עבור לתוכן

באיזה פורמט לצלם ? (3:2 ? 4:3 ?)

Featured Replies

פורסם

יש לי S9000 ואין לי מושג באיזה לצלם ומה זה בדיוק נותן.

תודה לעוזרים.

פורסם

4:3 כמובן. יתרונות:

1. ניצול של כל שטח החיישן. למצב 2:3 במצלמה שלך יש רזולוציה יותר נמוכה.

2. התאמה טובה יותר לרוב הנושאים, להוציא נופים. ברוב הנושאים האחרים, ובמיוחד בפורטרטים, 4:3 נותן מסגרת יותר שימושית.

3. התאמה טובה יותר לרוב גודלי הניירות, כולל ל-13x18 שהוא גודל מרשים יותר מ-10x15 (וזול כמעט באותה מידה).

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה לך.

פורסם

רוב החנויות צילום מדפיסות רק 2:3, אז לפעמים זה יכול להיות יותר נוח לצלם ישר באותו יחס.

פורסם

תומך בצילום ב-4:3.

אח"כ אפשר כבר לעשות Crop לתמונה.

אבל - מי שלא עורך תמונות בכלל, אז שיצלם ב-3:2, ככה שכפי ש-WhiteHaze אמר התמונה לא תיחתך בהדפסה 15x10. (ולהדפיס בגדול יותר לא סטנדרטי במיוחד)

פורסם

רוב החנויות צילום מדפיסות רק 2:3, אז לפעמים זה יכול להיות יותר נוח לצלם ישר באותו יחס.

לא נכון. מעולם לא נתקלתי במעבדה שלא מדפיסה גם 4:3 וגם 3:2, או במילים אחרות, 13x18 ו-10x15. רובן מדפיסות גם גדלים אחרים (15x21 מאוד נפוץ למשל). איפה במדינת ישראל נתקלת מעבדת צילום שלא מדפיסה 13x18? אני באמת סקרן לשמוע.

אבל - מי שלא עורך תמונות בכלל, אז שיצלם ב-3:2, ככה שכפי ש-WhiteHaze אמר התמונה לא תיחתך בהדפסה 15x10. (ולהדפיס בגדול יותר לא סטנדרטי במיוחד)

13x18 זה בשום אופן לא "גדול ולא סטנדרטי", זה גודל נורמלי, נפוץ ואידאלי לצפיה בתמונות. 10x15 פשוט קטן מדי. ממש חבל על הכסף והטרחה להדפיס בגודל כזה, כבר עדיף לצפות בתמונות על מסך מחשב.

פורסם

4:3

נקודה

פורסם

חח במצלמה שלי יש רק 4:3

[Minolta Z6]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים