עבור לתוכן

לוח מומלץ ל-D820 וזיכרון DDR-II לאוברקלוק

Featured Replies

פורסם

היי אנשים.. ;)

התקציב ללוח הוא עד איזור ה-1000 ש"ח. למרות שאני מעדיף לחסוך כאן אם ניתן גם לאיזור ה-800, ופחות אם ניתן.

צריך שיתמוך במתח 2.1V ויותר לזיכרון, ויהיה סביר לאוברקלוק. המעבדים אני יודע אינם אוברקלוקרים מדהימים בכל מקרה (ולא, אין אופציה לקחת D920 במקום עכשיו, אולי בעתיד), השאלה אם יש לוח עם מחלקים טובים שמאפשר להריץ את הזיכרון במהירות גבוהה במיוחד בלי להמהיר את המעבד מעבר לגבולות שלו (עם מכפלה 14, וגבול של בערך 3.2 ג"ה, המעבד בטח לא יכול לסבול מעל באס של 230-240 מ"ה).

כמו שאני רואה את זה יש מספר לוחות פונטציאלים, אבל אני לא מעודכן במיוחד:

Abit AW8 (955X) + HEATPIPE? באיזור ה-950 ש"ח ב-KSP.

Asus P5LD2 945P - באיזור ה-780 ש"ח ב-KSP (או גירסת הדלוקס באיזור ה-1000 ש"ח).

Gigabyte 8I945P-G 945P - באיזור ה-600 ש"ח ב-KSP (וגירסת ה-Pro ב-890 ש"ח).

ואולי יש עוד לוחות שאתם מכירים ואני לא, אשמח לשמוע את דעתכם.

את הזיכרון אני מתכוון להזמין מחו"ל וחשבתי על כמה דגמים:

Patriot PDC22G6400LLK PC2-6400 800mhz DDR-II 2GB Kit

לא מצאתי יותר מדי פרטים עליו פרט לביקורת משתמש כאן ב-newegg, והת'רד הזה.. הוא נראה לי סה"כ סביר בשביל המחיר (באיזור ה-1250 ש"ח כולל המשלוח).. קצת מבאס שלא ראיתי עליו ביקורת רצינית לראות מה הוא באמת מסוגל לעשות.

OCZ Gold OCZ26672048ELDCGE-K PC2-5400 667mhz DDR-II 2GB Kit

באותו מחיר ניתן לקחת את אלו, שהם 667 מ"ה מסידרת ה-Gold ונראים חביבים למדי.. ראיתי ביקורות שהם מגיעים לאיזור ה-800 מ"ה גם כן, משתדל לקרוא עכשיו עוד ביקורות.

PQI Turbo PQI25400-2GDB PC2-5400 667mhz DDR-II 2GB Kit

או שאולי לא משתלם בכלל להשקיע כל כך הרבה בזיכרון יקר וכדאי להתספק באלו, שיעלו לי מחו"ל רק 810 ש"ח (אם כי הביקורות ב-newegg הן ככה-ככה, ספק אם אמינות במיוחד).

השאלה עם איזה לוח כדאי לעבוד, שיספק מחלקים טובים כך שב-235מ"ה באס, הזיכרון יהיה במהירות מירבית, והאם יש צורך בזיכרון יוקרתי באמת בשביל זה.

פורסם

לדעתי כול אחד מהזיכרונות האלו יספיקו לבאס הבמבוקש

ואפילו פחות מהם - לומרות שהגישה שלי היא המיוחד עם אתה קונה מח"ול , תקנה זיכרון איכותי עם אחריות בינלאומית

וכמובן שיבטיח לך לפי היצרן את הבאס המבוקש

ולגבי לוח אם , הרבה יגידו ASUS

אבל יש לי העדפה ל ABIT

ולומרות שאני לא בטוח שהשאלה במקום, במיוחד לא אלייך כאחראי פורום מפרטים מומלצים, לא עומד על הפרק מפרט מבוסס AMD עם DDR , איזה TCCD?

פורסם

השאלה שלך לא הכי קשורה אבל בסדר

ל Abit יהיה יתרון חד וחלק - הוא צ'יפסט 955X

לגבי הזכרונות ה-Patriot מבטיחים הכי הרבה

פורסם
  • מחבר

zoxs:

לבאס המבוקש ברור שהם יספיקו, אבל אני רוצה מהירות זיכרון מקסימלית. בתקציב הזה מדובר על 700-800 מ"ה ככל הנראה.. אלא אם כן מישהו יודע שה-Patriot הללו מסוגלים לעשות יותר במקרה. אני קצת מטיל בכך ספק בשל הבאס הגבוה שהם צורכים של 2.1V.. גורם לי לחשוב שהם מבוססים על שבבים דומים לאלו של ה-OCZ.

אני גם נוטה לכיוון ה-Abit, בעיקר בגלל ה-955X, ה-Heatpipe, והצבע השחור.. אני וקורא עליו ביקורות עכשיו..

יש לי כבר מפרט מבוסס AMD וניס 939, אני מתכנן כאן כמה שידרוגים, יכולתי לקנות מעבד AMD כפול ליבה חדש, אבל באותו מחיר אני מקבל מעבד כפול ליבה משומש של אינטל, עם 2GB זיכרון של DDR-II. חבל לי לקנות 2 ג"ב של DDR-I בימינו, זה פורמט שלדעתי עוד שנה כבר לא נראה בשוק, לכן חבל לי להשקיע על מערכת כזו.

אומנם מעבד חמים וקשה לקירור בשקט, אבל עדיין..

פורסם

אני לא חושב שב DDR 2 המתח הוא גורם כול כך מהותי , יכול להיות שאני טועה - עוד לא יצא לעבוד איתם

ובכול מקרה אין ספק שה PATRIOT ייתנו לך את התמורה הטובה ביותר והיא מובטחת ע"י היצרן

ובכול מקרה מהניסיון שלי עם ABIT הם יוצרים לוחות מצויינים , הלוח היחיד שאני רואה ברמתו אומנם לפלטפורמה של AMD זה ה EPOX

(פשוט יש לי סלידה מ ASUS כי הם תמיד יקרים מאוד )

והשיקול שלך נכון לגבי DDR II , אבל השאלה היא אם יש לך מערכת שהיא טובה וסוחבת טוב . לא כדי בנתיים לקנות את הזכרונות ועם סבלנות קצרה לרכוש AMD M2 ( ואני ממש לא פאן בוי אלא מדבר תמיד על עלות מול ביצועים ואם יש לך אפשרות לקנות מחו"ל אז אם אתה יכול לחכות אז שווה )

בכול אופן זה הולך להיות מחשב חזק מאוד

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

יש סטיקים של DDR-II שהמתח כן מהותי (אני יודע לדוגמא על צ'יפים D9 שמגיעים ל-1000 מ"ה, אבל נמצאים בכל הסטיקים היקרים מדי).

המערכת שלי סוחבת כמובן.

אבל אני בכל מקרה צריך לקנות מעבד חדש, עכשיו, בשביל ה-HTPC שלי. אז אם אני קונה AMD זה או לקנות 3200 ב-1000 ש"ח בערך, או לקנות כפול ליבה ב-1950 ש"ח.

העניין הוא שלא משתלם לקנות מעבד כפול ליבה חדש בימינו, במחיר של בין 1500-2000+ ש"ח זה יותר מדי ממה שאני מוכן (או צריך) להשקיע במעבד.

ולקנות עוד וניס 3000 זה טיפשי..

גם רציתי לשדרג את הזיכרון ל-2GB על הדרך ולקנות DDR-1 היום זו טעות. כמו שהיה לקנות כרטיסי HIGH END AGP לאחר שה-PCIE יצא.

מעבד לדעתי לא צריך לעלות יותר מה-1000 ש"ח, ובימינו הקהל הרחב כמובן יכול להסתפק במעבד שעולה חצי.

מכיוון שיש לי הזדמנות כרגע לקנות מעבד כפול ליבה ב-1000 ש"ח (שוב, משומש), ומכיוון שהפלטפורמה תומכה גם במעבדי 65nm של אינטל, זו מערכת הרבה יותר future-proof מאשר לחכות כרגע ל-M2, ואז לחכות עוד, עד שיהיה מעבד כפול ליבה במחיר יחסית תקציבי, בספק אם זה יקרה בכלל בעתיד הקרוב.

מצאתי ביקורת שאמרה שללוח של ABIT יש בעיה לרוץ ביחס 1:2 (ובעצם להריץ זכרונות DDR800 ללא OC), אבל היא קצת ישנה, ובעידכון ביוס האחרון של ABIT ליאור מצא שהם כותבים שיש תמיכה ב-DDR800.

צריך לחקור עוד קצת את נושא הלוחות..

מכיוון שהלוח יקנה בארץ יש עוד זמן, יותר חשוב להחליט על זיכרון שצריך להזמין מחו"ל עד מחר.

פורסם

ה Patriot מבטיחים 800MHz

הם נראים לי כמו הבחירה היותר טובה מאשר לסמוך על ביקורות על ה OCZ

פורסם

ה Patriot מבטיחים 800MHz

הם נראים לי כמו הבחירה היותר טובה מאשר לסמוך על ביקורות על ה OCZ

מסכים לחלוטין

פורסם
  • מחבר

אני תוהה אם להשקיע אולי קצת יותר בזיכרון

Mushkin 2GB XP2-5300 DDR2 3-3-3 model 991512

הביקורת הזו מאוד משבחת את הזיכרון שטוען לתזמונים נמוכים יחסית, ושמירה על באס גבוה (עד 800 מ"ה עם CL3 בביקורת). הם קוראים לו המחליף של שבבי ה-D9 שכל כך אוהבים ב-XS.

המחיר אם אינני טועה יצא באיזור ה-1600 ש"ח.

Patriot PDC22G55600+XBLK PC2-5600 700mhz DDR-II 2GB Kit

נמצא ברשימה של XtremeSystems בתור זיכרון עם שבבי D9 Fat body.. הבנתי שהוא עושה 800 מ"ה בתזמונים לא רעים של CL4.. יעלה באיזור ה-1520 ש"ח.

מבין שני אלו כנראה שעדיף ללכת על ה-Mushkin, כי הבנתי שגם שבבי D9 כבר לא קל למצוא ולא בטוח שזה מה שיש על ה-Patriot.

כשאני חושב על זה בדוגרי, התזמונים לא ישנו לי כל כך הרבה בביצועים, לא ברמה שאני ממש אשים לב.

מכיוון שאני לא פאנטי בעניין הזה, ורוצה לא להגדיל את החור בכיס יותר מדי, אני אחזור להתלבט על הזכרונות הזולים יותר.. ;)

הבעיה שלי עם Patriot זה שהבנתי שהם לפעמים מעולים ולפעמים נפילה.. וכבר ראיתי מקרים של זכרונות שלא עומדים במהירות המוצהרת שלהם.

פורסם

אם הם לא עומדים בהבטחה תשתמש ב RMA

פורסם
  • מחבר

נהייתי חמדן מדי.. :)

החלטתי ללכת על האופציה של להזמין D920 מחו"ל (כי היה אמור לצאת רק ~ 1200 ש"ח לעומת ה-1000 ש"ח למשומש).

ולכן ה-D820 המשומש נמכר למישהו אחר.

וישר לאחר מכן האופציה שלי להזמין מחו"ל בוטלה גם כן...

ובינתיים בכלל שריינתי לעצמי את ה-AW8 של ABIT מ-KSP כי יש להם רק שניים והם הפסיקו לעבוד עם ABIT.

המצב החדש בעצם, הוא שאני יכול להביא מעבד D920 חדש ב-1500 ש"ח.. שזה 300 ש"ח מעל מה שתכננתי להבליג ולהשקיע.

ובעצם גם אין לי אופציה של להזמין זיכרון מחו"ל, ואני גם ככה צריך לחסוך בזכרונות בגלל החריגה.

מה שאומר שכרגע אני רוצה זיכרון 667 מ"ה של 2GB בכמה שפחות כסף ואולי אם אופציות ל-OC..

חשבתי על Supertalent מ-KSP ב-550 ש"ח לסטיק.

G.Skill DDR2 667MHZ 1024MB 5-5-5-15 model: F2-5400PHU1-1GBNT

מנועה ב-500 ש"ח לסטיק..

יש משהו אחר בתקציב הזה? :-\

ומה הכי עדיף כאן?

עידכון: נוספה אופציה של Samsung 667 - דגם M378T2953CZ3 - CE6

באותה סביבת מחיר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים