עבור לתוכן

רעש נורא ממארז חדש 6A19!

Featured Replies

פורסם

קניתי את המארז 6A19, ואני מאוד מרוצה מהאיכות שלו. אבל הוא מאוד מרעיש, וזה הדבר האחרון שציפיתי ממארז עם שתי תושבות למאווררים 120MM+שני מאווררים 120MM של TT, שאמורים להיות שקטים! (לא זוכר את השם המדוייק שלהם, אבל אני מאמין שכל מאוורר עומד על 21db).

לבנתיים, אני כיביתי את המאוורר הקדמי, כי הרעש פשוט בלתי נסבל, אבל למרות זאת המאוורר האחורי לבד עדיין מרעיש בכמויות גדולות!

המאוורר 120MM של המארז זרוק כרגע בארון אגב, כי הוא מרעיש עוד יותר לפי מה שהבנתי (לא ניסיתי בעצמי, כבר על ההתחלה ניתקתי אותו מהמארז מבלי לנסות).

מה אני יכול לעשות בעניין?

העליתי את האפשרות להסיר עם דרמל, את "הרשת" (שכחתי מה השם שלה) שבנוייה על תושבות המאווררים, אבל במקום להתרוצץ ולבזבז זמן כך סתם, רציתי לדעת אם זה בטוח יעזור או שיש פיתרון אחר?

פורסם

אני בכלל הוצאתי את המאוורר האחורי אצלי, כי הטמפ' נמוכות ממילא... לחורף בינתיים :)

תשים את המאוורר הקדמי והאחורי על 7v, זה ישתיק אותם מעט.

וכן - הורדת הגריל תוריד מעט מהרעש.

את הקדמי אין צורך להוריד כי הוא בנוי בצורה טובה יותר, את האחורי כדאי להוריד.

אצלי הדבר היחיד שרועש זה המאוורר הקטן של הכ.מסך. כל השאר שקט :)

פורסם

פשוט תקנה מאוורריי 120MM שקטים... ::)

ה-AeroCool Turbine פשוט מושלמים. שקטים לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

אין צורך לקנות מאווררים שקטים יותר, כי המאווררים הנוכחיים מאוד שקטים לטעמי, או שלפחות היו כך במארז הקודם שהיה לי.

פשוט במארז החדש שקניתי, הם מרעישים בגלל בנייה פנימית של המארז, כך שאין לי צורך לבזבז כסף על חדשים שקטים יותר. כבר עדיף לטפל במארז עצמו!

בכל מקרה, אני אוריד בסוף השבוע את הפילטרים מתושבות המאווררים, רק אם אתם יכולים להגיד לי גם איך להוריד ל-7v? אין חיישן או מה שזה לא יהיה, בנוי על המאווררים, כך שלא חושב שאפשר לעשות את זה אצלי..

פורסם

יש רק פילטר מקדימה והוא לא ממש משפיע על הרעש.

אתה מתכוון לגרילים :P

7v mod תיגש לפורום מודינג וחפש שם, ענו על השאלה כבר מספר רב של פעמים. :)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

באמת התכוונתי לפילטר, כבר המון זמן שלא מתעסק עם מחשבים אז שכחתי את המושגים :).

אני אחפש את המדריך, תודה...

פורסם

זה מוזר, כי יש לי בדיוק את המארז הזה ואין לי שום בעיות רעש ממנו..

המאוורר נשמע בדיוק אותו דבר [כלומר, כלום] גם כשהוא סתם ככה באוויר, וגם כשהוא מחובר למארז..

פורסם
  • מחבר

ולא הוצאת גריל?!

אפשר קישור למאווררים שדיברת עליהם? אם לא יקרים מדי, אני אקנה ואחסוך לעצמי את כל הטרחה בקניית דיסקים לדמל, פירוק המחשב והוצאת הגריל...

פורסם

זה הבחור, לא כולל ספק:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=3743

יש גם עם ספק של HEC, אבל הוא סתם גרוע (מרעיש בטירוף)..

אה, אם בא לך לקרוא פרטים עליו בעברית (חחח..), יש כאן: (בגירסה הלבנה עם הספק..)

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=840

פורסם

יש לי מקדימה את ה-GlacialTech 120mm Fan, ומאחור בלי מאוורר כרגע (בגדול צריך להיות שם המאוורר המקורי שמגיע עם המארז).

פורסם

יש לי בול אותו מארז ועוד עם ספק של היק

המארז בכלל לא מרעיש , הוא ממש אחלה..

אולי זה רכיב אחר המחשב..

פורסם

אם מדובר על ה Thunderbladeים של TT, תשכח מזה הם אפילו לא קרובים ל 21dBa

לי אישית יש CoolerMaster UV 120MM שהוא באמת 21dBa, ולא שומעים אותו אפילו כשמצמידים את האוזן

מוד 7V עושים ע"י חיבור של ה+ של המאוורר (בד"כ אדום) לצהוב של חיבור מולקס (או כל חיבור מהספק) וחיבור של ה- של המאוורר (בד"כ שחור) לאדום של חיבור מולקס

צהוב הוא 12V, אדום הוא 5V וכך יוצא 7V

פורסם
  • מחבר

חזרתי מהעבודה לא מזמן, וניתקתי את המאוורר האחורי רק באופן זמני. טמפ' המעבד הגיעה ל-65C בקור הזה :-X.

אז החזרתי את שני המאווררים לפעולה כרגע (כן, TT THUNDER...) והם אלה באמת שגורמים לרעש הנורא!

אז עם כניסת המשכורת אני אקנה לי שני מאווררים של AeroCool Turbine או CoolerMaster UV 120MM.

תודה לכולכם על העזרה :).

רק רציתי לדעת עוד כמה דברים קטנים:

*למה אין במארז כפתור ריסטרט? יש לי רק את כפתור הכיבוי.

*בתיאור של המארז ברשת, ראיתי שאמורות להיות שתי ידיות על גביי דלת המארז, שבעזרתן אפשר לפתוח בקלות את הדלת. אצלי אין את הידיות האלה, במקומן יש לי שני ברגים אחוריים כמו בכל מארז, עגולים וגדולים, שאני צריך להסיר את שניהם כמו במארז רגיל, ורק אז אפשר לפתוח את הדלת! זה נורמלי?

*אמורה להיות תעלת אוויר במארז? תקועה לי על הדלת חתיכת פלסטיק עגול, שנראית כמו תעלת אוויר, רק שלא נתנו לי צינור איתה שיתחבר למאוורר המעבד! או שאני התבלבלתי כאן?!

פשוט רוצה להיות בטוח שלא מכרו לי מארז עם דפקטים.

פורסם

הריסטרט אמור להיות מספיק קטן שלא תוכל ללחוץ עליו בלי מכשיר חד

לא אמור להיות לך ידיות אלא ברגים

והפלסטיק זה התעלת אוויר

פורסם

הריסטרט אמור להיות מספיק קטן שלא תוכל ללחוץ עליו בלי מכשיר חד

לא אמור להיות לך ידיות אלא ברגים

והפלסטיק זה התעלת אוויר

אם יש תעלת אוויר, לא אמור להיות גריל בצד המארז? מה אם צינור? הוא לא אמור לקבל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים