עבור לתוכן

בעיה בעומס על חיבורי הUSB

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי בעיה כשאני מנסה לחבר מספר מכשירים למחשב דרך הUSB

למחשב ממחוברים תמיד המקלט של העכבר האופטי והמודם דרך הUSB... מידי פעם אני מחבר מכשירים שונים כמו נגן MP3 מצלמה דיגיטלית ועוד..

לאחרונה רכשתי מצלמת אינטרנט שמתחברת גם כן דרך הUSB אך לא פועלת אלא אם אני מנתק את העכבר או את המודם!(העכבר והמודם פועלים כרגיל)... וכן כששלושתם מחוברים אני מקבל הודעה מוזרה שיש עומס על יציאות הUSB ושאפשר לפתור זאת באמצעות החלפת מקומות החיבורים-ניסיתי כל קומבינציה אפשרים אך זה לא עוזר...

מה אפשר לעשות?

תודה

פורסם
  • מחבר

עידכון!

הצלחתי לגרום גם למצלמה לפעול אחרי שהורדתי את הרזולוציה...

אז איך אפשר להעלות את הרזולוציה למקסימום ושעדיין יפעל כמו שצריך.. אם בכלל?

פורסם

אם אתה באמת רוצה לחבר את כל המכשירים הללו בו"ז

אז הפיתרון הכי פשוט בשבילך זה ללכת לחנות ולקנות מפצל USB - יעני USB HUB

אבל לא סתם אחד, אלא אחד אקטיבי - יעני שבא עם ספק כח חיצוני

ואז ככה זה יוריד לך מהעומס על ה USB הפנימי של המחשב.

אני לא בקיא במחירים אבל לפי דעתי זה לא כזה סיפור יקר...

סבבה?

פורסם

או לחילופין לחבר את המודם דרך כרטיס רשת..

פורסם

שלום

לUSB יש רוחב פס בדיוק כמו למעבר נתונים באינטרנט.

אם נניח שרוחב הפס של ה USB הוא X , יכולת העברת המידע שלו מתחלקת בין כל הרכיבים. בדיוק כמו בהורדת קבצים מהאינטרנט, מהירות ההורדה שלך מתחלקת בין כולם.

מצלמת אינטרנט ומודם הם רכיבים שדורשים הרבה מרוחב הפס של ה USB ויש המון בעיות בהן נתקלתי כשמצלמת אינטרנט ומודם מחוברים (יחד עם רכיבים אחרים וגם במקרים שמדובר רק בשניהם) דרך ה USB.

זה נכון שכדאי לנסות קודם לחבר את המודם והמצלמה ביציאות USB נפרדות ואם אפשר על בקר USB אחר רק שכנראה אין לך בקר USB אחר במחשב או שיש אבל זה פשוט לא מספיק.

יש סיכוי שקניית HUB USB בעל ספק כוח עצמאי תפתור את הבעיה אך אני כלל לא בטוח בקשר לזה כי הבעיה היא לאו דווקא בצריכת החשמל של הרכיבים אלא ברוחב הפס להעברת המידע.

נסה קודם לעדכן את הדרייברים של לוח האם (של ה USB אם יש) ושל המודם, לפעמים גרסאות דרייברים חדשות למודם מאזנות קצת את השימוש שלו ברוחב הפס ומונעות "בזבוז" משאבים.

בכל מקרה חיבור המודם לכרטיס רשת במקום ל USB יפתור את הבעיה.

ביי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים