עבור לתוכן

צינור אויר בדלת המארז מעל המעבד.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

במחשב של אשתי (amd atlon xp 2200) היה עד לא מזמן מאוורר שהיה מוברג על דלת המארז בדיוק מעל המעבד וזרק אויר בכיוון המעבד. צורה זו היתה בעייתית מכיוון שהמאוורר מילא את המארז באבק, וכנראה גם את הגוף קירור של המעבד.

הסרתי אותו ובמקומו שמתי מעין צינור רחב בקוטר 80 מ"מ בערך שמוברג מדלת המארז ויושב מעל המעבד וכך הוא גורם לזה שהמאוורר של המעבד ישאב אויר מבחוץ דרך הצינור.

השאלה שלי היא איך הפתרון הזה? האם הוא טוב ומומלץ או שלהעיף את הצינור הזה ולהחזיר את המאוורר?

פורסם

בעיקרון הצינור שהרכבת הוא סבבה (למעשה הוא מגיע היום כסטנדרט ברוב המארזים שאני מכיר).

בכל מקרה, תבדוק טמפרטורה לפני ואחרי ותראה.

פורסם
  • מחבר

אולי הצינור הזה הוא סתם גימיק חסר תועלת שרק תורם לרעש? אני אבדוק את הטמפ' בכל מקרה אבל מה עדיף מאוורר או צינור?

פורסם

כמו שאני יודע מאוורר תמיד יהיה עדיף כי הוא מה שנקרא "אקטיבי" ואילו הצינור הוא בעצם פסיבי...

בכל מקרה מבחינת מעלות המאוור יקח..אבל אולי השינוי שזה נותן לא מצדיק את האבק שאתה נאלץ לסבול ואולי גם את הרעש...

אז יכול להיות שמספיק לך א]ילו בלי כלום...ואולי הצינור תורם ולו במעט שאפילו שווה להשאיר אותו...ההחלטה בידך

פורסם

בוא רגע נחזור אחורה

הבעיה- אבק

גורם- אבק שיש באויר

המאורר שבהתחלה הכניס אבק

ואילו הצינור מביא אויר מאיפה?

מאיפה שיש אויר עם אבק

אז מה עשית בזה?

האבק ישאר והטמפ יעלו

שים את המאורר ותשים איזה רשת לאבק או משהו והכול יהיה בסדר

פורסם
  • מחבר

בינתיים עקפתי את ה"בעיה" ע"י התקנת שני מאוררי 80 מ"מ בקדמת המארז שמכניסים אויר ומאוורר 120 מ"מ בחלקו האחורי של המארז שמוציא אויר ובדלת המארז השארתי את הצינור לעת עתה.

פורסם

אוליי במקום או צינור או מאורר שים את שניהם?

תשים איפה שהמאורר את המאורר,

ואז את החלק האחורי של המאורר חבר לצינור...

ותהנה =O

פורסם

לא הבנתי כל כך אבל זה אמור להיות ככה, מאורר על הדלת שמכניס, ועליו מולבש צינור 80 מ"מ, כל האויר הזה נזרק על המאורר של המעבד ?! תענוגות !!

אבק ?! שים פילטר על מאורר הדלת...

רק את הצינור, וזה קטע חשוב מאוד, שלא יכסה את כל ההיטסינק, רק את המאורר כי החום של הצלעות קירור אמור להזרק לתוך המארז...

:xyxthumbs:

פורסם

בינתיים עקפתי את ה"בעיה" ע"י התקנת שני מאוררי 80 מ"מ בקדמת המארז שמכניסים אויר ומאוורר 120 מ"מ בחלקו האחורי של המארז שמוציא אויר ובדלת המארז השארתי את הצינור לעת עתה.

הצחקת אותי.. :silly:.מה שלא תעשה,מה שלא תעשה יהיה לך אבק בתוך המארז גם אם תשים שני פילטרים בקדמת המאורר שמכניס אויר.כי פשוט הוא יונק אויר פנימה עם כל הג'יפה שיש באויר.מזל שהמחשב לא יכול להידבק מחיידקים של שפעת.. :jump:.

מה שאני עושה זה פעם בחודש בערך עורך ניקיון יסודי למחשב,כאשר הוא מנותק לגמרי מהחשמל,מברשת מיועדת לקח ממוקמת ליד המחשבים.מיכל לחץ אויר,ומביא את השואב אבק פעם מוציא אויר ופעם שואב.וגם כמובן מנקה את הפילטרים של המחשבים.

המקום היחידי שאני זוכר שלא היה אבק זה שעבדתי בחדר הנקי באינטל.. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים