עבור לתוכן

אני מעוניין לרכוש מקרן המיועד לצפייה בסרטי קולנוע בבית ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

התקציב שלי הוא מינימום עם אפשרות להעלאה, זאת אומרת שאני רוצה לשלם כמה שפחות אבל לא להתפשר על משהו זבל אלא רק על משהו טוב אז אם אני מתחיל מ5 אלף ואתם אומרים שחייב לפחות 8 אני אשים 8.

כבר פתחתי דיון דומה לזה לפני יותר משנה כשהתעניינתי בנושא אבל עכשיו אני שוקל ברצינות.

1. זה נכון שבמקרן רואים פחות טוב מאשר בטלויזיה?? אם זה נכון אז בשביל מה לקנות? יש לי טלויזיה רגילה ורואים בה ככה ככה, הרבה פחות טוב ממה שרואים במחשב. הכי מעצבן בטלויזיה זה לא רק שהאיכות פחות טובה אלא שבסצנות בהירות הטלויזיה זורקת אור מאוד חזק ואפילו מסנוור ישר לעיניים ואנחנו רואים סרטים תמיד בחושך.

2. עד כמה הרזולוציה חשובה? ומה זה הדחיסה? הדחיסה עוזרת במשהו, היא נותנת תוצאה כמו אותו רזולוציה כשהיא אמיתית ללא דחיסה? היה בחור אחד כאן שאמר שהנתונים כלל לא חשובים אלא רק מה שרואים, אני חושב שלפעמים בחדר תצוגה של חנויות העין מטעה כי הם יודעים מה לעשות כדי שזה יראה הכי טוב אצלם.. ובנוסף רשום בפירוש באחד המדריכים שככל שהרזולוציה גבוהה יראו יותר חד פריטים קטנים, למשל תצוגה כמו WORD יראו את האותיות טוב יותר. אני אמנם רוצה לרכוש את המקרן לצפייה של פעם בשבוע בסרטים ולא במצגות אבל עדיין רוצה שזה לא יהיה משהו זבל.

3. עוצמת אור, כנראה שאני לא זקוק למשהו כביר, השימוש הוא ביתי בלבד לרוב בחדר קטן שהמרחק בין הקיר למקרן בכלל לא גדול בערך 4 מטר. ואם יהיה צורך אולי נעביר לסלון. אני בכל זאת לא ארצה עוצמה חלשה מידי כי לא אדע איך ארצה להשתמש בו בעתיד. יכול להיות שבגלל המרחק הקצר בין המקרן למסך תהיה הגבלה על הגודל של התמונה ולא אוכל לראות תמונה גדולה יותר אם אני ארצה?

4. חיבורים: צריך שיהיה לו חיבור לכרטיס מסך של המחשב כי משם אני רואה סרטים בדרך כלל. לכרטיס מסך שלי יש יציאת RGB זה טוב? איזה חיבורים חשוב שיהיה?

5. איך אני אדע איזה גודל מסך לבן לקנות? זה משנה איזה סוג? ואני מעדיף מסך רחב כי רוב הסרטים הם בגודל רחב ולא 3:4

אני חושב שמסך הקרנה על חצובה יתאים לי כי ככה אפשר בקלות להעביר אותו לסלון למשל, הדבר היחיד שמפריע לי זה המראה הזה שהוא על חצובה זה נראה זול כזה ולא יפה... בכל מקרה אני רוצה שהוא יהיה גדול כמה שאפשר אפילו אם הוא לחדר קטן, אם אני ארצה להעביר אותו לסלון או להעביר אותו למקום אחר ואני ארצה לקבל תמונה יותר גדולה מה אני אעשה אשים סדין?

רשום גם שצריך שהמסגרת של המסך תהיה בצבע שחור, עד כמה זה באמת חשוב או משנה?

6. עוצמת ניגודיות, קונטרסט.... איזה צריך? HDTV צריך? הבנתי שזאת טכנולוגיה שתהיה רק בעוד כמה שנים בארץ ושזה מיותר

7. טכנולוגיה DLP וLCD הבנתי שהם הטכנולוגיות הכי טובות, אז איזה מהם יותר טוב לי?

תנו לי כמה הצעות למקרנים שטובים לי....

תודה :)

דרך אגב, למה אין שום סטיקי בנושא מקרנים?

פורסם

קודם כל

מקרן אינו תחליף למקלט TV

המנורה יש לה זמן חיים של 2000 שעות בערך

כך שבשימוש מסיבי של 4 שעות ליום בעוד כ שנתיים צריך להחליפה עלות כ 2000 שח

יש הרבה מקרנים זולים היום

אם כבר קונים מקרן התומך ממשית ב HD

אופקית 1024

יש מקרנים עם אנסיומנס גבוהה מאד אבל אינם מתאימים לצפיה בסרט

זה יותר מתאים למצגות ובאור חדר

פורסם
  • מחבר

כפי שכתבתי אני רואה סרטים פעם בשבוע או פעם בשבועיים עם חברים, כל פעם רואים שני סרטים אז נגיד מקסימום 4 שעות בשבועיים. כשהשוותי בין טלויזיה למקרן התכוונתי רק בזמן שאני צופה בסרטי קולנוע כשהטלויזיה מחוברת למחשב

ואני לא רואה כל יום, וברור שזה לא תחליף לטלויזיה זה רק לצפייה בסרטים כשחברים נפגשים.

המנורה יש לה זמן חיים של 3000 ומעלה, זאת אומרת שצריך 750 פעמים להפגש עם חברים פעם בשבוע (למרות שזה לפעמים פעם בשבועיים אבל נחשב לפי שבוע) זה יוצא 4 שבועות בחודש, 4 כפול 12 חודשים = 48 פעמים בשנה. 48 כפול 16 שווה 768 פעמים.

זאת אומרת שתוך 16 שנה תישרף לי המנורה. חבל שלא קראת כמו שצריך את הדרישות שלי.

מה זה תומך HD? תן דוגמאות. איזה מקרנים טובים יותר ואיזה מקרנים פחות טובים לצפייה בסרטים?

פורסם

תראה לפני כמה חודשים רציתי גם אני לקנות מקרן

אבל בגלל שיש לי מערכת קליטה לווינית ויש כבר שידורים בפורמט

מה שניקרא חדות גבוהה ברזוליציה 16X9

1024 אופקית ואף יותר יש מלא מקרנים שלא תומכים ואז התמונה

לא מוצגת כלל

עשיתי מלא חיפושים וקיבלתי כאב ראש מיזה וירדתי מכך

ידוע לי על כמה חברות

OPTOMA

PANASONIC

SONY

כל אלו HP BNQ וכל השאר לא לגעת

יש לקחת בחשבון מינמום עשיריה

ואם קונים שפנל ה LCD יהיה 16X9

ולא 4X3 למרות שאפשר לראות בו 16X9 עם קווים שחורים למעלה ולמטה

ב פנל 16X9

אין את הקווים השחורים בתמונה 4X3 כי האלמנט עובד בו רק החלק של 4X3

פורסם

אני לא מבין גדול במקרנים אבל יש לי 2 עצות בשבילך:

1. תבדוק טוב טוב את הנושא של רזולוציות High Defenition.

2. תשאל את כל השאלות שלך פה: http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=2

פורסם

אם אני לא טועה הAE 700 יכנס לתקציב(אמנם רק 720P אבל טוב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים