עבור לתוכן

מלווה לאוטו

Featured Replies

פורסם

רגע אני לא מבין, החוק מתבטל בסוף או שלא?

• תגובות 42
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מתבטל כי הוא לא היה חוק מלכתחילה

זאת תקנה, וסה"כ השמיטו ממנה סעיף אחד שמחזירים אותו

אבל הם לא יוסיפו בכך שכל מי שעבר בזמן החוק הזה יצטרך פתאום מלווה ורק 2 אנשים להסיע

בזה אני כמעט בטוח מספיקה להם פדיחה אחת הם לא יתחילו לעשות סקאנדל (חח איזה מילה ישנה) על זה

מה יעשה סקנדל בדיוק?

הרי לא היה שום סקנדל כשהם העלו את החוק של ה-2 נוסעים, או של המלווה

פורסם

איזה סעיף בדיוק ?

פורסם

התקנה עצמה קובעת שכל מי שאחז ברשיון לרכב מנועי אינו נהג חדש ולכן פטור מהתקנות והחוקים של נהג חדש (ביניהם מלווה ל-3 חודשים, ואיסור להסיע יותר מ-2 נוסעים ללא מלווה)

הסעיף שהושמט קבע כי מי שאחז ברשיון לרכב מנועי דו גלגלי (קטנוע, אופנוע) וטרקטור (טרקטור, טרקטורון, מיולים למיניהם וכו') אינו נכלל בתקנה וכן חלים עליו החוקים והתקנות של נהג חדש, לרבות מלווה ו-2 נוסעים

פורסם

לרבות הכוונה לכולל.. ?

פורסם

כן

פורסם

נו אז אם למשל החליפו לי את הרשיון כבר אתמול, ולא רשום שאני צריך מלווה,

יחליפו לי אותו שוב פעם ?

פורסם

יכול להיות שכן יכול להיות שלא

זה מידע שעוד לא פירסמו

פורסם

תודה ותעדכן/תעדכנו אם יהיה חדש לגבי זה ..

פורסם

אבל לא רשום שום עדכון לגבי הסרת התקנה..

פורסם

החוק הובן לא נכון כנראה, עכשיו מנצלים זאת, ובאתר של משרד התחבורה/רישוי כתוב בצורה שלא משתמעת לשתי פנים:

"הנוהג באופנוע, טרקטור ובטרקטורון - אינו חייב מלווה"

(יותר ברור מזה? ערכו את הדף הזה שוב לא מזמן כדי להפוך זאת ליותר ברור)

"פטור מחובת מלווה למי שהיה בידו רשיון לנהיגת אופנוע, תלת אופנוע, קטנוע, טרקטור או מכונה ניידת בלבד"

"נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה.

הגבלה זו אינה חלה על מי שהיה בידו רשיון לנהיגת אופנוע, תלת אופנוע, קטנוע או מכונה ניידת."

אני מניח שעברית אני לא צריך ללמד אף אחד.

במשרד הרישוי מדפיסים את הרשיון מחדש!!! פאשלה של משרד הרישוי? שהם יאכלו אותה.. למה האזרח הקטן והתמים כביכול צריך לקבל בראש על זה?

לפחות בנוגע למלווה זה בטוח ב-100%.

פורסם

כל אחד בא ואומר משהו אחר, אני כבר לא מבין..

נחכה עד ליום ראשון ונראה אם יהיו עדכונים לכל העניין.

פורסם

לבן דוד שלי יש רשיון לקטנוע

הוא צילצל לברר את זה, ואמרו לו שהוא לא צריך מלווה...

הוא דיבר איתי על זה בדיוק לפני יומיים.

פורסם

אתם יודעים מה הכי מעצבן בחוק הזה?

שלא רק שלמי שיש רשיון על אופנוע והוא יכול לסוע בלי מלוה 3 חודשים

הוא לא מוגבל בתקנה של האיסור להרכיב יותר מ2 נוסעים - אפשר להגיד שנדפקתי למה אני חלק מאלה שאמורים לציית לחוק.

אני מאמין שיתקנו את החוק לא יכפו אותו על אלה שכבר יש לה םרשיון חדש אלא יגידי "החל מ..." ואז רק תחל התקנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים