עבור לתוכן

פוג'י מציגה: קומפקטית עם ISO 3200 !

Featured Replies

פורסם

Fujifilm FinePix F30

Fujifilm has unveiled the successor to the award-winning FinePix F10/F11, with the world's first digital compact camera to feature an ISO 3200 sensitivity at full resolution.

The 6.3 megapixel FinePix F30 features the newly developed sixth generation Super CCD and Fujifilms groundbreaking Real Photo Processor II.

The F30 also features a new intelligent flash system which uses the cameras sensitivity to combine natural foreground illumination with balanced exposure in the background.

fuji_f30_frontback-001.jpg

The FinePix F30 is available in May 2006 at a retail cost of US$399.

פורסם

מה שאותי מעניין זה מתי לעזאזל פוג'י ישימו את החיישן המדהים הזה במצלמה ראויה לשמה? עם כל הכבוד ל-F30 (ולקודמותיה ה-F10 ו-F11), אלה לא מצלמות שמיועדות לחובבים מתקדמים. המקום של החיישן הזה הוא במצלמה כמו ה-LX1 של פנסוניק או באחת ממצלמות הפרוזיומר (שהולכות ונכחדות לצערי).

פורסם

אני קצת ספקן בנוגע למצלמה הזאת,אומנם הרגישות 3200 היא ברזולוציה מקסימלית,אבל לדעתי זה יהרוס את איכות התמונה,

במצלמות DSLR החיישן הגדול גורם לצילומים ב-ISO גבוהה לא להראות נוראיים ורועשים,אבל עם "דוחסים" בחיישן קטן של מצלמה קומפקטית כמו זאת (אלא עם החיישן החדש דור שישי הזה הוא באמת משהו מיוחד)ISO גבוהה אז לדעתי מה שיצא מזה זה רק תמונות סופר-מגורענות עם איכות בזבל

פורסם

אף אחד לא מצפה לאיכות טובה ב-ISO גבוה, זה קיים בשביל מצבים של חוסר ברירה. וזה נכון גם ל-DSLR. אם אתה מצלם ב-ISO גבוה בלי סיבה טובה, אז אתה מוציא מהמצלמה הרבה פחות ממה שהיא מסוגלת לתת.

אני מציע שתעיף מבט גם בהודעה הזו.

פורסם

צריכים לשים חיישן כזה בS10,000 ;D

פורסם

אני עדיין לא השתמשתי בשטח מעל איזו800(והמצלמה יכולה להגיע לפי 8 מזה)-המרדף אחרי האיזו סתם משגע את כולם. איך במשך עשורים 800 אסא היה מילה גסה ואילו עכשיו זה צילום סטנדרטי . כנראה שאנשים מצלמים בלי תאורה בכלל :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

- כי במשך שנים מעל 400 ואפילו 200, התמונות בדיגיטליות קומפקטיות היו מוציאות תמונות גרועות.

- התחום של 400+ באיכות טובה היה מוצע רק ל-DSLR שעלו בזמנו מעל 1000$+.

- הטכנולוגיה התקדמה, החיישנים התקדמו והסרת הרעשים השתפרה פלאים.

- המחיר הנמוך יחסית של המצלמות האלה מציע גם למי שלא רוצה להשקיע 1000$+ ולצלם ב-ISO גבוה וללא פלאש.

- החברות והציבור מבין שצילום עם פלאש מובנה הוא "לא משהו" וכאשר אפשר לצלם את אותה תמונה בלי פלאש ב-ISO ולקבל תוצאות יפות וטבעיות יותר - למה לא? בין השאר אי שימוש בפלאש חוסך בסוללה לעוד כמה טייקים :)

פורסם

נגיד לחסוך בפלאש נעלה 1600 דבר שבד"כ אני לא עושה אבל 3200????-זה מה שאני לא מבין

כמו כן אני אשמח לראות דוגמאות במצב איזו כזה -התמונות יהיו מגורענות

הסיבה היחידה שאני רואה למה עשו זאת זה מבחינה שיווקית

פורסם
  • מחבר

לא רק מהבחינה הזו, אבל בתנאי אור קשים (מסעדה עמומה או כל מקום אחר) העלאת ה-ISO תוציא תמונות עם תאורה מקומית אמיתית ויפה שלא כמו עם פלאש שיגרום לאדם להתבלט ולהשחיר את הרקע מאחוריו.

כשיגיעו עוד מספר חודשים ביקורות בסגנון של dpreview למצלמה הזו, יהיה מעניין לראות אותה בפעולה.

ככל שה-ISO גבוהה יותר כך ניתן יהיה לצלם בתנאים קשים במהירות תריס שלא תגרום לתזוזת אובייקט הצילום.

פורסם

אני לא מאמין שיהיה לה איזו מעל 800 שיהיה פרקטי

אבל פשוט צריך לשבת ולחכות ולחכות ולחכות לביקורות

פורסם
  • מחבר

אני לא מצפה לעשות 100% Crop מתמונה ב-ISO 1600\3200, כי הסרת הרעשים בטח תהיה מוגזמת.

אבל להדפיס תמונה כזו, יעשה לה רק טוב.

פורסם

אני מניח שנצטרך לחכות ולראות ביקורות עליה..

סביר להניח שאם היא יכולה להגיע עד 3200 הרעשים בערכי ISO נמוכים יותר יהיו נמוכים יותר ממצלמות מקבילות, הרי מה הטעם להגיע ל3200 אם זה לא שמיש :s05:

פורסם
  • מחבר

הסיבה היחידה שאני רואה למה עשו זאת זה מבחינה שיווקית

;)

זה כמו שבקומפקטיות, מצב ה-ISO הגבוה ביותר שלהם לא הכי שמיש (שמיש..חחח איזו מילה מצחיקה :lol: ).

פורסם

אני לא מצפה לעשות 100% Crop מתמונה ב-ISO 1600\3200, כי הסרת הרעשים בטח תהיה מוגזמת.

אבל להדפיס תמונה כזו, יעשה לה רק טוב.

עכשיו נזכרתי שרוב האנשים שייקנו את המצלמה הזאת בכלל לא ידפיסו את התמונות אלא ישימו את זה על המחשב וישלחו אותם אל חבריהם לאחר ששרת הדואר ידחוס את התמונות ולכן זה לא משנה האיכות

פורסם
  • מחבר

בין השאר לפי המקרה הפרטי שלך - התמונות יכווצו ל- 1024x768 או רזולוציה נמוכה אחרת, כך שזה לא ממש משנה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים