עבור לתוכן

כמה שאלות על התקנת צורב...

Featured Replies

פורסם

שלום.. בפעם הראשונה שלי אני כנראה ארכיב צורב ואני רוצה שזה יהיה בלי פאשלות...

טוב.. דבר ראשון אני בודק שיש לי מקום נוסף בלוח שאני יוכל לחבר אותו IDE אם אני לא טועה...(יש 4 מקומות לפי מה שאני זוכר HD ,סידירום, וגם פלופי אם אני לא טועה גם קשור לזה... אז נשאר אחד גם לצורב....)

עכשיו לחבר אותו אני יודע.. עכשיו כמה שאלות...

1.צריך להגדיר אותו בביוס ואם כן אז איך?

2.אחרי שאני מרכיב והכל צריך להיות לי עוד כונן ב"מחשב שלי" באופן אוטומטי או שאני צריך לעשות פעולה כלשהיא כדי שיופיע לי גם הכונן של הצורב?

3.האם יש לוחות אם שלא כל הצורבים יכולים להתחבר אליהם?

תודה לכולם בבקשה לענות על כמה שיותר שאלות :)

פורסם

בעיקרון אתה צריך לחבר את הצורב לאותו כבל שמחובר אליו הסי.די.רום. (כבל מפוצל שמחובר ללוח אם) ולבדוק שהסי.די הוא פריימרי והצורב הוא סלייב. ( או להפך)

אתה בודק את זה מאחורי הכוננים, יש חתיכת פלסטיק קטנה שמציינת את מצב הכונן.

כאמור אחד צריך להיות primery והשני slave

בעקרון אם זה מותקן כמו שצריך המחשב יזהה אותו אוטומטית.

בהצלחה :xyxthumbs:

3. לכל לוח אם אפשר לחבר צורב

פורסם

אתה יכול לחבר את הצורב לאותו כבל כמו של הHD או הסי די רום..(בדרך כלל בכול כבל יש שתי חיבורים להתקנים..)..

אם חיברת את הצורב על אותו כבל תשנה אותו..(בעזרת הג'מפר מאחורה הכונן..)..לראשי או משני..(תלוי על מה הגדרת תהתקן השני שעל אותו כבל.)..

וזהו אל תשכח לחבר תחשמל וכול השאר אוטומטי..

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי משהו... לכבל של הסידירום יש התפצלות?! ואת ההתפצלות הזאת לחבר לצורב - ממש לא נראה לי(כנראה לא הבנתי אותכם טוב)..

או שמהלוח צריך לקחת את אותו כבל כמו! של הסידירום ולחבר גם לצורב - מה שאני חושב שצריך...

פורסם

כל כבל IDE מתפצל ואפשר לחבר אותו ל-2 התקנים

2 הרדיסקים על כבל IDE אחד

שני צורבים על כבל IDE שני

ואין עם זה שום בעיה

על כל כבל צריך להיות MASTER ו- SLAVE (במידה ויש 2 התקנים על הכבל)

זה בדיוק כמו שלא נראה לך.

אתה יכול כמובן לעשות בדרך שנראית לך יותר - לקחת מהלוח אם כבל IDE ולחבר אליו את הצורב ישירות

אבל אם לא תשתמש ב"התפצלות" כמו שאתה קורא לזה, אז תוכל לחבר רק 2 התקנים סה"כ במקום 4...

(אלא אם כן תקנה כרטיס הרחבה ללוח אם שיתן לך עוד יציאות IDE)

בכל מקרה, אין בעיה וכל העולם משתמש בפיצול כבל IDE בשביל לחבר עליו התקנים, מאז שהדבר הזה (IDE) קיים

ככה זה עובד..

פורסם

על הכבל עצמו זה שמחובר לך ל CD ROM יש חיבור לעוד כונן בדיוק כמו החיבור שמחובר ל CD ROM

בצד ליד החיבור ב 2 הכוננים יש גאמפר חתיכת פלסטיק קטנה שקובעת את המצב של הכונן כמו שהסבירו לך לפני

תבדוק את הגמפרים תחבר וזהו יש לך צורב

תתחדש

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם...

אז אין שום הגדרה בביוס שצריך לעשות

והכונן במחשב שלי יופיע אוטומטית עם התקנת הצורב?

תודה רבה לכולם..

פורסם

כן רק תתקין תוכנת צריבה וצא לדרך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים