עבור לתוכן

קיצור שירות לכל המתגייסים מאוגוסט 04!

Featured Replies

פורסם

יש לי גיוס במאי :bash:.

באיה יום ?

אני ב17 למאי

• תגובות 42
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האם זה תקף למי שיצא לדח"ש (עתודה)?

עשיתי טירונות אחרי הי"ב ביולי 03 , והתגייסתי בספטמבר 04 ...

זאת אומרת אני ניחשב מגויס 03 ? או 04 ?

:nixweiss:

פורסם

שאלה לי אליך מר בחור עתודאי: קראת את הת'ראד מהתחלה?

פורסם

האם זה תקף למי שיצא לדח"ש (עתודה)?

עשיתי טירונות אחרי הי"ב ביולי 03 , והתגייסתי בספטמבר 04 ...

זאת אומרת אני ניחשב מגויס 03 ? או 04 ?

:nixweiss:

בעקרון 03.

הטירונות עצמה יורדת מהפז"מ.

ו

פורסם

איזו התלהבות על כלום.

נכון לעכשיו, אין קיצור שירות לאף אחד. כל הרעש הוא בגלל ספין ענק של התקשורת, זה הכל.

מה שקרה הוא נורא פשוט: הייתה ועדה שדנה בביצוע רפורמה בשירות החובה בצה"ל, הועדה הגישה את המסקנות שלה לשר הבטחון ולרמטכ"ל, ואתמול הם הודיעו שהם מקבלים את מסקנות הועדה. עד כאן - טוב ויפה.

אלא מה?

הסיבה שכולם משרתים כיום 36 חודשים שירות חובה נעוצה במה שנקרא 'חוק שירות בטחון'. על מנת לקצר את משך השירות, צריך לשנות את החוק הזה, כלומר:

- להגיש את ההצעה לראש הממשלה

- להעביר את ההצעה בממשלה

- להעביר את ההצעה בכנסת

(בטח פספסתי עוד כמה וכמה ועדות, אבל אלו השלבים העיקריים)

בהתחשב בכך שבעוד חודש וחצי יש בחירות, קשה לי להאמין שמישהו בממשלה בכלל הולך לדון על זה עד אז. אחרי הבחירות, בהתחשב בפרק הזמן שייקח להרכיב קואליציה ועד שהמצב הפוליטי יתייצב, אני חושב שסביר להניח שאף אחד לא ייראה קיצור שירות בשנה הקרובה. ואחרי זה אני כבר אשתחרר, אז זה יהיה על הזין שלי.

פורסם
  • מחבר

לא נכון ולא נכון!!!11

חוק שירות בטחון נכתב מראש לשנתיים וחצי וכל שנה צה"ל מגיש בקשה לוועדת חוץ ובטחון להוראות לשעת חירום שיאריכו את השירות ל-3 שנים.

היה סיפור עם זה לפני 3 שנים שבוגי ניגש לוועדה למה שהוא חשב שיהיה פרוצדורה פורמלית, והוועדה ביקשה ממנו נימוקים שלא היו לו :D

כצעד ראשון, כל מה שהם צריכים לעשות זה לבטל את הארכת השירות.

לקריאת החוק:

http://www.newprofile.org/showdata.asp?pid=273

סעיף 15. 30 חודש. BUNNED.

פורסם

I stand corrected, ואתה עדיין נאיבי בצורה מטורפת, וגם טועה בכל הנוגע ליישום בפועל.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/047/543.html

שר הביטחון מתכוון להביא לאישור הכנסת את המלצות ועדת בן-בסט לקצר את שירות החובה לבנים בצה"ל בארבעה חודשים
אם ההמלצה תאושר בכנסת, תקופת השירות תקוצר עבור מי שהתגייס מאז שנתון אוגוסט 2004.
במסיבת העיתונאים שכינס אמש, הודיע מופז כי מסר את המלצותיו ל ממלא מקום ראש-הממשלה, אהוד אולמרט, והביע תקווה שההמלצות יובאו בפני הממשלה בקרוב.
על רקע הרפורמה התנהל ויכוח כספי בין מערכת הביטחון ובין משרד האוצר.

בקיצור, Keep dreaming.

פורסם
  • מחבר

ומצד שני, מדובר ברצון משרד הבטחון, ומתי בפעם האחרונה זה סורב ע"י משרד האוצר? גם על חשבון הזקנה במסדרון?

אתה צריך להכיר אותה, חמודה. שבעה נכדים. היא הרגישה לא טוב אתמול אז המטפלת שלה, (שהמדינה עשתה לה צרות עד שאשרה לה אותה למרות שהיא לא מסוגלת אפילו להתרחץ לבד) לקחה אותה לבית חולים, ויש לה פנאומוניה ענקית מימין. השהו אותה 8 שעות במיון כי לא היו מיטות בפנימיות.

פורסם

לא כל כך קשור לדיון, אבל IG - באיזה פלוגה\מחלקה היית? (בהנחה והיית בטירונות של ספטמבר-אוקטובר)

פורסם

יותר מוטיבציה לשירות

המורל עולה

קיצר מצאו דרך "להשאר" חיילים בשירות...

תחמנים ;D

פורסם

לא כל כך קשור לדיון, אבל IG - באיזה פלוגה\מחלקה היית? (בהנחה והיית בטירונות של ספטמבר-אוקטובר)

הוא שנה מעלינו.. הוא היה בספט' 04, אנחנו ב05...

פורסם

רק רגע...

מה עם עובדים כלליים? :sleep:

פורסם

באסה, למרות שזה רק 4 חודשים אני מרגיש מושפל - (אוג' -03 ) נדפקנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים