עבור לתוכן

שאלה בנוגע לשכר במקצוע QA או מתכנת

Featured Replies

פורסם

אתה מדבר שטויות, מור צודק לחלוטין.

אם אני אגיד לך שחבר שלי, בן 22, עובד בתור מהנדס תוכנה באחת מהחברות הגדולות בעולם, מקבל כ-25K פלוס רכב, ואין לו אפילו 12 שנות לימוד?

אז אני אגיד... בן ז*#$%#$ :bash:

:smile1:

אגב, מה חבר שלך עשה בצבא?

• תגובות 38
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אם אני אגיד לך שחבר שלי, בן 22, עובד בתור מהנדס תוכנה באחת מהחברות הגדולות בעולם, מקבל כ-25K פלוס רכב, ואין לו אפילו 12 שנות לימוד?

אם ... אז?

ואתה רוצה להגיד לי שלא היה לו שום ניסיון?

ושהוא התחיל ברמת השכר הזאת?

פורסם

בטוח שלא, אבל זאת לא הנקודה המרכזית.

יכול להיות שהוא התעסק בזה בצבא - וכידוע בארצנו הקטנה זה מאוד נחשב.

אם הוא הגיע לזה מניסיון באזרחות בשנה שהוא משוחרר - אז קודם כל, כל הכבוד לו. אבל חוץ מזה, זה פחות או יותר עונה על השאלה - כלומר, אפשר להגיע לרמות שכר גבוהות, בלי "אסמכתא" מלבד ניסיון אמיתי. כלומר, אותו בן אדם יכול להתחיל לעבוד בזה עכשיו בשכר נמוך יחסית, תוך שהוא יודע שאם הוא יהיה תותח הוא יגיע תוך לא הרבה זמן לרמות שכר יותר גבוהות. אגב - זה ממש נכון, בלי קשר למה שעמרי יסביר על חבר שלו.

פורסם

לי הוא אמר שהוא מקבל יותר ;D

הממ, right, אז למה כל המתכנתים בקומה שלי (ויש כאלה למעלה מ- 20) הם או עם תואר או בשנה האחרונה של התואר שלהם?

אולי בחברות קטנות שצריכות להתפשר ולהמר על העובדים לוקחים כל מי שהתעסק עם מחשבים בתיכון, אבל למקומות גדולים בדר"כ לא ייקחו אנשים בלי תואר או לפחות נסיון רציני.

בולשיט!

שוב, אני לא אומר שתואר זה דבר מיותר - ממש לא, אל תכניס לי מילים לפה.

אני רק אומר, שבתיכנות, בניגוד גמור נגיד להנדסת חשמל או פיזיקה, לימוד פורמלי הוא לא דבר הכרחי.

חברות ילכו על מישהו שסיים אוניברסיטה אולי כדי להיות בטוחים או מתוך תקווה שזה אומר על הבחור(ה) משהו, אבל שוב - תואר בתכנות לרוב לא יתן לך יותר כלים למקצוע. את הכל אפשר ללמוד ולעשות גם בלי לגמור חדו"א 1 מ'.

פורסם

אתם קצת מפריזים בטענה שתואר אקדמאי לא נותן כלום

לצד מקצוע התכנות יש גם מקצוע נושק שנקרא אלגוריתמאי

אלגוריתמאי יכול לא לדעת אף שפת תכנות (למרות שבד"כ הוא כן יודע שפה אחת או שתיים)

אבל העיסוק העקרי שלו זה לתת פתרונות תוכנה לבעיות מתמטיות סבוכות

יכול להיות שאת הפתרונות שלו מישהו אחר יכתוב בשפת תכנות כלשהי

לפתרונות שמציע אלגוריתמאי יש שקיפות מלאה לשפת התכנות, זה לא משנה באיזו שפה יכתבו את הפתרון שלו, בכל שפה אפשר ליישם את הפתרון שלו

הוא עוסק בצד המתמטי הסטטיסטי של תכניות מחשב, חקר פונקציות רקורסיביות למשל, שיטות חיפוש שונות , שיטות מיון וכו

הוא צריך להציע את פתרון התכנה המהיר היעיל והחסכוני ביותר במשאבי מחשב הטוב ביותר שיש

אנשים כאלה בד"כ הם בעלי תואר ראשון ושני במתמטיקה ומדעי המחשב והתואר בהחלט מקנה להם יתרון.

אני מניח שהאנשים שיושבים ב- NV ו- ATI ושוקדים על פיתוח המעבד הגרפי הבא הם תותחים אחד אחד בתחום המתמטיקה גאומטריה תלת מימדית מדעי המחשב , במקרה הם גם תכניתנים אבל הם הרבה מעבר לזה ומשכרתם בהתאם.

פורסם
בולשיט!

יש אספקטים במדעי המחשב, שאם לא למדת בצורה מסודרת, כנראה לא ייצא לך ללמוד דרך ניסיון, למשל

ניתוח סיבוכיות סטטיסטי,

כתיבת מערכות לומדות,

כתיבת קומפיילרים ומערכות לניתוח שפה,

אלגוריתמים מתקדמים (תכנון דינאמי, בעיות זרימה)

לחלק גדול מהחברות לא נדרש ידע בתחומים האלה.

החלק הראשון שציטטת ממה שאמרתי הוא נכון לגמרי. נתתי לך סטטיסטיקה על מתכנתים במקום העבודה שלי. אתה נתת מקרה בודד. יוצאים מן הכלל תמיד יש. (קל לי יותר להאמין שהמקרה שאתה מספר עליו הוא יוצא דופן, ולא שמקום העבודה שלי יוצא דופן בתחום הזה).

פורסם

יש אספקטים במדעי המחשב, שאם לא למדת בצורה מסודרת, כנראה לא ייצא לך ללמוד דרך ניסיון, למשל

ניתוח סיבוכיות סטטיסטי,

כתיבת מערכות לומדות,

כתיבת קומפיילרים ומערכות לניתוח שפה,

אלגוריתמים מתקדמים (תכנון דינאמי, בעיות זרימה)

לחלק גדול מהחברות לא נדרש ידע בתחומים האלה.

לגבי ניתוח סיבוכיות - אני מסכים שניתוח סיבוכיות ברמה גבוהה, דורש ידע מתמטי שאין בהכרח למי שאין לו תואר. למען האמת, גם מי שסיים תואר במדעי המחשב, אין הכרח שיהיה לו את הידע לזה. בעצם, גם מי שסיים תואר במתמטיקה לא בטוח שהוא יידע לעשות את הדברים המורכבים שבאלה.

לצורך הדברים הפשוטים, לא חייבים תואר - אפשר ללמוד את זה בקלות לבד. למרות שאני די מסופק אם אנשים יעשו את זה ככה סתם בלי שצריך, כי זה לא כזה מרתק...

שאר הדברים שכתבת - מקריאת כמה ספרים של Design Patterns ניתן לרכוש את הידע שכולל את אלה... אני לא מדבר על ניסיון - אני מדבר על ידע.

גם בלימודים לא רוכשים יותר מדי ניסיון, למען האמת.

לדעתי, כל עוד אתה לא נמצא בחזית הפיתוח של משהו באמת - אבל באמת חדש - חדש מבחינה מהותית (בדר"כ זה יהיה קשור למערכות זמן-אמת, אבל לא בהכרח). כל עוד אתה לא שם - אין ייתרון משמעותי לתואר. (מבחינה יישומית, לא מבחינת סיכויי קבלה לעבודה כזאת או אחרת וכו')

פורסם

בכוונה לא כתבתי שום דבר שקשור ב- design patterns כי זה באמת דבר שאפשר ללמוד לבד, ולא מצריך ידע אקדמי.

וכמו שאמרתי - איפה שאני יושב אני מוקף מ- 3 צדדים באנשים עם תואר במדעי המחשב (חוץ ממאחורה, שם יושב המעצב הגרפי ;)) אז נראה לי שיש ייתרון מסויים לאנשים עם תואר בקבלה לעבודה.

פורסם

ברור שיש ייתרון מסויים - אף אחד לא התווכח עם זה...

השאלה שלו היתה אם ניתן למצוא עבודה - והתשובה היא כן.

אם הוא היה שואל "האם ניתן למצוא עבודה בכל מקום ובכל תפקיד?" כנראה שהתשובה תהיה לא...

ואפילו ספציפית יותר, אם הוא היה שואל "האם ניתן למצוא עבודה במקום בו Boomerang עובד, בלי תואר - הייתי נותן לך לענות על זה...

אגב, זה בכלל לא קל למצוא עבודה בלי ניסיון, בטח שבלי תואר. אבל זה כמובן תלוי גם במה שאתה יודע בסופו של דבר.

פורסם

קשרים עוזרים מאוד בתחום הזה בעצם כמו כל דבר בארץ

הרבה חברות מגייסות לפי שיטת "חבר מביא חבר"

פורסם

לפי מה ששמעתי, אכן כך, NJrol.

פורסם

מכירים את המונח "Offshore" ?

פורסם

מכירים את המונח "Offshore" ?

זה בדר"כ מתקשר להודים, לא?

עכשיו, DrDeath ציין שיש לו תואר הנדסאי

דווקא לא שמתי לב שהוא אמר את זה.

ו"לחטט" רגליים נשמע לי ממש מגעיל. אולי התכוונת ל"לכתת".

עם רוב השאר אני די מסכים.

אולי חוץ מהרגלי כתיבה. איפה שלמדתי (באונ' העברית) דווקא מקפידים מאוד על קוד מאוד מסודר, הרבה יותר ממה שנתקלתי בו בצבא או בעבודה הנוכחית שלי.

פורסם

אכן Offshore זה חלומם הרטוב של ברוני ההיי טק ותעשיית IT הישראלים

וסיוטם של כל העובדים השכירים בתעשיות הללו

הגלובליזציה זו צרה צרורה

חברות ישראליות רבות מתחילות להעתיק את מרכזי הפיתוח למזרח אסיה , ארצות כגון סינגפור והודו

תכניתנים שם משתכרים כמו קופאית בסופר אצלנו, רק שבשבילם עם רמת שכר כזו הם יכולים לקנות בית

הדבר הבא שאני חושש ממנו זה הצפה של עובדי IT מהודו לכאן ויהפכו את השוק הזה לחאפרידאדה כמו שעשו עם ענף הבניה והחקלאות

עדיין אנחנו יכולים להתנחם בעובדה שאנחנו עדיין זולים יותר מהאירופאים ומהאמריקאים ולכן הם משקיעים בנו

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות, העשרתם את הידע שלי רבות (במיוחד Sharonbn).

רציתי גם לשאול דבר אחר, כללי יותר.. כשאני בא לראיון עבודה לא בוחנים אותי בעצם על שום דבר, הם מסתמכים על זה שאני דובר אמת במה שאני אומר, נכון? אז איך הם בטוחים שהם רוצים לקבל אותי אם לא הוכחתי להם בכלל שאני יודע משהו בתחום?

עוד שאלה, מה המשכורת שמקבלים בממוצע במקצוע ה-QA?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים