עבור לתוכן

התלבטות לפני קניה בין ה fuji s5600 ו minolta z6

Featured Replies

פורסם

לא אוהב פלאשים...

פורסם

אני מניח שאין לך ניסיון עם פלאש מוקפץ, ואם יש לך ניסיון ואתה עדיין לא אוהב פלאשים, אז כנראה שלא השתמשת בו נכון. אין לי הסבר אחר.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים לגבי זה שהעדשת 38 מ"מ שלה זה בהחלט חיסרון.. מה ההבדל בין עדשת 35 מ"מ לעדשת 38 מ"מ ברוחב התמונה? סליחה על הבורות...

אם אני לא טועה גם לפוג'י יש פלאש קופץ שנותן זווית גבוהה יותר.. אני מסכים לגבי זה שתושבת לפלאש חיצוני היא יתרון... אבל זה בהחלט פריט מסורבל נוסף להיסחב איתו ועוד הוצאה כספית גדולה למדי...

ואם אני כבר מתעניין האם ה s9000 שווה את המחיר הכפול שלה (פי 2 בידיוק) ואת המשקל הכפול שלה?

פורסם

35mm זה די מגביל (עד כדי כך שבעצמי לא הייתי קונה מצלמה עם עדשה כזו). 38mm כבר ממש בלתי נסבל. אם תצלם עם מצלמה כזו תראה כמה פעמים אתה צריך משהו רחב יותר.

ל-S5600 אין אפשרות לחבר פלאש חיצוני. יש לה פלאש פנימי שמאפשר רק הפלשה ישירה (כלומר הדרעק הרגיל).

לגבי ה-S9000, היא מצלמה שנותנת המון עבור המחיר שלה ובהחלט שווה את התוספת, השאלה אם יש לך אפשרות לעלות בתקציב.

פורסם

בתור הבעלים של הS9000, היא שווה כל גרוש שהשקעתי בה (:

פורסם
  • מחבר

אני בטוח שכולכם מדברים מניסיון כשאתם אומרים כמה נוראית היא עדשת 38 מ"מ אבל תהיץי אם תוכלו להראות לי את ההבדל בין תמונה של 38 מ"מ , 35 מ"מ ו 28 מ"מ... עיקרון כרגע אני מצלם עם מצלמת 35 מ"מ ולעיתים רחוקות רוחב התמונה מפריע לי... וכשזה קורה אני פשוט מבצע צילום פנורמי. האם ההבדל בין 38 מ"מ ל 35 מ"מ מצדיק את רכישת ה z5 לעומת ה s5600?

פורסם

דני העלה לפה לא מזמן תמונה שממחישה את ההבדל בין 28 מ"מ ל35 מ"מ, תריץ חיפוש ותמצא אותה...

אחרי שראית את זה תנסה להעריך מה ההבדל בין 28 ל 35 ול 38 מ"מ, מה שבטוח בין 28 ל 38 יש הבדל רציני מאוד.

פורסם
  • מחבר

בין 28 ל 28 אני בטוח אבל בין 38 ל35?

פורסם

אני מניח שקיים הבדל, אני לא בטוח כמה הוא רציני אבל קיים...

פורסם
  • מחבר

גם אני בטוח שהוא קיים...

אבל אני לא חושב שהוא רציני מספיק...

הs9000 באמת מלהיבה... אבל מניסיון להיסחב עם משקל כזה זו לא בעיה?

פורסם

תראה, היא לא ממש קומפקטית, היא לא תיכנס לך בכיס, אבל היא נוחה מאוד לאחיזה ובסה"כ לא תופסת כ"כ הרבה מקום, כולל התיק שלה...

היא גם נותנת הרבה ביחס לחסרונות שלה אם אפשר לקרוא לזה ככה ( המשקל והגודל ). לי אישית זה לא מפריע, אני מסתדר איתה, למרות שאני שוקל כרגע לקנות איזו מצלמה קטנה שתיכנס לי בכיס, משהו בסגנון של הקודאק V530, בשביל כל התמונות שאני 'מפספס' כביכול כשהS9000 לא איתי, בכל זאת בגלל המחיר שלה אני לא לוקח אותה איתי לכל מקום...

פורסם

מה מונע ממך לקחת אותה לכל מקום

פורסם

הגודל, המשקל, הפחד שיקרה לה משהו... תקרא לזה פרנויה אבל עם הכסף שהשקעתי בה תמיד צריך לחשוב איפה אני משאיר אותה ומה אני אעשה איתה כל הזמן..

כשאני לא יכול לקחת אותה איתי לכל מקום לפעמים אני מפסיד רגעים מסוימים שהייתי רוצה שהיא תהיה איתי שם... לדוגמא כשיצאתי להצגה עם כל התיכון בתל אביב ובדרך ראיתי חתול 'קופץ' מתוך שיח, תמונה חמודה ויפה שהייתי רוצה לצלם, כשאני הולך למכון ורואה שקיעה ממש יפה, או שאני סתם בביצפר וקולט קומפוזיציה מיוחדת.. כל אלה הזדמנויות שהS9000 לא יכולה להיות איתי..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש לי את הפוג'י 5600. אני כרגע שטיול שניו זילנד ואני יכול לומר לך שהיא פשוט מדהימה! דרך אגב ניתן ועוד איך להשוות אותה ל-9000 והם מאוד דומות בביצועים, מהשוואה שעשיתי עם חבר שלי שלו יש את ה-9000 התמונות של ה-5600 נקיות יותר מבחינת רעש. לטעמי במצלמות הזום היא כיום מנפיקה את התמונה היפה ביותר (אני לא מכליל את הסוני אר 1 או את ה-9000 כיוון שהן מתומחרות כבוה הרבה יותר). אם תרצה, שלח לי הודעה פרטית אני שלח לך למייל כמה תמונות שלה תתרשם בעצמך.

החסרונות שלה, צילום לילה בינוני, עדשה לא ממש רחבה (אין לאף אחת ככה שזה חיסרון של הקטגוריה בכלליות). לא צריך ממש פלאש כי יש לה יכוטלות איזו ממש טובות ואז הצבעים יוצאים ממש יפה בלי העיוות של הפלאש. וגם אין בעייה של רעד ככה שהמייצב לא כזה קריטי וזאת שוב בגלל יכולת לעלות איזו. לא תתאכזב, מבטיח.

מצטער על הכתיבה המרושלת, אני משתמש במקלדת ווירטואלית.

פורסם

אם הדפסה מה-S9000 יצאה פחות נקיה (מבחינה כלשהי) מאשר הדפסה באותו גודל מה-S5600, יכול להיות לזה רק הסבר אחד - ה-S9000 של חבר שלך תקולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים