עבור לתוכן

מי יותר גבוה?

Featured Replies

פורסם

צולם בחיפה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תמונה יפה, מעניינת מאוד, אבל לדעתי זה שהבניין לא ישר כ"כ הורס מעט :-\

פורסם

פורסם
  • מחבר

חלק מהמגבלות של המצלמה, שאליהן נקלעתי.

אבל העץ ישר לפחות.

פורסם

צילמת את התמונה ב-38mm, שזה המצב הכי רחב של ה-A80 שלך, וזו בדיוק הסיבה שבגללה לא יכולת לקבל את צמרת העץ מבלי לגרום לעיוות. אם הייתה לך עדשת 28mm היית יכול למנוע את העיוות הזה די בקלות. עם עדשה כזו פשוט מכוונים את המצלמה ישר קדימה במקום למעלה, ועושים קרופ לקטע המיותר בתחתית התמונה.

תגיד, הייתה לך אפשרות להתרחק לאחור בצילום הזה? אם כן, אז יכולת לפתור את בעיית העיוות גם ללא עדשה רחבה יותר.

פורסם

תמונה מאוד יפה :)

והבניין העקום לא הורס לדעתי :)

פורסם

הבניין באמת מפריע... :nixweiss:

פורסם

צפוף לי קצת מלמעלה... החיתוך מאד לוחץ...

פורסם
  • מחבר

צילמת את התמונה ב-38mm, שזה המצב הכי רחב של ה-A80 שלך, וזו בדיוק הסיבה שבגללה לא יכולת לקבל את צמרת העץ מבלי לגרום לעיוות. אם הייתה לך עדשת 28mm היית יכול למנוע את העיוות הזה די בקלות. עם עדשה כזו פשוט מכוונים את המצלמה ישר קדימה במקום למעלה, ועושים קרופ לקטע המיותר בתחתית התמונה.

תגיד, הייתה לך אפשרות להתרחק לאחור בצילום הזה? אם כן, אז יכולת לפתור את בעיית העיוות גם ללא עדשה רחבה יותר.

נכון, זה מפריע לי אבל אין מה לעשות במצלמה הבאה יהיה כבר 28MM.

לא ממש יכולתי ללכת אחורה, היו כל מיני דברים ברקע גדרות וכו' וכו' , שהיו נכנסים לי בפריים ולא יודע אם קרופ היה יכול לעזור.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, עם 28mm קרופ בוודאות היה יכול לעזור, אבל עם הליכה לאחור כנראה שלא.

פורסם
  • מחבר

אני לא מסתייג מכך...

קרוב לוודאי שהוא היה עוזר, אני לא יודע איך מתפקדת 28MM כי מעולם לא צלמתי יותר רחב מ- 35/38 .

פורסם

הבניין בקטנה אבל זה שטויות...

תמונה יפה

פורסם

בפוטושופ CS ישנו פילטר Filter > Distort > Lens Correction שבעזרתו ניתן לנסות לתקן עיוותים הנגרמים מעדשת המצלמה ומפרספקטיבת הצילום.

ניסיתי לשחק עם ה Vertical Perspective מיכיוון שהתמונה צולמה מלמטה למעלה ונוצר אפקט טרפז (Keystone).

התוצאה:

indexstrcopy0jb.jpgindex9km.jpg

הבניין ,העמוד והעצים כולם ישרים. האיכות נפגמה אבל יתכן שעם המקור ברזולוציה מספיק גבוהה, הפגיעה תהיה מינימלית. כמובן שגם תיקנתי את הצבע. טיפה של השפעת ירוק על הבניין הלבן והעץ. עכשיו הבניין לבן והעץ יותר חום.

אני לא אומר שעכשיו זה מושלם. סתם, אני אוהב לנסות לתקן תמונות וגם למדתי על פילטר של פוטושופ בדרך.

פורסם

תיקון יפה, אהבתי (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים