עבור לתוכן

קיצור שירות לכל המתגייסים מאוגוסט 04!

Featured Replies

פורסם

רשום 4 חודשי קיצור עד 8, אם אני פסול קורסים עם פרופיל 45, אני יקבל את המקסימום קיצור????

• תגובות 42
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקרא את התגובה שלי בדיוק מעל שלך. גם קצינים חותמים קבע שמגיע רק אחרי תקופת שירות סדיר שזהה לתקופה שכל עם ישראל משרת, והחוק החדש תקף גם להם - למרות שמתואר בפירוש שחיילים שתקופת ההכשרה שלהם ארוכה במיוחד ישרתו 32 חודשים (נכון לעכשיו, 28 חודשים ב2010) ויקבלו על זה תגמול כספי - "מענק התמדה". אני חושב שזה תקף גם לקצינים.

דרך אגב, דן מרחסין, האדמין האהוב עליכם, גוייס באפריל 2004. משמע, צה"ל מצא דרך חדשה לדפוק אותו כי הוא לא יהנה משום סעיף בחוק החדש. לא משנה מה החוק אומר לגבי, השמחה לאיד בלבד עושה את זה שווה.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

א. זה שדן צעיר ידוע ברחבי הפורום.

ב. אולי אתה תקבל איזשהו מענק (אם וכאשר, למרות שאם חויילת ב2001 אני בספק שזה יחול עליך ספציפית)...כנראה שאתה תעשה 36 חודשים

ואז שנתיים קבע :)

good luck

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

צעיר אבל סימפטי הדן הזה, אין מה להגיד. בעצם, גם לא סימפטי.

כן, אין לי ספק שאני לא אהנה מהקיצור שירות, במיוחד לא עם המחסור של צה"ל ברופאים... הם יעשו הכל להשאיר אותי כל יום נוסף, וזה לא כזה קשה מבחינתם, החוזה הוא חד צדדי לחלוטין והם יכולים לשנות אותו כאוות נפשם. הכי גרוע שאני יכול לעשות זה להגיד לבני 18 לא ללכת ללמוד רפואה, וזה יפגע בצה"ל רק עוד 8 שנים.

לעומת זאת אין לי גם ספק שידחפו לי עוד כסף לכיסים. 6K בסדיר, 12K בקבע, אפשרות להיכנס לקבע אחרי שנתיים וחצי תמורת חתימה נוספת (המרת שירות), חצי שנה מהקבע בתור זמן בית חולים על כל שנה וחצי בתפקיד שדה...

ייצא תאכלס שאני אעשה שנתיים בכסף של סדיר ועוד שנתיים וחצי בכסף של קבע, ואז ישחררו אותי לאזרחות עם עוד שנה של משכורת צבאית בזמן ההתמחות.

אין על צה"ל, לא יודעים לשמר כוחות איכות, חוץ מעם כסף. ואם זה לא עובד - עוד כסף.

פורסם

אני לגמרי מבואס מהשירות חובה הדפוק הזה.

לא רק מכריחים אותך לעשות את זה (גם כן דמוקרטיה), אלא גם לפעמים דופקים ושולחים אותך לקרבי.

אין לי בעיה עם אלה שקנו את השקר ורוצים ללכת לקרבי, שיהיה להם בכיף. אבל לא כולם רוצים לסבול בשביל אריאל שרון או אולמרט השדון.

פורסם

אין על צה"ל, לא יודעים לשמר כוחות איכות, חוץ מעם כסף. ואם זה לא עובד - עוד כסף.

יש לך פתרונות אחרים איך להשאיר אנשים איכותיים בקבע?

בנאדם שממש רוצים להשאירו בקבע בד"כ גם נשאר בקבע...

בין אם זה תנאי שירות או משכורת מנופחת יותר.

פורסם

אני לגמרי מבואס מהשירות חובה הדפוק הזה.

לא רק מכריחים אותך לעשות את זה (גם כן דמוקרטיה), אלא גם לפעמים דופקים ושולחים אותך לקרבי.

אין לי בעיה עם אלה שקנו את השקר ורוצים ללכת לקרבי, שיהיה להם בכיף. אבל לא כולם רוצים לסבול בשביל אריאל שרון או אולמרט השדון.

בשתי מילים:

אתה אדיוט

פורסם
  • מחבר

יש לך פתרונות אחרים איך להשאיר אנשים איכותיים בקבע?

בנאדם שממש רוצים להשאירו בקבע בד"כ גם נשאר בקבע...

בין אם זה תנאי שירות או משכורת מנופחת יותר.

עובדה שזה לא עובד. ברפואה זה עובד חלקית, רופאים נשארים בקבע וממשיכים לחתום, וגם זה ביחס של 2:1, כלומר שנתיים בית חולים ושנה בצבא עד אין קץ (יענו, פנסיה צבאית), כשכל הזמן הם ממשיכים לקבל משכורת רבע (ולא ממשרד הבריאות), וזה עובד רק כי משכורות של רופאים באזרחות בבתי חולים ממשלתיים הן חרא צרוף אם אתה לא טוחן תורנויות (שכר בסיס של 7-8K למתמחה, 10K עם 7-8 תורנויות בחודש, וזה לא חיים - הצבא משלם לך 12-14K, תלוי בדרגה). הרופא שממשיך לחתום קבע עם זאת לא באמת ממשיך לעסוק ברפואה אלא במנהל רפואי, ובקושי עובד במרפאות.

בהנדסה, למרות שיש המון המון תחומים מעניינים, בפיתוח אמל"ח, במודיעין - עבודות עם המון אתגר, כשהבסיסים כל כך סודיים שלמשרתים בהם אפילו אסור להגיע על מדים - גם כשצה"ל משווה את המשכורות למשכורות העתק בשוק האזרחי, אנשים בורחים בתום הקבע. צה"ל פשוט לא יודע להתמודד עם מוחות. בכלל המדינה הזאת לא יודעת להתמודד עם מוחות.

פורסם

אתה צודק.

אבל בכלליות המשכורות בצבא נמוכות יחסית יחסית לשוק, למרות שאתה נוטה להדגים את המקרים המעטים השונים. יש פעמים שזה משנה ויש פעמים שלא.

אני לדוגמה בקבע עם חרא של משכורת.כרגע אני חותם בגלל שילוב של אידיאולוגיה, לחץ עלי לחתום מצד אנשים שאני מאוד מעריך ובכל זאת- זה כן קצת כסף.

אני מעריך שבחוץ הייתי יכול להגיע לחברה שעוסקת ב GIS (geographic information system) - בזה אני עוסק, או בדברים אחרים, בהם הייתי מרוויח יותר מצבא.

כמה זמן הצבא יצליח להשאיר אותי? לא יודע.

ואני כן יודע על כמה מקרים שבהם "מוחות" נמצאים בצה"ל. האם מספיק? אני מניח שלא.

אין מה לעשות........ כל אחד מאיתנו צריך לנסות לעשות את המיטב שהוא יכול עבור הצבא וזהו.

ורק הערה קטנה- סדיר לא שווה לחובה.

ישנם כוחות צבא במילואים וישנם כוחות צבא סדירים.

וישנם חיילים בחובה וישנם חיילים (נגדים/קצינים בעצם) בקבע.

ה 3 שנים= 3 שנות שירות חובה. שהוא גם סדיר- נכון. אבל גם בקבע הוא נשאר סדיר. הוא מפסיק להיות חובה.

פורסם

אז "הפזמניקים"..(כמוני..וכמו הרבה אנשים)..די נדפקנו..(דצמב' 03)..

פורסם
  • מחבר

ורק הערה קטנה- סדיר לא שווה לחובה.

ישנם כוחות צבא במילואים וישנם כוחות צבא סדירים.

וישנם חיילים בחובה וישנם חיילים (נגדים/קצינים בעצם) בקבע.

ה 3 שנים= 3 שנות שירות חובה. שהוא גם סדיר- נכון. אבל גם בקבע הוא נשאר סדיר. הוא מפסיק להיות חובה.

הא. הפז"ם במבה שלי במלוא תפארתו.

סורי :D

פורסם

הפזמנמיקים ועוד כמה מליונים של חיילים לפניהם....

נו באמת. ::)

וזה לא הפז"ם במבה שלך- זו סתם טעות נפוצה.

פורסם

אם התגייסת לפני 5 שנים, ניחא.

אבל אם חבר שלך התגייס חודש אחרייך והוא משתחרר איזה חצי שנה לפנייך, זה מעצבן לאללה.

פורסם

החיים קשים.

:nixweiss:

פורסם

אם התגייסת לפני 5 שנים, ניחא.

אבל אם חבר שלך התגייס חודש אחרייך והוא משתחרר איזה חצי שנה לפנייך, זה מעצבן לאללה.

:lol: אני רואה אנשים שהיו איתי בכיתה, אחרי קורס קצינים ושנה קבע משתחררים עוד לפני שאני לובש מדים :'(

זה מעצבן. במיוחד העובדה שהדגינרטים הצליחו לעבור קורס קצינים :bash:

לפי דעתי אנשים לא נשארים בצבא רק הגלל סגמת של המפקדים, המחלה היותר מתקדמת של אלה עם הפלאפלים והבירוקרטיה. הצבא מטומטם, ואם מישהו מציע איזה שיטה לשפר את המצב, אז פשוט מתעלמים ממנו, אלא אם יש לו איזה מנה על הכתף. ואוי ואווי אם עוקפים את הסמכות של המפקד האידיוט ופונים אל מישהו יותר גבוה.

דוגמא למקרה מטומטם: טירונות ניצנים 04', שבוע אחרון לפני הסיום, עברנו את כל המטווחים, כל המבחנים וכל זיוני השכל. יש לי 3 ימים שבהם אני צריך לקבל את המפתח של הדירה שלי במעונות, ואם אני לא מגיע, זה נחשב לוויתור ואין לי איפה לחיות בשנת הלימודים. אני מבקש מהמ"כית שלי להגיע ביום ראשון בערב (במקום בצהוריים) כדי לקפוץ בדרך לבסיס למעונות ולחתום על המפתח. מפקדת: "לא, אני צריכה אותך בבסיס, תצא ביום שני". אני מגיע בצהוריים, מסדר את האוהל, הולך לישון, קם לארוחת ערב, הולך לישון. יום שני: אני: "מתי אני יוצא?", מ"כ: "אתה לא, יש לנו דברים חשובים לעשות היום". אני ניגש למ"מ: "אתה לא יכול לצאת היום, וגם לא מחר כי יש ההשבעה" אני:" אם אני לא יוצא לא יהייה לי איה לגור, אני הודעתי מראש שאני חייב לצאת באחד הימים האלה" מ"מ: "צ'טערת" אני מתקשר לאמא שלי אומר לה שתנסה לתפוס את האחראי של המעונות ותנסה לסדר את זה. וחוזר לישון, מתעורר לארוחת צהוריים, בסוף הארוחה ניגשת אלי המ"מ בריצה קלה: "אמא שלך התקשרה ומחר בבוקר ב7 תהייה מוכן על א' ליציאה" אני מתקשר לאמא שלי: "השגתי את הטלפון של הבסיס, צעקתי על הפוסטמה... " אני הולך לשון, מתעורר לארוחת ערב, איזה "שעת חברה" שאירגנו המפקדות, שיחת "WTF" על משמעות ההשבעה (שהייתה צריכה להיות ביום שלישי). ו... לישון. ביום שלישי יצאתי, חזרתי שעתיים לפני ההשבעה והכול הייה בסדר.

הפואנטה: הצבא מטומטם. הייה להם הרבה יותר פשוט שאני הייה בבסיס מאשר שאני אקבל אפטר, כדי שהם לא יצתרכו "לדאוג" אז הם שמו עלי ז'. ורק בגלל הטימטום הזה אני אעשה כל מה שאני אוכל כדי להשתחרר אחרי החובה ולא להעריך את השירות.

פורסם

יש לי גיוס במאי :bash:.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים