עבור לתוכן

האם צילום דיגיטלי מתקשה בפוקוס?

Featured Replies

פורסם

שמעו..אני קניתי קנון A610 ואני בהחלט יכול להגיד שאני לא מרוצה..............

היא מקרטעת בכל מה שקשור לפוקוס אוטומטי. הcamera shake warning מופיע כמעט בכל תצלום ביתי. תמונות רבות יוצאות מטושטשות למדי...יכול להיות שהמצלמה עצמה פגומה פיזית אולי? או שככה פועלות מצלמות דיגיטלות לא מקצועיות?

אציין שכמובן לא היה זכר לבעיות שכאלה במצלמה האנלוגית..הכל היה יוצא חד לגמרי. אבל זאת המצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי, כך שאני לא יודע למה לצפות

פורסם

תקרא את חוברת ההוראות, אם אין מספיק תאורה תעלה את הרגישות ל-100.

פוקוס, אתה עושה חצי-לחיצה עד שהמצלמה תתפקס ? הגדרת שימוש ב-AF Assist Beam ?

פורסם
  • מחבר

הAF ASSIST BEAM הזה תמיד פועל, האמת היא שהוא פועל רוב הזמן גם כשאני מכבה אותו בתפריט..זה לא ממש ברור לי.

פורסם

שמעו..אני קניתי קנון A610 ואני בהחלט יכול להגיד שאני לא מרוצה..............

זה בסדר, אחרי שתלמד לעבוד עם המגבלות שלה ולא נגדן אני בטוח שתהיה מרוצה.

היא מקרטעת בכל מה שקשור לפוקוס אוטומטי.

אם הניסיון הקודם שלך הוא עם מצלמת פילם רפלקס, אז זה די צפוי. מצלמות P&S משתמשות במערכת פוקוס מבוססת-קונטרסט במקום בזיהוי פאזות. זאת שיטה פחות מדוייקת והרבה יותר איטית, בעיקר באור חלש. מצד שני, עומק השדה הגדול מאפשר לקבל תוצאות טובות גם כשהפוקוס לא מדוייק במאה אחוז.

אם המצלמה לא מצליחה לפקס, נסה לכוון אותה לנושאים עם קונטרסט במרחק דומה לנושא.

הcamera shake warning מופיע כמעט בכל תצלום ביתי. תמונות רבות יוצאות מטושטשות למדי...

תתעלם מהסימן הזה ותלמד להכיר את מגבלות היציבות שלך. כשמהירות התריס איטית מדי מכדי לאפשר החזקה יציבה, פשוט תעלה את ה-ISO. התוצאה תהיה רועשת אבל חדה ושמישה יותר.

יכול להיות שהמצלמה עצמה פגומה פיזית אולי? או שככה פועלות מצלמות דיגיטלות לא מקצועיות?

תמיד יכול להיות שיש בעייה פיזית, אבל מהתיאור שלך נראה לי שפשוט היו לך ציפיות מוגזמות.

פורסם

בבדיקה הזאת אתה דיי מקל על הפוקוס של המצלמה, אני מניח שהוא מדבר על מצבים שיש אור יותר חלש. דרך אגב, לא מדובר פה במשהו שהוא אל-חזור, אתה יכול לצלם ולראות אם יצא לך מפוקס או לא בערך, אם לא אתה יכול לנסות להוריד את זמן החשיפה עד שתקבל את התוצאה שאתה רוצה. (סביר להניח שתצטרך להעלות ISO או לפתוח צמצם כשאתה עושה את זה..)

פורסם

בבדיקה הזאת אתה דיי מקל על הפוקוס של המצלמה

הבדיקה הזו לא בודקת בכלל את הפוקוס של המצלמה, היא בודקת את גבולות היציבות של הצלם.

דרך אגב, לא מדובר פה במשהו שהוא אל-חזור, אתה יכול לצלם ולראות אם יצא לך מפוקס או לא בערך, אם לא אתה יכול לנסות להוריד את זמן החשיפה עד שתקבל את התוצאה שאתה רוצה. (סביר להניח שתצטרך להעלות ISO או לפתוח צמצם כשאתה עושה את זה..)

אתה מבלבל בין שגיאות פוקוס לבין מריחות בגלל החזקה במהירות איטית. מדובר בשתי בעיות שונות. צלם מיומן לא בודק בכל תמונה את התוצאה ומצלם שוב ושוב בקומבינציות ISO/מהירות/צמצם שונות, הוא יכול להעריך לפי נתונים כגון מהירות התריס ומצב הזום האם התמונה תצא חדה בצורה מספקת, והאם יש צורך לשנות את ההגדרות של המצלמה. עם קצת הבנה וניסיון, אפשר לחסוך הרבה ניסוי וטעייה. בדיוק בגלל זה תיארתי את הבדיקה הזו, היא עוזרת ללמוד את המגבלות.

מצב ה-Preview שימושי, אבל צריך לזכור שגם בהגדלה מקסימלית לא תמיד אפשר לגלות במסך הקטן של המצלמה אם יש שגיאות בפוקוס או מריחות כתוצאה מתנועה או מרעידות היד. יש פרטים שניתן לראות רק במחשב בגודל של 100%.

ולגבי ההברקה שעל כל צילום אפשר לחזור, אני מאמין שאם תחשוב על זה עוד רבע שניה תבין לבד כמה שזה לא נכון, גם מבלי שאביא לך דוגמאות.

עריכה: איות

פורסם

צודק לגבי החלק הראשון, התבלבלתי עם הנושא של הת'רד.

אתה יכול למנות הרבה צילומי Indoors שאי אפשר לחזור עליהם כשתיים-שלוש שניות אחרי שהם צולמו?

פורסם

צילום ילדים, הבעות פנים...יש כל כך הרבה :)

פורסם

ועדיין יש יותר סיכוי שתוכל לצלם שוב צילום פנים מאשר צילום חוץ.

פורסם

זה פשוט לא נכון. הדבר שקובע אם ניתן לחזור על הצילום במדוייק הוא הנושא והנושא בלבד, לא המיקום שלו. נופים למשל הם צילומי חוץ שמאוד קל לצלם שוב ושוב באינספור קומבינציות ומשחקים. לעומת זאת, נושאי הפנים ש-Chevy ציין הרבה יותר דינמיים. פיספסת את ה-decisive moment, הוא לא יחזור יותר וזה לא משנה אם הוא קרה בחוץ או בפנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים