עבור לתוכן

אוזניות IN EAR מזיקות לשמיעה?

Featured Replies

פורסם

ואתה לא שומע מתי זה חזק?

פורסם

כשהווליום מספיק גבוה עד שאתה לא שומע את מה שקורה סביבך או את עצמך אתה יכול לדעת שאתה על ווליום גבוה.

פורסם

הכל תלוי בווליום

השאלה שלי הייתה אם יש איזשהו מקדם לאוזניות In-Ear שמביא לכך שהן מזיקות יותר לאוזן מאוזניות רגילות, בהתאם לווליום.

N= נזק לאוזן

V= עוצמת הווליום

k= קבוע לא ידוע

אוזניות רגילות:

f(V)=N

אוזניות In-Ear:

f(V)=k*N

עכשיו השאלה שלי האם באמת קיים כזה K שמביא לכך שאוזניות In-Ear מזיקות קצת יותר לאוזן מאשר אוזניות רגילות או שאוזניות In-Ear בווליום V1 יעשו אותו נזק לאוזן כמו אוזניות רגילות בווליום V1 (ואם זה המצב, k=1).

פורסם

^^ מילא היה לך משהו חכם להגיד או לפחות מצחיק. אבל עכשיו סתם הבאת פה שני נוסחאות בלי סיבה שלא עוזרות במקום לכתוב את השאלה בעיברית צחה וברורה.

מה ניסית להראות בזה?...

בקשר לשאלה, לא נראה לי שאוזניותIN EAR (אלה שממש נכנסות ואוטמות את האוזן) מזיקות יותר, אולי אפילו פחות כי הווליום בהם נמוך בהרבה בגלל שאין רעשים מהסביבה אז מגבירים פחות.

פורסם

^^ מילא היה לך משהו חכם להגיד או לפחות מצחיק. אבל עכשיו סתם הבאת פה שני נוסחאות בלי סיבה שלא עוזרות במקום לכתוב את השאלה בעיברית צחה וברורה.

מה ניסית להראות בזה?...

לי יותר קל לנסח דברים בצורה מתמטית. אולי לך יותר קל עם ניסוחים מילוליים. כל אחד ודרכי ההתבטאות שלו.

תודה על התשובה, בכל מקרה.

פורסם

לא, הם לא יותר מזיקות, האמת, בגלל הקירבה לאוזן, ובגלל שהן אוטמות מרעשים יש מצב שהן אפילו יותר טובות, במידה ואתה שומע יותר חלש.

אם אתה רוצה קצת מתמטיקה, אז מעל 90 דציבל (שזה 20log(watt) o - הo רק בשביל שזה יסתדר), זה כבר נזק לאזניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים