עבור לתוכן

האם יש דרך לחשב את נצילות המעבד בשילוב עם כרטיסי מסך?

Featured Replies

פורסם

אני אסביר את עצמי שנית כי זה קצת מסובך ;D

ברשותי פנטיום 3 800 מגה הרץ ואני מעוניין לדעת איזה כרטיסי מסך הוא יצליח לסחוב מבחינת ניצול כוח העיבוד שלו.

האם יש דרך מיוחדת לחשב את זה?

מקווה שהבנתם, תודה :hat:

פורסם

אני אסביר את עצמי שנית כי זה קצת מסובך ;D

ברשותי פנטיום 3 800 מגה הרץ ואני מעוניין לדעת איזה כרטיסי מסך הוא יצליח לסחוב מבחינת ניצול כוח העיבוד שלו.

האם יש דרך מיוחדת לחשב את זה?

מקווה שהבנתם, תודה :hat:

מה ??? ??? ???

תתקין עליו מצידי Radeon 9700 וזה יעבוד מצוין.

פורסם

התשובה לשאלה היא לא. בסופו של דבר, עוצמת המעבד הנדרשת, ויכולות העיבוד הגרפיות הנדרשות שונות ממשחק למשחק. אתן לך דוגמא: ברוב מוחלט המשחקים נעשית בדיקה פשוטה אילו פוליגונים מכל העולם נמצאים בתחום הראיה ואילו לא. בדיקה ממש קפדנית ומדוייקת מעמיסה על המעבד כאשר יש הרבה מאוד פוליגונים. בדיקה לא קפדנית ולא מדוייקת עלולה להעמיס על המאיץ הגרפי שייאלץ לעבד הרבה פוליגונים. באמצעות קביעת רמת ההקפדה על דיוקה של בדיקה זו מאזנים בין עוצמת המעבד הנדרשת לעוצמת המאיץ הגרפי הנדרשת, ובכל משחק איזון זה הוא שונה.

לכן, יכול אפילו להיות משחק שאם מעבד 600MHZ ינצל את ה-Radeon 9700 במלוא עוצמתו, ומשחק אחר שלא ינצל אפילו חצי מהפוטנציאל הטמון במאיץ עם מעבד כזה.

פורסם

אכן כך...

הדוגמא הפופולארית כרגע היא Doom 3: שתי דרישות מינימום אפשריות (שהפעם קשורות בביצוע P&V Shaders בחומרה או בתוכנה):

1. מעבד 600Mhz~ וכרטיס מסך שתומך ב- DX8 (ע"ע - Pixel & Vertex Shaders) כדוגמת ה- Radeon 8500/9000/9700 או כדוגמת ה- GeForce 3/4Ti.

2. מעבד 1000Mhz~ וכרטיס מסך שלא תומך במלואו ב- DX8 כדוגמת ה- Radeon 7500 וכדוגמת ה- GeForce 2 MX/GTS ו- GeForce 4 MX.

במקרה 1 החישובים הרציניים של המשחק (ע"ע - Pixel & Vertex Shaders) יחושבו בכרטיס המסך שתומך בחישובם.

במקרה 2 החישובים הרציניים של המסחק יחושבו כתוכנה ע"י המעבד הראשי.

פורסם

אכן כך...

הדוגמא הפופולארית כרגע היא Doom 3: שתי דרישות מינימום אפשריות (שהפעם קשורות בביצוע P&V Shaders בחומרה או בתוכנה):

1. מעבד 600Mhz~ וכרטיס מסך שתומך ב- DX8 (ע"ע - Pixel & Vertex Shaders) כדוגמת ה- Radeon 8500/9000/9700 או כדוגמת ה- GeForce 3/4Ti.

2. מעבד 1000Mhz~ וכרטיס מסך שלא תומך במלואו ב- DX8 כדוגמת ה- Radeon 7500 וכדוגמת ה- GeForce 2 MX/GTS ו- GeForce 4 MX.

במקרה 1 החישובים הרציניים של המשחק (ע"ע - Pixel & Vertex Shaders) יחושבו בכרטיס המסך שתומך בחישובם.

במקרה 2 החישובים הרציניים של המסחק יחושבו כתוכנה ע"י המעבד הראשי.

פחחחחחחחח, נכון. פנטיום 3 1 גיגההרץ עם GF2 MX יריץ את דום 3. קרעעעעת אותי מצחוק.

פורסם

זה לא מצחיק, ואף נכון. אתה יודע, אתה לא חייב לשחק ב-Highest Detail.

פורסם
  • מחבר

כלומר, אין צורך לבחור כרטיס מסך מסויים כך שיתאים לכוח העיבוד של המעבד מפני שזה תלוי אך ורק במשחקים?

פורסם

התשובה אינה חד משמעית, מפני שרוב המשחקים החדשים בנויים כך שידרשו גם מעבדים חזקים (מפני שהמפתחים עצלנים ואין להם כח לעשות אופטימיזציות ;D ), ולכן יכול להיווצר מצב שפשוט המעבד שלך הוא זה שיגביל את מהירות הריצה של המשחקים.

פורסם

פחחחחחחחח, נכון. פנטיום 3 1 גיגההרץ עם GF2 MX יריץ את דום 3. קרעעעעת אותי מצחוק.

לקרוא אתה יודע ?

הדוגמא הפופולארית כרגע היא Doom 3: שתי דרישות מינימום אפשריות (שהפעם קשורות בביצוע P&V Shaders בחומרה או בתוכנה)

פורסם

עשיתם לי את השנה! אני יוכל להריץ את DOOM3 לא יאמן!!!! :AR15:

פורסם

זה אומר שאם יש לי מעבד פנטיום 4 1.8 ג'יגה וgForce 2 MX אני יוכל לראות את האפקטים שדירקט X נותן? ???

פורסם

בד"כ, כשאתה מריץ משחקים או אפליקציות תלת-מימד, תמיד ניצול המעבד הוא ב100 אחוזים.

פורסם

בד"כ, כשאתה מריץ משחקים או אפליקציות תלת-מימד, תמיד ניצול המעבד הוא ב100 אחוזים.

שלילי. הערך 100% שעליו אתה מדבר הוא זמן העיבוד שמוקצה למשחק מתוך כל זמן העיבוד שמוקצה לכל התוכנות שרצות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים