עבור לתוכן

סבא שלי רוצה לקנות מחשב חח :P קיצר תקציב עד 4000. כולל מסך LCD איכותי.

Featured Replies

פורסם

ענקיות? 939 מת עוד 4 חודשים בדיוק.

הוא ממש לא מת. נכון שמחליפים אותו, אבל ימשיכו לייצר חלקים תואמים כך שגם בעוד שנתיים תוכל לקנות רכיבים שתואמים, לעומת ה754 שבעוד שנתיים תבוא לחנות ותבקש יצחקו לך בפנים. ^^

פורסם

הוא ממש לא מת. נכון שמחליפים אותו, אבל ימשיכו לייצר חלקים תואמים כך שגם בעוד שנתיים תוכל לקנות רכיבים שתואמים, לעומת ה754 שבעוד שנתיים תבוא לחנות ותבקש יצחקו לך בפנים. ^^

שנתיים?

שקר וכזב. AMD התחייבה לספק תמיכה בסוקט 939 לחצי שנה בלבד. לך תדע כמה זמן זה אומר שיהיו מעבדים זמינים לסוקט זה, וההשערה שלי היא שפחות, הרבה פחות. אני מוכן לשים כסף שכבר מספטמבר השנה לא תוכל למצוא מעבדים כאלה בצורה זמינה, ואלו שימצאו יעלו יותר מהמעבדים של M2 כדרכו של עולם ההיצע והביקוש.

וזה לא אומר כלום לגבי תמיכה בערכות שבבים במקרה ומשהו קורה ללוח אם. לא שמענו שום התחייבות מ-NVIDIA לדוגמא. AMD התחייבה לספק תמיכה לערכות שבבים, אבל היות והיא לא מייצרת את ערכות השבבים של עצמה, לך תדע איזה הסכם כובל קיים בינה לבין היצרניות צד שלישי, אם קיים אחד כזה.

הכל כתוב כאן:

http://hwzone.co.il/articles/intel_amd_roadmap/6/

משמעות: אם סבא שלו מתכוון לקנות מחשב ולשדרג אותו שוב כי הוא ממש צריך כח עיבוד של FX57 עד סוף דצמבר השנה (10 חודשים), אז כדאי לו לקנות 939. אם לא, אז זה לא משנה מה הוא קונה.

פורסם

שנתיים?

שקר וכזב. AMD התחייבה לספק תמיכה בסוקט 939 לחצי שנה בלבד. לך תדע כמה זמן זה אומר שיהיו מעבדים זמינים לסוקט זה, וההשערה שלי היא שפחות, הרבה פחות. אני מוכן לשים כסף שכבר מספטמבר השנה לא תוכל למצוא מעבדים כאלה בצורה זמינה, ואלו שימצאו יעלו יותר מהמעבדים של M2 כדרכו של עולם ההיצע והביקוש.

וזה לא אומר כלום לגבי תמיכה בערכות שבבים במקרה ומשהו קורה ללוח אם. לא שמענו שום התחייבות מ-NVIDIA לדוגמא. AMD התחייבה לספק תמיכה לערכות שבבים, אבל היות והיא לא מייצרת את ערכות השבבים של עצמה, לך תדע איזה הסכם כובל קיים בינה לבין היצרניות צד שלישי, אם קיים אחד כזה.

הכל כתוב כאן:

http://hwzone.co.il/articles/intel_amd_roadmap/6/

משמעות: אם סבא שלו מתכוון לקנות מחשב ולשדרג אותו שוב כי הוא ממש צריך כח עיבוד של FX57 עד סוף דצמבר השנה (10 חודשים), אז כדאי לו לקנות 939. אם לא, אז זה לא משנה מה הוא קונה.

פי יא, תודה על ההארה.

פורסם

חבר'ה, ממש אין צורך לצטט את ההודעה האחרונה מעליכם.

זהו, אפשר להמשיך בדיון :)

פורסם

בדרך כלל, באנשים אחרים שיש סיכוי שבעתיד ירצו לשדרג אולי משוק יד שניה, אני נוטה לתמוך בהשקעה בסוקט 939. בדרך כלל מחשבי משחקים דלי תקציב. אבל במערכת הספציפית הזאת? אין שום סיבה בעולם. בקושי סוליטייר ופיירפוקס יריצו עליה.

לא נראה לי שסבא שלו הולך להצטרף לקלאן בבאטלפילד 2 בתור חובש בזמן הקרוב.

פורסם

חח נכון, אני מסכים.

פורסם
  • מחבר

חברה נחזור לנושא... חח תקציב יכול לעלות גם ל4500... אבל אל תשכחו שזה מחשב לסבא... הכי חשוב מסך LCD איכותי! מעבד אני מעדיף AMD

פורסם

ברור שזה כ"כ חשוב, חריגה של 200 אבל אפשרויות שדרוג ענקיות, במיוחד בהשוואה ל754 שלו יש מעט מאוד.

כנראה שלא. הסיבה לעליית מחירי 939 בזמן האחרון, לפחות לפי יבואנים, היא שפשוט קשה יותר ויותר להשיג אותם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים