עבור לתוכן

מעבד ולוח אם שרופים!

Featured Replies

פורסם

שלום

היו ברשותי :'( לוח אם גיגהבייט ומעבד AMD אטלון 1700XP שפשוט עלו האש!

הלוח אם ממש חרוך ורכיבים בו התפחמו וכך גם המעבד.

יש לי הגנה/מייצב מתח ADVICE AVR PRO 1200.

למישהו יש נסיון עם מקרה דומה? אולי המאוורר של המעבד שבק חיים ואז היה עומס עד כדי שריפה של ממש?!

חשוב לציין שמסך הLCD לא ניזוק, כך שלא נראה לי שמדובר במכת ברק.

עוד שאלה, מה קורה הלאה? לפי מה שראיתי בכתב הקניה, יש לי אחריות על מעבד לכל החיים.

אני יכול לפנות ישירות ליבואן לדרוש מעבד חדש? ואיך ההסדר הזה מתנהל, הרי מדובר במעבד ישן מלפני כ 5 שנים?

תודה מראש לכל המגיבים

אופיר

פורסם

AMD לא נותנת אחריות לכל החיים אבל אולי במעבדים הישנים כן אם הלך לך הלוח והמעבד והם כל כך ישנים אני מציע לך לקנות מחשב חדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מחשב חדש???? אוי שיט!

לא כדאי לקנות רק לוח אם ומעבד? יש לי כרטיס מסך די טוב, וזיכרון 512 DDR וכונן שמספק אותי, צורב סידירום.

לא כדאי לשדרג?

פורסם

אתה יכול מובן אבל במקרה שלך יהיה עדיף מחשב חדש

פורסם

אם יש לך תכסף תשדרג אם לא..

תקנה לוח+מעבד וסגור עניין..(דרך אגה בכרטיס מסך שלך הוא AGP..??)..

פורסם

תקנה לוח אם ומעבד חדשים, קודם תראה כמה אתה מוכן כסף להשקיע ואח"כ תפתח ת'רד חדש בפורום הזה עם בקשה להמלצה ללוח אם ומעבד בתקציב המבוקש.

לדעתי רק כאב הראש סביב שאלת האחריות לכל החיים של המעבד (ומה עם לוח האם?) לא שווה את זה (ובנוסף כל המשא-ומתן וההתכתבויות עם היבואן יקחו לדעתי כמה חודשים טובים אז אפילו אם יחליפו לך את המעבד אז זה אומר שתצטרך להסתדר ללא מחשב זמן לא מבוטל).

פורסם
  • מחבר

אז אני כבר מבולבל האמת. אז האם ללכת הפעם על אינטל (לא מתחמם כמו הAMD?? ואם כן, איזה מעבד יתן לי ביצועים להרבה עבודה משרדית, חיבור לרשת ומדי פעם משחקים נחמדים )(יש לי כרטיס מסך ראדון9200 והוא מספק אותי)

פורסם

AMD יהיה בחירה טוב..(גם יותר זול וגם +- אותם ביצועיים..לפעמיים יותר)...

לך על איזה סמפרון 2600+/2800+..(הבדל של 50+- שקל..)..

פורסם

AMD מתחמם הרבה פחות מאינטל

אני ממליץ לך AMD SEMPRON 64 2800+

פורסם

קודם כל אני לא חושב שיתנו לך אחריות על חלקים שרופים

חוץ מיזה יש סיכוי שחברת החשמל תזכה אותך בכסף של התיקון -במידה ותוכיח שזה נישרף דרך החשמל

ועוד דבר -ברק זה לא דבר צפוי ויכול להיות שהוא שרף חלקים במחשב ולא פגע במסך

ודבר אחרון שדבר כזה קורה מאוד מומלץ ברוב המיקרים להחליף את כל המחשב כי אתה לא יכול לדעת איזה נזקים יש לחלקים שלא נישרפו

יכול להיות שיהיו לך כל מיני בעיות גם בחלקים ה"תקינים"

פורסם
  • מחבר

טוב אנשים טובים, כתבתי קודם הודעה והיא לא נקלטה. ננסה שוב

אז הבנתי שכדאי לי AMD SEMPRON 64 2800 משיקולי עלות תמורה, איזה לוח אם כדאי להתאים לו?

כמובן שאני רוצה לוח אם שיכיל את כל הדברים הסטנדרטיים: כרטיס רשת, כרטיס קול שיתמוך בAGP8 ויאפשר הכפלת מהירות הזיכרון (שלי 512DDR 266MHZ- בלבד, אני יודע).

כתוב על המעבד הנל שהוא דור ישן, תושבת 754. עד כמה ישן?

והאם ספק כוח 300 וואט יתן מענה טוב?

פורסם

אין כזה דבר אחריות לכל החיים.

גם אינטל וגם AMD נותנים אחריות ל 3 שנים.

האחריות "לכל החיים" היא של אחד מיבואני אינטל: איסטרוניקס.

זו אחריות לכל החיים של המעבד- כלומר עד שהסדרה הזו מפסיקה להיות מיוצרת.

זוהי התושבת הכי ישנה של AMD למעבדי החדשים שלה (אחרי מעבדי ה SOCKET A). עוד כמה חודשים תופסק התמיכה בה.

עד כמה זה משנה אם אתה לא מתכנן שידרוג (ואם החזקת באותו מחשב 5 שנים אז אתה לא)? לא יודע.

עוד אפשרות היא Celeron D עם לוח אם שתומך גם ב AGP/PCIE וגם ב DDR/DDR2. ככה יהיו לך אופציות פתוחות לעתיד.

רק קח בחשבון שזהו מעבד ש"חייבים" להמהיר בשביל שהוא יתן תמורה.

פורסם

עוד אופציה היא Sempron בסוקט 939

ולוח ASRock 939Dual SATA2

פורסם

לוחות טובים לסוקט 754 עם AGP זה Gigabyte K8NS, Abit NF8/-V, Epox EP-8KDA3I למשל

פורסם

השאלה היא אם לא כדאי להשקיע עוד קצת (זה יוצא סביבות 100-150 שקל יותר) ולקבל אפשרות ל PCI-E בעתיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים