עבור לתוכן

המחשב שלי עושה ריסטים

Featured Replies

פורסם

לפני כמה ימים המחשב עשה ריסטים והחלטתי לקחת אותו לתיקון שיבדקו..כי אחד המאווררים שעל הלוח לא עבדו טוב וחשבתי שזו הסיבה..

הטכנאי אמר לי שהוא בדק והקבלים של הלוח אם לא טובים ואם הבנתי נכון אז הלוח אם גם לא טוב...

הוא אמר שעדיף לשים חדש ואמרתי לו בסדר..

הוא החזיר לי את המחשב ושמתי לב שהוא החליף את המאוורר של המעבד ולא שם אחד חדש!

שהפעלתי תמחשב המאוורר של המעבד עשה הרבה רעש ושוב התחילו הריסטים אבל הפעם פחות..

הורדתי עכשיו את התוכנה Speed Fan לבדוק את הטמפ' וזה מה שמופיע לי:

Fan01 Temp1 :34'C

Fan 02 Temp2 :66'C

66 מעלות ויש אייקון בצד של אש..וזה נראה לי מסוכן..האם מדובר במאוורר של המעבד?

בכל אופן אני לא מבין גדול אבל נראה לי די הגיוני שבגלל המעבד יש ריסטים ולא בגלל הלוח אם הישן..

אני צריך עצה מה לעשות..יש לי את הלוח אם הישן ואני יכול לבדוק אותו אצל טכנאי אחד כדי לדעת אם זה באמת לא בסדר מה שנראה לי הגיוני מאוד..

אשמח לעצות

תודה

פורסם

ואולי זה הספק כוח...

אולי זה גם מאוורר וגם לוח לך תדע...

פורסם

יכול להיות גם זכרונות

פורסם
  • מחבר

נראה לי שזה המאוורר של המעבד..

כי הריסטים באים רק מתי שהוא מתחיל להרעיש ולפעמים הוא גם נעצר לרגע ושוב חוזר לפעול..ואז בא הריסט..

עכשיו למשל זה שקט ואין ריסט כבר הרבה זמן..

השאלה גם מזה ה66 מעלות איך אני יכול לברר על איזה מאורר מדובר והאם זה מסוכן 66 מעלות

פורסם

1. באיזה מעבד בכלל מדובר?

2. איזה לוח היה לך ואיזה לוח יש לך עכשו?

3. האם קיבלת את הלוח הישן חזרה? האם ראית שיש עליו קבלים מנופחים/מפוצצים לפני שהחלפת אותו?

תשתמש בתוכנה כמו Everest כדי לזהות את המעבד שלך, ובהרבה מקרים היא גם תגיד לך את הטמפרטורות של הרכיבים השונים (לוח, מעבד, דיסק קשיח).

אם הבעיה היא במאוורר המעבד, יכול להיות שהטמפרטורה הגבוהה, שנגרמת כתוצאה מפיזור חום לא יעיל, היא הגורם לאיתחולים.

במקרה הכי גרוע תחזור לאותו טכנאי ותגיד לו שלמרות ששילמת לו והוא אמר שהבעיה תוקנה, הבעיה עדיין חוזרת על עצמה.

פורסם

3. האם קיבלת את הלוח הישן חזרה? האם ראית שיש עליו קבלים מנופחים/מפוצצים לפני שהחלפת אותו?

תשתמש בתוכנה כמו Everest כדי לזהות את המעבד שלך, ובהרבה מקרים היא גם תגיד לך את הטמפרטורות של הרכיבים השונים (לוח, מעבד, דיסק קשיח).

אם הבעיה היא במאוורר המעבד, יכול להיות שהטמפרטורה הגבוהה, שנגרמת כתוצאה מפיזור חום לא יעיל, היא הגורם לאיתחולים.

במקרה הכי גרוע תחזור לאותו טכנאי ותגיד לו שלמרות ששילמת לו והוא אמר שהבעיה תוקנה, הבעיה עדיין חוזרת על עצמה.

כן הוא צודק, תוריד את התוכנה memtest של בדיקת זיכרון ותבדוק אותו איתה, הרבה פעמים זאת הסיבה.

וגם כמובן מאוד הגיוני ואולי אפילו יותר שהבעיה בחום של המעבד, לך לטכנאי ותראה איך אתה יכול לפתור את זה.

אני לא מאמין שהבעיה היא בלוח אם.

פורסם

מועבר לתמיכה טכנית

פורסם
  • מחבר

מעבד AMD 1800

הלוח האם הישן הוא של חברת GIGABYTE

דגם KT300 או 400 לא זוכר

הלוח אם עכשיו זה

Asrock K7-Upgrade 600

הלוח אם הישן אצלי ושאני מסתכל עליו לא נראה שיש משהו הרוס

אני יוריד את התוכנה שאמרת כדי לבדוק תרכיבים...

פורסם
  • מחבר

הנה סקרין שוט מהתוכנה..לגבי המעבד..

תגידו לי אם משהו כאן חריג..אני מתאר לעצמי שהטמפ' גבוהה מידי..

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי מה שרשום לך באוורסט הטמ"פ של המעבד גבוהה מדיי , תבדוק אם יש משחה טרמית , ויכול להיות גם שלא שמו משחה טרמית טובה ..

בכל מקרה גם נראה לי שהחיישן של המעבד דפוק כי אם יש לך 61 מעלות והמאוורר של המעבד עובד על 2000 סל"ד כנראה הוא לא משדר נכון ..

תכנס לביוס ותגיד לנו מה רשום לך שמה ...

פורסם

אחי

תעיף תטכנאי הרמאי הזה דחוף

חירטט אותך אחי

פייייייי אני שונא בניאדם לא אמינים בטירוף

קיצר אחי זה המעלות

תבדוק את ההיטסינק אם הוא מהודק

פורסם
  • מחבר

אחי

תעיף תטכנאי הרמאי הזה דחוף

חירטט אותך אחי

פייייייי אני שונא בניאדם לא אמינים בטירוף

קיצר אחי זה המעלות

תבדוק את ההיטסינק אם הוא מהודק

מזה היטסינק ..?

פורסם

אחי, לפי דעתי המחשב שלך עושה ריסטים בגלל הטמפרטורה הגבוהה!

66 זה טמפרטורה לא סבירה בכלל, תבדוק איזה מאוורר זה.

לרוב המחשב נתקע בגלל טמפרטורה גבוהה, למשל לי יום אחד המחשב ניהיה ממש איטי, בדקתי וראיתי שהטמפרטורה עלתה!

בקיצור יש הרבה סיבות לכם שהמחשב שלך נתקע אי אפשר ככה על רגל אחת, אבל אם אתה יודע שיש לך מאוורר שמגיע לטמפ' כזאת, זה השלב הראשון שתבדוק, חוץ בקשר לטכנאי שלך, נראה לי שהוא חאפר! טכנאי אמיתי לא היה מחזיר לך מחשב מקולקל, קודם בודקים שהכל תקין!

פורסם
  • מחבר

אחי, לפי דעתי המחשב שלך עושה ריסטים בגלל הטמפרטורה הגבוהה!

66 זה טמפרטורה לא סבירה בכלל, תבדוק איזה מאוורר זה.

לרוב המחשב נתקע בגלל טמפרטורה גבוהה, למשל לי יום אחד המחשב ניהיה ממש איטי, בדקתי וראיתי שהטמפרטורה עלתה!

בקיצור יש הרבה סיבות לכם שהמחשב שלך נתקע אי אפשר ככה על רגל אחת, אבל אם אתה יודע שיש לך מאוורר שמגיע לטמפ' כזאת, זה השלב הראשון שתבדוק, חוץ בקשר לטכנאי שלך, נראה לי שהוא חאפר! טכנאי אמיתי לא היה מחזיר לך מחשב מקולקל, קודם בודקים שהכל תקין!

אתה צודק..

התקשרתי אליו עכשיו אמרתי לו בקשר למאורר של המעבד ואמרתי לו שבדקתי טמפ' הוא אמר לי ש65 מעלות זה בסדר..

קיצר נראה לי הוא רמאי אחושרמוטה..

פורסם
  • מחבר

טוב..הוא החליף לי למאורר יותר טוב..

והתוצאות הפעם נראות טובות יותר:

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים