עבור לתוכן

שאלה בקשר ללדים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר לד ליציאה של הספק כח שמתחברת לכוננים,

אפשר לשים את הלדים לבד (את הפלוס פחלק האדום ואת המינוס בשחור מתוך הארבע..) בלי נגד או משהו כזה?

פורסם

אפשר אבל הלד ישרף...

אני לא מבין גדול בלדים אבל אני יודע שצריך נגד תחכה לתשובה יותר מקצועית.

פורסם

אמממ מנסיון, אני עשיתי ככה , ועדיין עושה - הלדים הלבנים והירוקים נשרפו והכחולים מחזיקים.. מוזר :P

פורסם

לא, ממש לא

לדים לבנים (אולטרה ברייט) צורכים 3 ולט(בלדים הכחולים זה הולך אחרת)

אתה צריך נגד של 160 אום ניראה לי בשביל לחבר ל5 וולט

אני ניסיתי לשים 3.6 וולט עם 500 מילי אמפר(הבטריות של הטלפון בבית)

וזה פיצץ לי את הראש של הלד

יש מדריך מאוד מקיף ואיכותי שפרו מודר עשה פה בפורום על לדים

הנה קישור:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=157735.msg1330158#msg1330158

פורסם

אני רוצה לחבר לד ליציאה של הספק כח שמתחברת לכוננים,

אפשר לשים את הלדים לבד (את הפלוס פחלק האדום ואת המינוס בשחור מתוך הארבע..) בלי נגד או משהו כזה?

לא, אסור לחבר לדים ישירות לספק בלי נגד. אני ניסיתי לחבר לדים אדומים וכחולים, והם נשרפו לי תוך פחות משנייה. שרפתי ככה 5 לדים שחוברו בטור ל12V (כל הלדים UB...).

במדור מדריכים יש מדריך הרבה יותר מפורט על מה זה לד ולמה בדיוק אסור לחבר את הלדים בלי נגדים (המדריך קצת ארוך ואנשים בד"כ מפספסים את ההסבר על למה אסור.. אז נא לקרוא בעיון...)

פורסם

יש לדים שהצריכה שלהם 5 וולט שאותם ניתן לחבר ליציאת המולקס בלי שום בעיה !!!

:xyxthumbs:

פורסם

יש לדים שהצריכה שלהם 5 וולט שאותם ניתן לחבר ליציאת המולקס בלי שום בעיה !!!

גם אם מפל המתח על הלד 5V עדיין כשהלד נפרץ (מאיר) ההתנגדות שלו קטנה מאוד ולכן חייבים נגד להגביל את הזרם שישרוף את הלד.

פורסם

עזוב, אנשים פה לא מוכנים לקבל את העובדה הזאת, ולא משנה כמה פעמים כותבים להם את זה... ועוד אומרים שהמדריך של אלי לא מובן...

פורסם

יש לחבר שלי מארז גנרי שבא עם 4 לדים בצדדים שלו והם מחוברים ישיר למולקס ל5 וולט בלי שום נגד בללי שום נעליים !!

פורסם

יש לחבר שלי מארז גנרי שבא עם 4 לדים בצדדים שלו והם מחוברים ישיר למולקס ל5 וולט בלי שום נגד בללי שום נעליים !!

גם אצלי יש 2 לדים שמחוברים במקביל ישר למולקס 5 וולט בלי שום נגד והם חיים :P

פורסם

גם אצלי יש 2 לדים שמחוברים במקביל ישר למולקס 5 וולט בלי שום נגד והם חיים :P

Recpect אחי...

IG אתה סתם יוצא על אנשים !! אומרים לך שדברים כאלה הגיוניים ואתה מתעלם מהמציאות...

פורסם

הם לא מחוברים ישר על המולקס יש גם נגד

ואני כל זה הפריע לי לישון

וניתקתי הכל

פורסם

Recpect אחי...

IG אתה סתם יוצא על אנשים !! אומרים לך שדברים כאלה הגיוניים ואתה מתעלם מהמציאות...

שמע, אחרי שאני אישית שרפתי יותר מ10 (בסביבות ה14... לא זוכר בדיוק...) לדים כשניסיתי לראות איך התאורה תהייה לפני שאני מקבע אותה (שוב, חיבור של 4 או 5 לדים בטור ל12V... טור של 4 לדים UB דורשים מתח של 14V, ככה שמבחינת המתח לא היתה צריכה להיות בעייה!) , והצלחתי בניסוי רק עים נגד, אף אחד לא יכול לטעון שאני לא מכיר במציאות. מבחינתי, המציאות היא שלדים בלי נגד, בחיבור ישיר למולקס נשרפים. יותר מזה, לפי חישובים פיסיקאליים, לדים בחיבור ישיר למולקס מקבלים זרם הרבה יותר גבוה ממה שהם יכולים לעמוד בו- ונשרפים.

שוב #2: במדריך של אלי (alianyn...) על גופי תאורה יש הסבר יפה מאוד על למה חייבים נגד... מומלץ לקרוא.

פורסם

אבל אני מסביר לך שלד 5 וולד אפשרי לחבר לאדום-שחור במולקס (גם כן 5 וולט) = התאמה !!

וחוץ מזה אני וGIGABOT בזמן שעבדנו על הפרויקט שלנו חיברנו לד UB 3.6 וולט לשנאי שהיה על 6 וולט והוא שרד משום מה.. בלי נגד בלי כלום..

צבע כחול אני חייב לציין !!!

פורסם

אבל אני מסביר לך שלד 5 וולד אפשרי לחבר לאדום-שחור במולקס (גם כן 5 וולט) = התאמה !!

וחוץ מזה אני וGIGABOT בזמן שעבדנו על הפרויקט שלנו חיברנו לד UB 3.6 וולט לשנאי שהיה על 6 וולט והוא שרד משום מה.. בלי נגד בלי כלום..

צבע כחול אני חייב לציין !!!

תביא לינק לדף נתונים של הלד ששרד. מעניין לדעת מה הזרם שהוא מסוגל לספוג במקסימום.

איזה שנאי חיברת לו?

אם זה מהשנאים המצ'וקמקים שיש להם בורר מתח בחזית אני מניח שהוא פשוט מוגבל בזרם שלו ולכן לא הספיק כדי לשרוף את ה LED.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים