עבור לתוכן

1.מהו זיכרון FLASH במחשב PC? כיצד ניתן להגן עליו בפני כתיבה לא רצויה?

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להסביר לי את הזיכרון הזה בבקשה ?

פורסם

הכוונה היא לשבב עליו נמצאת תוכנת ה BIOS. זהו זיכרון מסוג EEPROM, או בתירגום לעברית - זיכרון קריאה בלבד בר תכנות, הניתן למחיקה בצורה אלקטרונית. זיכרון זה שומר מידע ללא צורך במתח חשמלי.

ה BIOS הוא התוכנה הראשונה שמופעלת ברגע שהמחשב נדלק. הוא מריץ בדיקות שונות וקובע את תצורת החומרה במחשב (מהירות מעבד, דיסקים קשיחים וכד'). בשנים האחרונות ניתן לעדכן את התוכנה הזו, בעיקר כדי לאפשר תמיכה בחומרה נוספת או לצורך תיקון באגים בגירסה הקיימת. השימוש בשבבים מסוג EEPROM מאפשר שיכתוב של המידע שעל השבב בלי צורך להוציאו בכלל מהמחשב, כלומר ניתן לעדכן את ה BIOS דרך המחשב עצמו (בעזרת תוכנה מתאימה).

כמובן ששימוש ב BIOS שלא מתאים ללוח האם יגרום ברוב המקרים להשבתת הלוח, ולכן יש לדאוג לעדכן את ה BIOS רק לגירסה המתאימה ללוח האם הקיים.

הגנה מפני כתיבה ל BIOS נעשתה בעבר ע"י הזזת ג'מפר על הלוח, אולם בשנים האחרונות הג'מפר הזה נעלם, ואם האופציה הזו קיימת בכלל, היא קיימת אך ורק ב BIOS עצמו. ההגדרות השונות אגב נשמרות בשבב אחר הידוע כ CMOS. שבב זה צריך מתח קבוע כדי לשמור על המידע שבו, ולכן הוא מחובר לסוללה שעל הלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים