1285 שח.

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3265

התזמונים שלהם יחסית נמוכים.............

ג. GSKILL DDR 2048MB 400MHZ 2-3-2-5

1355.

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4742

ד. 1GB 400MHz Supertalent CL2.5

530 שח. יחסית זול...................... 1060 שח ל 2 גיגה.

ה. 1GB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD) - TwinMos - C2.5

694 שח.

האם הזיכרון עם הלוח והמעבד הנ"ל מגביל אותי בזיכרון? או שישנם מחלקים שמאפשרים לי להמהיר את המעבד בלי הזיכרון? (אני לא מבין איך זה עובד בפלטפורמת ה Athlon 64. עד היום היו לי רק עם מחשבים עם FSB).

בנתיים זה.

תודה מראש :)

פורסם

בנועה יש מעבד סמפרון ב-939.. זה משהו שכדאי לשקול, במידה ובעתיד תרצה להחליף לאיזה כפול ליבה או משהו בסגנון.

אם לא, לוחות 754 עם 6100 מובנה יש גם של אלבטרון, שנחת בארץ שבוע שעבר ודומה במחיר ל-Asrock.

לא יצא לי להתעמק ביכולות ה-OC של ה-Asrock, אבל בכלליות יש לי יותר אמונה באלבטרון, אם כי זה משהו שכדאי לבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים