עבור לתוכן

רזולוציה של צילום??

Featured Replies

פורסם

שאני מצלם בדיגיטלית על רזולוציה 1600*1200 התמונה בפיתוח נחתכת, אני רוצה לשנות את הרוזולוציה לבד ע"י חיתוך לפי בקשה שלי,

לאיזה רזולוציה צריכה להיות התמונה לצורך פיתוח בגודל 15*10 ס"מ ??

פורסם

התמונה שלך נחתכת כי היחס של רזולוצית המקור הוא 4:3 ושל הפלט הוא 3:2.

פורסם

לא צריך לשנות רזולוציה. יש לבעיה הזו שני פתרונות:

1. תבקש מהמעבדה שלא יחתכו את התמונה ושיכניסו את כולה בהדפסה. החיסרון היחידי הוא שזה יגרום לשוליים לבנים בצדדים. לא הכי יפה, אבל יותר טוב מתמונה חתוכה.

2. תדפיס בגודל 13x18 במקום 10x15. זה לדעתי הפתרון המועדף. גם מקבלים הדפסות יותר גדולות, וגם התמונה מופיעה במלואה - ללא חיתוך. ההפרש במחיר זניח.

פורסם

אני בעצמי עובד בתור מדפיס בחנות צילום, אתה יכול גם לבקש מהם שלא יחתכו ראשים של אנשים במידה וצריך, שיורידו את התמונה למטה קצת אם הראש נמצא למעלה שיתאמצו קצת יותר כמוני לא יקרה כלום... ובכלל, אם הם עובדים עם מכונה חדישה (כמו שלי) אז בכלל לא תהיה להם בעיה

פורסם

תמיד אפשר להתאים את התמונה לפורמט 2:3 בבית, לפני המסירה. ככה אתה יודע בדיוק מה נחתך.

פורסם

השאלה היא למה לחתוך בכלל, אם אפשר בשביל עוד כמה אגורות לקבל את הכל ובגודל יותר מרשים? 13x18 שולט :cool2:

פורסם

יש אלבומים לגודל הזה?

(האמת שאף פעם בכלל לא הדפסתי תמונות... :P )

פורסם

אני מניח שקיימים אלבומים שאפשר להכניס אליהם תמונות בגודל הזה...

אני מסכים עם boren, אם כבר אז למה לחתוך?

אני אישית מצלם כבר מראש על 2:3 וחוסך לעצמי כאב ראש מיותר ( אחד היתרונות החמודים שיש לי בS9000 (: )

פורסם

אני מניח שקיימים אלבומים שאפשר להכניס אליהם תמונות בגודל הזה...

קיימים. זה הגודל לצילום אירועים.

אני אישית מצלם כבר מראש על 2:3 וחוסך לעצמי כאב ראש מיותר ( אחד היתרונות החמודים שיש לי בS9000 (: )

בכמעט כל מצלמה היום ישנה אופציה כזו.

פורסם

לא אמרתי שזה קיים רק אצלי, אני יודע שזה קיים בעוד מצלמות, ואני ממליץ למי שאין לו כוח להתחיל להתעסק עם חיתוכים בהדפסה להשתמש ביחס הזה מראש כבר בצילום..

פורסם

ואני ממליץ למי שאין לו כוח להתחיל להתעסק עם חיתוכים בהדפסה להשתמש ביחס הזה מראש כבר בצילום..

לדעתי זו לא אופציה הכי טובה מאחר שאתה בעצם מאבד חלק ממה שהחיישן מסוגל לקלוט...

פורסם

אבל לפעמים בשביל תמונות שמראש אתה יודע שתדפיס יהיה יותר נוח להתשמש ביחס הזה מאשר להתחיל לעשות קרופים במחשב למי שאין כוח להדפיס ב13X18 ...

פורסם

יש אלבומים לגודל הזה?

בוודאי שיש. ב"סטודיו בורוכוב" בשינקין יש מבחר גדול מאוד של אלבומי 13x18 (וגם גדלים אחרים).

זה בזבוז של יכולות המצלמה. וכל זה בשביל מה? בשביל לחסוך זמן כשאתה מדפיס לגודל נייר קטן שממילא לא שווה את הטרחה? מילא אם היית מדפיס בקביעות 20x30, אבל 10x15 פשוט קטן מדי.

מלבד לצילום נופים שבהם הפרופורציות של 2:3 נראות טוב, 4:3 מתאים יותר לרוב הנושאים האחרים. 2:3 נראה כמעט תמיד לא אופטימלי לפורטרטים למשל.

פורסם

זה בזבוז של יכולות המצלמה. וכל זה בשביל מה? בשביל לחסוך זמן כשאתה מדפיס לגודל נייר קטן שממילא לא שווה את הטרחה? מילא אם היית מדפיס בקביעות 20x30, אבל 10x15 פשוט קטן מדי.

מלבד לצילום נופים שבהם הפרופורציות של 2:3 נראות טוב, 4:3 מתאים יותר לרוב הנושאים האחרים. 2:3 נראה כמעט תמיד לא אופטימלי לפורטרטים למשל.

תודה, לקחתי לתשומת ליבי את ההערה הזאת (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים