עבור לתוכן

התלבטות לגבי מטען GP מהיר: חצי שעה או שעה?

Featured Replies

פורסם

לרגל קניית ה-A610, אני צריך מטען+סוללות.

עכשיו, השאלה היא האם כדאי לקחת מטען של חצי שעה או להתפשר על שעה אחת ?

המחיר דיי זהה לשני המטענים+סוללות, כך שזו לו צריכה להיות ההתלבטות. שני המטענים באים עם 4 סוללות GP 2300mAh.

התקציב כ-200-230 ש"ח.

GP U-SMART או GP PowerBank Smart 2

הייתה לי הזדמנות להזמין מארה"ב את ה-Maha PowerEx MH-C204W One Hour WorldWide Battery Charger

שמוגדר כאחד המטענים הטובים בעולם.

אבל פיספסתי את ההזדמנות לצערי :'(

• תגובות 44
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוא נגיד ככה, אם ההבדל במחירים זניח וזאת לא ההתלבטות אז מה כן ההתלבטות?

פורסם

תראה, לי יש את המטען של החצי שעה ( הGP U-SMART ) כבר כמה שנים, כשקניתי אותו זה היה בדיוטי פרי במחיר שהיום אפשר להשיג אותו בחנויות... אני אישית מרוצה ממנו מאוד, יש שטוענים שהוא הורס את הזיכרון של הסוללות ומקצר את החיים שלהן אבל אני אישית לא שמתי לזה לב, הוא משרת אותי טוב מאוד ומעולה ל"הקפצות" - ז"א כשאני צריך סט סוללות ASAP ואין לי 12 שעות מראש.... אפילו רכשתי עוד סט של 4 סוללות mAh 2500 של GP והן נטענות באותה מהירות כמו ה2300 שקיבלתי (:

פורסם
  • מחבר

אז מה כן ההתלבטות?

יש שטוענים שהוא הורס את הזיכרון של הסוללות ומקצר את החיים שלהן

:)

פורסם

כמו שכבר אמרתי, אני לא שמתי לזה לב, ובסט סוללות GP 2500mAh זה לא יהיה מורגש, אני לא הרגשתי את זה עם ה2300 ובמיוחד שלא עם ה2500, אני לא רואה סיבה שזאת תהיה הבעיה...

פורסם

אני הייתי לוקח מטען "רגיל" (הכוונה לזמן טעינה יותר גבוהה,מהמטענים הפשוטים יותר של GP) עם סוללות 2300 + בנוסף חבילה נוספת של סוללות 2300 לגיבוי,ככה תמיד יש לך סוללות טעונות לשימוש ואתה לא צריך לחכות עד שהם נטענות

פורסם
  • מחבר

ואיך זה בדיוק קשור להתלבטות שלי?

לא ביקשתי להציע הצעות מה לקנות.:) ברוך השם, אני יודע להחליט ולבחור ממה שמציעים לי.

הדיון הוא האם בהחלט יש קיצור זמן העבודה של הסוללות בשימוש עם מטען מהיר כמו ה-U-Smart לעומת מטען של שעה+.

אני צריך מטען מהיר כי המצלמה נלקחת גם לטיולים עם רכב (מצורף כבל מתאם לרכב).

לגבי סט נוסף - מהניסיון והדרישות האישיות שלי נכון להיום, אין צורך בסט נוסף.

תודה. :)

פורסם

לפי מה שהבנתי, אני לא יודע עד כמה זה נכון.

כשהטעינה מהירה, יש מנגנון מסויים שמונע טעינה עד לנקודה מסויימת בכדי למזער/למנוע נזק בבטרייה מטעינת יתר.

ולפי מה שהבנתי במטענים שטוענים ב- 4 שעות ומעלה, הטעינה יותר מלאה.

פורסם

Charge Time: about 60 Minutes (1 Hr) when charging 2 batteries - about 120 minutes (2 Hr) when charging 4 batteries.

Two independent charging and discharging circuits

זאת אומרת, בזמן שאתה טוען 4 סוללות בו זמנית זה יקח שעתיים בפועל?

פורסם
  • מחבר

ברמת העיקרון - כן.

נאמר שהמטען הזה נבדל מאחרים בכך שהוא ממש טוען עד הסוף.

אבל - אין ממש ביקורות מקצועיות על GP או בכלל מטענים אחרים. :nixweiss:

בכל אופן, אני חושב שאלך על U-SMART. אלא אם כן למישהו יש הערות/הצעות/הסתייגויות. :)

פורסם

אני מבסוט מה U-SMART שלי. משמש לטעינה של רביעיית סוללות 2100 ורביעיה נוספת של 2500 מיליאמפר.

פורסם
  • מחבר

אנשים ממש שותקים בפורום.

רק מהנושא האחרון התברר לי שיש כבר לשני חברים ( :hi: ) את המטען.

;D

פורסם

אם אתה מתכוון אליי ::)

לפי דעתי כבר ציינתי בעבר שיש לי את המטען הזה באחד הת'רדים פה וציינתי שאני מרוצה ממנו מאוד גם ;D

פורסם

שמע בעיקרון כל מה שהוא עושה זה מזרים זרם יותר חזק...

עקרונית הזרם האופטימלי שבטריה נטענת צריכה לקבל זה 10% מהקיבולת שלה ל10 שעות, ככה היא תחזיק יותר זמן, וגם תיהיה יותר חזקה (אבל למי יש כח לחכות).

אני חושב שאני הייתי לוקח את השעה... אבל אם אתה אומר שצריך את זה לטיולים בעיקר, אז המטען המהיר יותר עדיף.

אפילו אם זה יגרום לזה תחליף את הבטריות בקצב טיפה תדיר יותר (ההבדל כבר לא משמעותי מבחינת קצב ההרס של הבטריה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים