עבור לתוכן

מה העיר בירה של הולנד?

מה העיר בירה של הולנד? 387 הצבעות

1. 1. מה העיר בירה של הולנד?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

טוב מכיוון שאני גרתי בהולנד לשנתיים עד לפני שנתיים אני יכול לעזור לכם קצת...

בהולנד באמת יש בלבול גדול.

יש הרבה אנשים שחושבים שהאג היא עיר הבירה... (גם אני הייתי אחד מהם).

אז האג היא כמו שאמרו, העיר עם כל הממשלה והמלכה אבל אמסטרדם נשארה עיר הבירה.

האג היא גם עיר הבירה של האיזור ב-The Netherlands שנקרא הולנד - בישראל קראו לארץ הולנד ולא ברור למה - זה לא השם הנכון. פעם הולנד היה חלק נפרד או משהו כזה ואז צרפו את כל השטח למדינה אחת.

אז בקיצור, אמסטרדם.

• תגובות 42
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הנה דוגמא להוכחה נוספת, הפעם מהאתר הרשמי של משרד החוץ של ממשלת הולנד:

אולי גם לממשלת הולנד אין מושג? ::)

תודה רבה פרוג, אתה ממשיך וממשיך ללא הפסק להדהים אותי ביכולות החיפוש והמציאה שלך (עוד מימי PCPRO).

hehe... תזכיר לי לכתוב פעם מדריך לחיפוש באינטרנט ;D

גם עם גוגל, יש עדיין כמה טריקים שעוזרים מאוד למצוא את מה שאתה צריך. את החיפוש הזה למשל הגדרתי כך:

1. חיפוש אתר רשמי של הולנד. מילות מפתח:

netherlands government site:.nl

2. כניסה לאתר שנראה לי מתאים (http://www.minbuza.nl/english/homepage.asp האתר הרשמי של משרד החוץ שלהם)

3. לינק פנימי הוביל אותי ל-http://www.history-netherlands.nl שנראה מבטיח.

4. חיפוש נוסף בגוגל, הפעם בתוך האתר שמצאתי:

capital site:history-netherlands.nl

זה הכל ;D

Prog.

פורסם

אבל בנושא כתוב מה עיר הבירה של הולנד נכון? ;D

וזו באמת האג. :). OWNED.

פורסם

אבל בנושא כתוב מה עיר הבירה של הולנד נכון? ;D

וזו באמת האג. :). OWNED.

אני חושב שמצאתי את שורש הבעיה... כנראה שאתה לא מכיר את המילה האנגלית "Capital".

ובכן, תרשה לי לקצר, בסדר? Capital = עיר בירה :bash:

ואם אתה מתעקש, אמסטרדם היא ה-Hoofdstad (עיר הבירה בהולנדית) והאג היא ה-Hofstad (העיר בה יושבת הממשלה, שוב בהולנדית).

זה גם לא מקרה ייחודי.

• בין 1990 ל-1999, הייתה ברלין בירת גרמניה ובון מושב הממשלה.
  • בצ'ילה, הבירה היא Santiago de Chile, אבל מושב הממשלה הוא ב-Valpariso.
  • בדרום אפריקה הלכו רחוק יותר, להם (בניגוד למקרים האחרים כאן) יש שלוש בירות רשמיות שונות
  • Yamoussoukro היא הבירה של חוף השנהב, אבל Abidjan היא מושב הממשלה.

אמרת OWNED? ;D

Prog.

פורסם

עשיתי חיפוש ב Ask Jeeves הפעם לשאלה:

What is the capital of the Netherlands?

ונחש מה מצאתי:

http://www.worldtravelguide.net/data/nld/nld.asp

It is easy to imagine The Netherlands as just Amsterdam; the nation's capital city is one of the most visually stunning in the world...

::)

פורסם

בירה של מדינה זאת העיר המוגדרת ע"פ חוק או ע"פ תקדימים הסטוריים שהפכו אותה לבירה.

אמסטרדם היא הבירה. בהאג נמצאים כל משרדי הממשלה וארמון המלוכה הרשמי.

לומר שהבירה של הולנד היא האג זה כמו לומר שורסאי היא הבירה של צרפת ולא פריס, כי כשעוד היית שם מלוכה זאת היה מקום מושבם של מלכי צרפת.

בון היית הבירה של מערב גרמינה, כי ברלין היית בתוך גרמניה המזרחית ובעצמה היית מחולקת. הדבר הראשון שהקנצלר שרדר עשה לאחר היבחרו זה פיכת ברלין לבירה הרשמית של גרמניה, בכדי להדגיש את האחדות שלה.

ואם אתם רוצים דוגמא קרובה יותר: בישראל כמעט ממחצית משרדי הממשלה נמצאים בת"א(משרד המשפטים, משרד החוץ, משרד הבטחון המטכ"ל), רב השגריריות נמצאות בת"א וכל מקום בעולם רואים בה בעיקר המרכזית, וירשולים היא עיר כבושה שמבחינת החוק הבינלאומי היא שטח מחלוקת שלא שייך לשום מדינה או יישות(גם לא לפלשתינאים או לירדנים) - השליט האחרון הלגיטמי באמת שהיה על ירושלייים היו הבריטים מבחינת החוק הבינ"ל - אבל אני לא רוצה להכנס לזה. אבל? היא מוגדרת כבירה של ישראל היות וזה קבוע כך בחוק.

פורסם

מה טעם הסקר האידיוטי הזה?

כאילו, איזה בנאדם מחכים לא יודע את התשובה לשאלה הטיפשית הזו?! מי צריך לפתוח אטלס?!?!?! רק אנשים שבשלוש יחידות מתמטיקה ושרוטים לגמרי.

אני למדתי שלוש יחידות מתימטיקה, יש לך בעיה עם זה?

פורסם

האמת שכן...

לאחר שראיתי לראשונה במו עיניי את רמת הלימוד והלמידה בשלוש יחידות.

דף עבודה ראשון בשנה :

"המשיכו את הסדרה ע"י קפיצה של 3 כל פעם: ___,___,___,___,2".

או דוגמא נוספת, החבר'ה שם בשלוש קיבלו סדרה של אבני דומינו והיו צריכים להמשיך את הסדרה. הקטע הוא, שאבני הדומינו נבנו בסדר 0 1 2 3 4 5 6 0 ___ ___ ____ ___ ___ השלם את החסר.

טמטום צרוף וטהור.

פורסם

וואי חברה אתם משהו לא מהעולם הזה, אפילו על שאלה כמו "מהי עיר הבירה של?" אתם מסוגלים לפרוס את הויכוח על 3 עמודים!

תופעת טבע או שריטה עמוקה? (אני אפתח על זה סקר ;D)

פורסם

הייתם חייבים להטריח ככה את פרוג? הרי כבר בעמוד הראשון אמרתי לכם שאמסטרדם היא הבירה, וזה אחרי שאני בעצמי קפצתי לבדוק ב Holland.com...

למה לא מאמינים לי?!

:'(

פורסם

האמת שכן...

לאחר שראיתי לראשונה במו עיניי את רמת הלימוד והלמידה בשלוש יחידות.

דף עבודה ראשון בשנה :

"המשיכו את הסדרה ע"י קפיצה של 3 כל פעם: ___,___,___,___,2".

או דוגמא נוספת, החבר'ה שם בשלוש קיבלו סדרה של אבני דומינו והיו צריכים להמשיך את הסדרה. הקטע הוא, שאבני הדומינו נבנו בסדר 0 1 2 3 4 5 6 0 ___ ___ ____ ___ ___ השלם את החסר.

טמטום צרוף וטהור.

אתה יכול לצחוק עד מחר, יש אנשים שלימודי מתימטיקה הם לא בראש מעיניים, הם לא הולכים לראות את הנושא הזה אחרי התאריך של בחינת הבגרות אז אין להם שום סיבה ללמוד את המקצוע המזעזע הזה.

פורסם

אהם.... כל אדם חושב, לדעתי, חייב לדעת מתמטיקה לפחות ב 5 יחידות ואפילו יותר. ה 5 יחידות שמלמדים כאן בישראל זה פאדיחה - תבדוק את הרמה ברוסיה, אתה תזדעזע!

פורסם
אתה יכול לצחוק עד מחר, יש אנשים שלימודי מתימטיקה הם לא בראש מעיניים, הם לא הולכים לראות את הנושא הזה אחרי התאריך של בחינת הבגרות אז אין להם שום סיבה ללמוד את המקצוע המזעזע הזה.

בסדר. אתה שאלת אותי אם יש לי בעיה עם מי שלומד 3 יחידות, ואני עניתי בחיוב.

פורסם

חחחח

הקטע עם זולטריקס לגמרי קרע אותי :lol: :lol: :lol: .

אני הצבעתי אמסרטדם דרך אגב , בלי להסתכל על הדפים , זאת פשוט נראתה לי התשובה ההגיונית ביותר ...

גם הקטע עם ה capital היה מצחיק מאוד....

פורסם

אהם.... כל אדם חושב, לדעתי, חייב לדעת מתמטיקה לפחות ב 5 יחידות ואפילו יותר. ה 5 יחידות שמלמדים כאן בישראל זה פאדיחה - תבדוק את הרמה ברוסיה, אתה תזדעזע!

יכול להיות אדם חושב, אבל שלא חושב מתימטיקה כי זה לא מעניין אותי, כי הוא לא רוצה להאתמץ בשביל זה וכי הוא פשוט לא בנוי לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים